Впечатления от моята Toyota
-
- Обратна връзка:
Здравейте колеги,
за мое огромно съжаление нямам възможността да притежавам нов автомобил като повечето от вас, когато пред мен стоеше дилемата какъв автомобил да избера се лутах м/у Шкода, Пасат, Пежо,...в един момент се появи Авенсис 2.0 TD, 1998 г., комби, който изпъкна с едни гърди пред горепосочените и управлявам вече 8-9 месеца biggrin.gif Автомобила бе на 145 хил. км, в момента 160...(по скоро не са реаелни!)
+ ове - комфорт за водача и пътниците, никаква умора след 4-5 часово шофиране, спокоен, плавен автомобил, чудесно държане в завой ( с нови гуми!), разход на гориво - 6 - 6.5/100 с включен климатик в извънградски условия(при средна скорост 105 - 115 км/ч), 7.5 - 8.2/100 в града (малък град), много удобен ОГРОМЕН багажник!
- и - малко тромав автомобил, определено 90те конски сили не са му достатъчно, малко труден за манвериране (въпреки перфектната си хидравлика на волана), не много удобен за градски условия, и разбира се най - големия му недостатък е че е стар автомобил, винаги има нещо да му се ремонтира biggrin.gif
за мое огромно съжаление нямам възможността да притежавам нов автомобил като повечето от вас, когато пред мен стоеше дилемата какъв автомобил да избера се лутах м/у Шкода, Пасат, Пежо,...в един момент се появи Авенсис 2.0 TD, 1998 г., комби, който изпъкна с едни гърди пред горепосочените и управлявам вече 8-9 месеца biggrin.gif Автомобила бе на 145 хил. км, в момента 160...(по скоро не са реаелни!)
+ ове - комфорт за водача и пътниците, никаква умора след 4-5 часово шофиране, спокоен, плавен автомобил, чудесно държане в завой ( с нови гуми!), разход на гориво - 6 - 6.5/100 с включен климатик в извънградски условия(при средна скорост 105 - 115 км/ч), 7.5 - 8.2/100 в града (малък град), много удобен ОГРОМЕН багажник!
- и - малко тромав автомобил, определено 90те конски сили не са му достатъчно, малко труден за манвериране (въпреки перфектната си хидравлика на волана), не много удобен за градски условия, и разбира се най - големия му недостатък е че е стар автомобил, винаги има нещо да му се ремонтира biggrin.gif
аз успях да сваля разхода на моята кола на 6.7 и то при каране всеки ден на 50 км, от които около 30 са извънградско, като се чувствам като костенурка по пътя
само за инфо: моят тати (с Rav 4 2006 2.2 D4D) има разход 5.8 и ме депресира ежедневно
ако някой може даде смислено обяснение на разход 3.5/100 - евала

само за инфо: моят тати (с Rav 4 2006 2.2 D4D) има разход 5.8 и ме депресира ежедневно

ако някой може даде смислено обяснение на разход 3.5/100 - евала

Toyota corolla 2.0 D4D, Sol, 2007
desSs написа:развален му е кампютъраtrinity написа:ако някой може даде смислено обяснение на разход 3.5/100 - евала

Ми 20км в нашите задръствания не са малко.
Аз за мойте 70км(отиване/връщане) имам само 5км, в които карам от 40-45км/ч.Останалите са от 60-90км/ч.
А в седмицата, която падна до 3.5 скороста ми не беше повече от 65км/ч.
Колко е смислено да кажат тези, които разбират повече!
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Карам Авенсис 2004г Д4Д. Отностно лявата колонка положението наистина е досадно,но това може да се прости на фона на останолото!За автомобил,който тежи 1500кг.и е дълъг 4м и 85см/комби/разход5,3-5,4 извънградско и 7,8-8,0 градско в задръстванията на София могат да се изкажат само суперлативи. Да не говорим и за това,че се държи и като закован на пътя по зовойте.Малко досадна е тази така наречена дизелова дупка при ускорение до 1900-2000об.,но ако се държи в обороти-няма проблеми./за разхода в този случай няма да говорим/В заключение:Тойотката си е много добра!
- Ael
- Получена благодарност: 4 пъти
- Обратна връзка:
Така ,пак съм аз ,2500 км по късно: За последните 2 седмици имах възможността да тествам автомобила ми основно извънградско ,ходихме наляво на дясно, искам да кажа че съм изключително доволен. Много стабилен в завои (установих че с 90 като влена в завой - аз се дигам от седалката а колата не мърда). Това че е дигнат нечовешки високо го прави с много добра возия и на нашите разбити улици пасва идеално. Даже оня ден при един лек инцидент качих 20см бордюр с мръсна газ без да запретна нищо и без никви поражения за щастие. Спирачките все още скърцат ,за сега нищо не се е разтропало вътре от пластмасите. С четири човека колата катери родните планини доста прилично (1,4 vvti). От както се стопли разхода ми падна до 7,5 градско, и 6 извънградско при ~130км/ч. Вчера на магистралата при постоянна скорост от 90км/ч ми даде 5,3 което ме изненада приятно
Имам един въпрос обаче. Има ли такова нещо като електронно ограничение щото повече от 180 не можах да прехвърла а виждах че колата имаше още какво да даде. Просто си закова стрелката на 5500 оборота и нещя да помръдне повече. Някой знае ли как е при новите автомобили ?

хай на всички
карам МР2 Мк1 Аw11 добре познатия на всички 4A-GE внесох я от Швейцария 05.2007 много съм доволен от колата. Мн fun автомобил без много екстри. нямам Борд комп. който да показва разхода на гориво но лятото като я взех от София до Благоевград и обратно точно 29л. с добро каране и много трафик по пътя повечето време на 3-4-та в насрешното а на магистралата 160-190. градско е 9.5/100 с леко каране и около 12-13 с нормално. общо взето колкото и да харчи е TOYOTA и не се сменя за друга поне докато не се оженя и нямам деца
biggrin.gif
карам МР2 Мк1 Аw11 добре познатия на всички 4A-GE внесох я от Швейцария 05.2007 много съм доволен от колата. Мн fun автомобил без много екстри. нямам Борд комп. който да показва разхода на гориво но лятото като я взех от София до Благоевград и обратно точно 29л. с добро каране и много трафик по пътя повечето време на 3-4-та в насрешното а на магистралата 160-190. градско е 9.5/100 с леко каране и около 12-13 с нормално. общо взето колкото и да харчи е TOYOTA и не се сменя за друга поне докато не се оженя и нямам деца

Караите колите си с разум!?!Но не бавно
MR2 AW11 1.6 4A-GE twin camp
MR2 AW11 1.6 4A-GE twin camp
Като заговорихме за разхода
Като си я взех Декември ви се оплаках че ми даваше разход 12.7 /100
постепенно с навъртане на км, да уточня че при един и същи начин на каране в еднакви условия сега съм на 2200км и разхода ако е само градско ми показва 10.6/100. Като гледам вашите се замислям дали не е много но имайки предвид че карам само и единствено в задръствания, които в Пловдив станаха леко казано отвратителни ми се струва че е нормално laugh.gif
За протокола последното ми излизане от града миналата седмица, изминаване на 100 км. балкански път със завой и средния разход падна на 9.8 /100.
Оплаках се ама и предишните ми коли ми горяха доста така че наистина си мисля че е свързано със скапаните задръствания.

Като си я взех Декември ви се оплаках че ми даваше разход 12.7 /100

За протокола последното ми излизане от града миналата седмица, изминаване на 100 км. балкански път със завой и средния разход падна на 9.8 /100.
Оплаках се ама и предишните ми коли ми горяха доста така че наистина си мисля че е свързано със скапаните задръствания.

Toyota Corolla 1.6 VVT-i MMT
-
- Обратна връзка:
и разбира се най - големия му недостатък е че е стар автомобил, винаги има нещо да му се ремонтира biggrin.gif[/quote]
Тук грешката може би е моя - прекалено съм капризен към автомобила, все ми се счуват шумове, вибрации и какво ли още не, майсторите започнаха да ми се карат да не ходя при тях, нямало какво да правят по колата! biggrin.gif
Значи не е на 160000км..
[/quote]
И аз така мисля....
, но ... 
Тук грешката може би е моя - прекалено съм капризен към автомобила, все ми се счуват шумове, вибрации и какво ли още не, майсторите започнаха да ми се карат да не ходя при тях, нямало какво да правят по колата! biggrin.gif

Значи не е на 160000км..

И аз така мисля....

- Ael
- Получена благодарност: 4 пъти
- Обратна връзка:
Колежке, и аз съм от Пловдив и пътувам от единия край до другия по два пъти на ден в най големите задръствания. Просто те съветвам да направиш като мен. Намери си оптимален маршрут ,може дори да е по дълъг с 2-3 км от стария но да избягваш най напечените места и ще си решиш до няква степен проблема. Обаче като гледам 9,8 извънградско наистина ми се струва доста.pepa_k написа:Като заговорихме за разхода![]()
Аа не не си ме разбрал. Имах предвид че средния разход от 10.6 без да го нулирам след едно отиване до Пампорово падна на 9.8, а не че извънградското ми е толкова.Ael написа: Обаче като гледам 9,8 извънградско наистина ми се струва доста.
Колега как да ги избягвам тези задръствания като и половината улици са затворени за ремонт. Аз живея в съдийския квартал срещу ВСИ а работя до колелото на панайра. Пътувам между около 30 мин. това късо разстояние вечер след работа.

Toyota Corolla 1.6 VVT-i MMT
kkostadinov написа:Тук грешката може би е моя - прекалено съм капризен към автомобила, все ми се счуват шумове, вибрации и какво ли още не, майсторите започнаха да ми се карат да не ходя при тях, нямало какво да правят по колата! biggrin.gif![]()
значи имаш добри майстори, поне не те лъжат

stay up and keep shining!!
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки