Съгласен съм (при условие, че и маздата се включи в тоя списък, особено имайки предвид, че и 'лютеницата' и е плаващаPESHO OT MARS написа:Само в Тойота и в Хонда до момента като им раздам газта до лютеницата звука ми е приятен. Някак си наистина те подстрекава, да не говорим че до прекъсвач се усеща че колата "тегли". Останалото което съм го карал и като ги напънеш особено немските звучат все едно ей сегинка ще родят де що имат бутала. Най-обичах да тормозя старата ми Карина с 4А-FE но 115 коня и Старлета с 2Е-Е мотора.

Японците не се плашат от обороти.. Напротив - колкото по-високи обороти - толкова повече тяга...
Докато на повечето немци над 3.5-4х.об. двигателя като че ли се спъва и спира да дава по-голяма мощност - ускоряваш умерено... И започва да бучи без да има реален ефект. Иначе пък при ниски теглят устойчиво..
Докато японците в ниските като че ли по-ги няма... Но тръгнеш ли да изпреварваш - винаги те учудва със значителното увеличение на ускорението при увеличение на оборотите...
Навярно е в следствие на концепция, и от там - конкретна настройка на двигателите...