Избор между Японска и Немска кола. Моля за съвет

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Re: Избор между Японска и Немска кола. Моля за съвет

Мнение от slowtraveler » 14 Фев 2013 15:53

PESHO OT MARS написа:Само в Тойота и в Хонда до момента като им раздам газта до лютеницата звука ми е приятен. Някак си наистина те подстрекава, да не говорим че до прекъсвач се усеща че колата "тегли". Останалото което съм го карал и като ги напънеш особено немските звучат все едно ей сегинка ще родят де що имат бутала. Най-обичах да тормозя старата ми Карина с 4А-FE но 115 коня и Старлета с 2Е-Е мотора.
Съгласен съм (при условие, че и маздата се включи в тоя списък, особено имайки предвид, че и 'лютеницата' и е плаваща tongue.gif )...
Японците не се плашат от обороти.. Напротив - колкото по-високи обороти - толкова повече тяга...
Докато на повечето немци над 3.5-4х.об. двигателя като че ли се спъва и спира да дава по-голяма мощност - ускоряваш умерено... И започва да бучи без да има реален ефект. Иначе пък при ниски теглят устойчиво..
Докато японците в ниските като че ли по-ги няма... Но тръгнеш ли да изпреварваш - винаги те учудва със значителното увеличение на ускорението при увеличение на оборотите...
Навярно е в следствие на концепция, и от там - конкретна настройка на двигателите...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Scott » 14 Фев 2013 18:53

PESHO OT MARS написа:...особено немските звучат все едно ей сегинка ще родят де що имат бутала. Най-обичах да тормозя старата ми Карина с 4А-FE но 115 коня и Старлета с 2Е-Е мотора.
Нека си говорим с факти, а:
Avensis 2.0L 98г. Изображение Golf V5 98г. Изображение
Avensis 2.0L 03г. Изображение А6 2.4L 05г. Изображение
Corolla 1.3L 98г. Изображение Polo 1.4L 97г. Изображение

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 14 Фев 2013 21:59

http://automedia.investor.bg/a/0-nachal ... vtomobili/
Това е класацията за надеждност, изберете сами! cool.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Rudy

Мнение от Rudy » 14 Фев 2013 23:14

zi_zi_top написа:http://automedia.investor.bg/a/0-nachal ... vtomobili/
ето с подробности:
Изображение
Изображение
Изображение

Аватар
martod

Мнение от martod » 15 Фев 2013 08:21

При 3 годишните коли ясно, ама я изкарай класация при 10- 11 годишните как стоят нещата, че колегата пуснал темата не търси кола на 3 години .. wink.gif
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

mirott
Благодарил/а: 14 пъти
Получена  благодарност: 16 пъти

Мнение от mirott » 15 Фев 2013 09:39

Той човека го е написал по-долу...
"Хора, вместо да плюете помислете над нещо. Запитването е между 37 ХИЛЯДИ души. В САЩ годишно се продават над 12 МИЛИОНА нови автомобили. Т.е. това проучване обхваща 0.3% от продажбите. За вас това сериозно проучване ли е? 0.3% от подажбите в Бълтария, например, би била статистика за 6 нови автомобила!! Ако аз направя проучване между 3 собсвеника на НОВИ ауди, 2 БМВта и едно ФВ това за сериозна статистика ли ще се брои? Просто J.D.Power е пълна пародия, както и смехотворните им резултати..."
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 15 Фев 2013 09:56

Scott написа:
PESHO OT MARS написа:...особено немските звучат все едно ей сегинка ще родят де що имат бутала. Най-обичах да тормозя старата ми Карина с 4А-FE но 115 коня и Старлета с 2Е-Е мотора.
Нека си говорим с факти, а...
Scott, съвсем не искам да кажа, че немците са умряла работа...
Но от графиките се вижда точно потвърждение на по-горните мнения - характерен скок на въртящия момент на 'японците' над 3500об/мин, докато повечето 'немци' имат сравнително по-голяма тяга преди това. Това е вследствие настройки на двигателите, и съвсем не е израз на качество или т.н.
Точно това повишаване на въртящия момент дава усещането за по-голяма и увеличаваща се тяга при увеличение на оборотите над 3500об/мин на японките (с други думи - мощността в този диапазон се покачва по-бързо)...
При немците явно стратегията е да се даде по-голяма мощност при ниски обороти, а повишаването на мощността във високи обороти да е по-умерено...
Това също е предимство при нормално каране - имаш достатъчно мощност в низките обороти и не се налага да превключваш като в спортен автомобил близо до ограничителя...
Въпрос на гледна точка от страна на производителя - лично за мен не мога да реша кое е по-добро :thumbsup:
'Немския' вариант позволява удобно шофиране. Японския - по-голям разход и износване (когато го караш в максималните режими), но и по-голямо удоволствие (поне за мен)...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Rudy

Мнение от Rudy » 15 Фев 2013 11:00

истината написа: Запитването е между 37 ХИЛЯДИ души... Ако аз направя проучване между 3 собсвеника на НОВИ ауди, 2 БМВта и едно ФВ това за сериозна статистика ли ще се брои? Просто J.D.Power е пълна пародия, както и смехотворните им резултати...
То като цитираш, трябва да го правиш коректно - не е запитване, а "доклади за неизправности"
Ако имаш представа как се контролира техническото състояние на колите в САЩ, ще си наясно, че когато имаш повреда - трябва да я докладваш (без значение собственика, сервиза или кварталния майстор или застрахователя. Я иди да провериш какво е CARFAX (www.carfax.com)
Изображение

mirott

Мнение от mirott » 15 Фев 2013 11:10

Се таа! Гововехме за нещо друго, ама пак започвате с фанатичните изказвания за номер 1 и Тойота... biggrin.gif ! И в тоя ред само Тойота напоследък изтегля по милион, 2, 3 автомобили щото сигурно са мноооого надеждни... :whistle:! Ама това някак незнайно защо не го отразяваме в разни класации, carfax-ове и там подобни...странно!

Аватар
Rudy

Мнение от Rudy » 15 Фев 2013 11:44

mirott написа:Се таа! Гововехме за нещо друго, ама пак започвате с фанатичните изказвания за номер 1 и Тойота... biggrin.gif ! И в тоя ред само Тойота напоследък изтегля по милион, 2, 3 автомобили щото сигурно са мноооого надеждни... :whistle:! Ама това някак незнайно защо не го отразяваме в разни класации, carfax-ове и там подобни...странно!
Така е. Пак стана офтопик, ама се върни и виж кой го почна!
И пак да кажа - в нито един автофорум не се толерира плюенето по съответната марка - трие се директно и без обяснение. Тук обаче е голяма свободия - като не искаш да четеш за "номер 1 и Тойота" - ами иди във форума на хонда - там Хонда е номер 1 и това е съвсем нормално.
Изображение

mirott

Мнение от mirott » 15 Фев 2013 11:50

И там ме има. Само дето фанатиците на тема Хонда са по-малко...ама това е обяснимо с оглед продажбите...все пак Тойота е номер 1 и по тая скала, нали?! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Аз не плюя по никоя марка. Просто казвам, че според мен (и не само) Тойота съвсем не е номер 1 отвсякъде...а някои хора се засягат. Що?

Даниел Чобанов

Мнение от Даниел Чобанов » 15 Фев 2013 12:50

mirott написа: Само дето фанатиците на тема Хонда са по-малко...

Аз не съм убеден в това твърдение! Ако можеш го докажи.

Даниел Чобанов

Мнение от Даниел Чобанов » 15 Фев 2013 12:51

Тук може и да има фанатизъм но пък там направо е болест!

PESHO OT MARS

Мнение от PESHO OT MARS » 15 Фев 2013 21:54

Scott написа: факти, а:
Това е субективно усещане но за мен си е така. На мен лично точно как върви и звучи японката е нещото което искам от колата си. Тиха на ниски обороти, като я наритам до лютенциата дърпа и звука не е изтормозен звучи приятно.
Заради тези усещания в японките не мога да понасям тракалници/кюмбета/трактори и прочие прозвища на дизелите.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V

Аватар
max-2
Благодарил/а: 42 пъти
Получена  благодарност: 110 пъти

Мнение от max-2 » 16 Фев 2013 09:25

PESHO OT MARS написа:
Scott написа: факти, а:
Това е субективно усещане но за мен си е така. На мен лично точно как върви и звучи японката е нещото което искам от колата си. Тиха на ниски обороти, като я наритам до лютенциата дърпа и звука не е изтормозен звучи приятно.
Заради тези усещания в японките не мога да понасям тракалници/кюмбета/трактори и прочие прозвища на дизелите.
Така си е, звука е приятен, особено като е на газ и не изключва инжекциона на 6300 об/мин, а спокойно удря 7500. Повече ме е страх да и давам, за да не изхвърчи някой от пуловете на клапаните worthy.gif
Carina E 4AFE LB 1992

Публикувай отговор