Впечатления от моята Toyota
-
- Обратна връзка:
Мнение от kkostadinov » 10 Мар 2008 09:48
за мое огромно съжаление нямам възможността да притежавам нов автомобил като повечето от вас, когато пред мен стоеше дилемата какъв автомобил да избера се лутах м/у Шкода, Пасат, Пежо,...в един момент се появи Авенсис 2.0 TD, 1998 г., комби, който изпъкна с едни гърди пред горепосочените и управлявам вече 8-9 месеца biggrin.gif Автомобила бе на 145 хил. км, в момента 160...(по скоро не са реаелни!)
+ ове - комфорт за водача и пътниците, никаква умора след 4-5 часово шофиране, спокоен, плавен автомобил, чудесно държане в завой ( с нови гуми!), разход на гориво - 6 - 6.5/100 с включен климатик в извънградски условия(при средна скорост 105 - 115 км/ч), 7.5 - 8.2/100 в града (малък град), много удобен ОГРОМЕН багажник!
- и - малко тромав автомобил, определено 90те конски сили не са му достатъчно, малко труден за манвериране (въпреки перфектната си хидравлика на волана), не много удобен за градски условия, и разбира се най - големия му недостатък е че е стар автомобил, винаги има нещо да му се ремонтира biggrin.gif
kkostadinov
desSs
jamie
Мнение от trinity » 10 Мар 2008 18:03

само за инфо: моят тати (с Rav 4 2006 2.2 D4D) има разход 5.8 и ме депресира ежедневно

ако някой може даде смислено обяснение на разход 3.5/100 - евала

trinity
desSs
Мнение от WingZero » 10 Мар 2008 20:12
desSs написа:развален му е кампютъраtrinity написа:ако някой може даде смислено обяснение на разход 3.5/100 - евала

Ми 20км в нашите задръствания не са малко.
Аз за мойте 70км(отиване/връщане) имам само 5км, в които карам от 40-45км/ч.Останалите са от 60-90км/ч.
А в седмицата, която падна до 3.5 скороста ми не беше повече от 65км/ч.
Колко е смислено да кажат тези, които разбират повече!
WingZero
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Мнение от Kiki » 10 Мар 2008 20:36
Kiki
- Ael
- Получена благодарност: 4 пъти
- Обратна връзка:
Мнение от Ael » 10 Мар 2008 21:31

Ael
Мнение от Ravshark » 10 Мар 2008 21:37
карам МР2 Мк1 Аw11 добре познатия на всички 4A-GE внесох я от Швейцария 05.2007 много съм доволен от колата. Мн fun автомобил без много екстри. нямам Борд комп. който да показва разхода на гориво но лятото като я взех от София до Благоевград и обратно точно 29л. с добро каране и много трафик по пътя повечето време на 3-4-та в насрешното а на магистралата 160-190. градско е 9.5/100 с леко каране и около 12-13 с нормално. общо взето колкото и да харчи е TOYOTA и не се сменя за друга поне докато не се оженя и нямам деца

MR2 AW11 1.6 4A-GE twin camp
Ravshark
LEXUS
Мнение от pepa_k » 11 Мар 2008 09:58

Като си я взех Декември ви се оплаках че ми даваше разход 12.7 /100

За протокола последното ми излизане от града миналата седмица, изминаване на 100 км. балкански път със завой и средния разход падна на 9.8 /100.
Оплаках се ама и предишните ми коли ми горяха доста така че наистина си мисля че е свързано със скапаните задръствания.

pepa_k
-
- Обратна връзка:
Мнение от kkostadinov » 11 Мар 2008 10:34
Тук грешката може би е моя - прекалено съм капризен към автомобила, все ми се счуват шумове, вибрации и какво ли още не, майсторите започнаха да ми се карат да не ходя при тях, нямало какво да правят по колата! biggrin.gif

Значи не е на 160000км..

И аз така мисля....

kkostadinov
- Ael
- Получена благодарност: 4 пъти
- Обратна връзка:
Мнение от Ael » 11 Мар 2008 14:36
Колежке, и аз съм от Пловдив и пътувам от единия край до другия по два пъти на ден в най големите задръствания. Просто те съветвам да направиш като мен. Намери си оптимален маршрут ,може дори да е по дълъг с 2-3 км от стария но да избягваш най напечените места и ще си решиш до няква степен проблема. Обаче като гледам 9,8 извънградско наистина ми се струва доста.pepa_k написа:Като заговорихме за разхода![]()
Оплаках се ама и предишните ми коли ми горяха доста така че наистина си мисля че е свързано със скапаните задръствания.
Ael
Мнение от pepa_k » 11 Мар 2008 15:06
Аа не не си ме разбрал. Имах предвид че средния разход от 10.6 без да го нулирам след едно отиване до Пампорово падна на 9.8, а не че извънградското ми е толкова.Ael написа: Обаче като гледам 9,8 извънградско наистина ми се струва доста.
Колега как да ги избягвам тези задръствания като и половината улици са затворени за ремонт. Аз живея в съдийския квартал срещу ВСИ а работя до колелото на панайра. Пътувам между около 30 мин. това късо разстояние вечер след работа.

pepa_k
Мнение от newmiro » 11 Мар 2008 19:39
kkostadinov написа:Тук грешката може би е моя - прекалено съм капризен към автомобила, все ми се счуват шумове, вибрации и какво ли още не, майсторите започнаха да ми се карат да не ходя при тях, нямало какво да правят по колата! biggrin.gif![]()
значи имаш добри майстори, поне не те лъжат

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки

newmiro
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru