7mGTE ,newPage
-
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Е това се казва светъл пример !!! Трябва всички да сме , като негоJapanese_fever написа:Lorde nai-hubavoto e, 4e priema6 problemite mnogo leko, pone taka izglejda otsrani.
Abe ne6to te4e, ama 6te se opravi nqma kude da ide.
Tova ako mi se slu4i na men golqmo psuvane i drama 6te bude.![]()

А то , че ще стане ще стане ама що се по трудния начин вееее ........
Е , че защо ще ти духа в картера нали съвсем прясно го събра моторчето ?
- LordDigital
- СупраДжия
-
с кви клапани си? я вижте първо клапаните, нов мотор не трещи току така. от лош аванс или бедна смес може да е пробил бутало, ама чак пък три е твърде лош сценарий
с компресор става най-лесно. слагаш на горна мъртва точка и надуваш с компесор - ако има кофти клапан ще свисти. след това ако намериш от онези специалните лампички можеш да свалиш свещ и да гледаш вътре в цилиндъра
с компресор става най-лесно. слагаш на горна мъртва точка и надуваш с компесор - ако има кофти клапан ще свисти. след това ако намериш от онези специалните лампички можеш да свалиш свещ и да гледаш вътре в цилиндъра
status: за БАН
hubavo shte e v nai-gorna tochka, no vednaj kat go slejish pod naliagane shte izbuta butaloto nadolo, truabva niakoi da go darji tam. fakta e che gori maslo, t.e. nai veroiatno e ot piston rings, ne vijdam kak maslo shte vliza ot klapanite.maggkrabar написа:с компресор става най-лесно. слагаш на горна мъртва точка и надуваш с компесор - ако има кофти клапан ще свисти. след това ако намериш от онези специалните лампички можеш да свалиш свещ и да гледаш вътре в цилиндъра
- LordDigital
- СупраДжия
Аз съм на мнение ,че всеки човек прави грешка.
Конкретно ,грешката е вероятно на Buldera (aaRon) ,днеска говорих със него и ша му пратя мотора да си го оправя там. явно е проблем со буталата ,дали са само сегментите им не съм убеден понеже тоз мотор беше якооооо шумен от първия път като запали. ТурбоДизел е меко казано ,защото новите дизели не тракат така - тоз тракаше като некои много стар дизел ,може и да не е турбо даже....
Мда пътят към големите коне е труден ,ма можеше и да не ми са беше падал наи-трудния. От моя страна напраих сичко за да е лесно ,главно със избора на уж човека със наи-добра репотация по 7м моторите - ма явно и късмета си казва думата и тоз път не беше съвем на моя страна. Нищо де ,по-натам ша требе да си го взема обратно
Конкретно ,грешката е вероятно на Buldera (aaRon) ,днеска говорих със него и ша му пратя мотора да си го оправя там. явно е проблем со буталата ,дали са само сегментите им не съм убеден понеже тоз мотор беше якооооо шумен от първия път като запали. ТурбоДизел е меко казано ,защото новите дизели не тракат така - тоз тракаше като некои много стар дизел ,може и да не е турбо даже....
Мда пътят към големите коне е труден ,ма можеше и да не ми са беше падал наи-трудния. От моя страна напраих сичко за да е лесно ,главно със избора на уж човека със наи-добра репотация по 7м моторите - ма явно и късмета си казва думата и тоз път не беше съвем на моя страна. Нищо де ,по-натам ша требе да си го взема обратно

- LordDigital
- СупраДжия
Последно развитие.
За Под 2 часа изкарах мотора (Да ,сам са спраих само накрая един приятел ми помогна да прехвърлим опашката) - тва при условие че бех оставил цела нощ да са точи водата от Иебания Аборигенсги радиатор ,иначе от откачане на кардан до слагане на мотора на земята час и педТесет минутки
,има разни изроди дето го правят за под 60минути така ,че има какво да гоня...
После 3 часа разоборудване ,инжекторите ги махах 40 минути със почивка по средата щото много ма изнервиха ,шибани Нациски Сименски Отпадъци....
И после 3 дена отвивах болта на макарата ,със кво ли не пробвах включително е те това едноИнчово добиче дето е поне Хиляда Ударни Нютона:

Добре ,че Алтезов даде на заем инструмент тип проста верига (ама не ефтина ,оти струва колкото моите сите интруметни взети заедно..):

И между другото тия копелдаци U-Tube-to ми изтрили виде-то ,ма тука имам едно друго от точно последните яки ръчки преди да предаде богу Дух...:
http://supra.stalx.com/Project/Raznii/M ... raCruz.wmv
За Под 2 часа изкарах мотора (Да ,сам са спраих само накрая един приятел ми помогна да прехвърлим опашката) - тва при условие че бех оставил цела нощ да са точи водата от Иебания Аборигенсги радиатор ,иначе от откачане на кардан до слагане на мотора на земята час и педТесет минутки

После 3 часа разоборудване ,инжекторите ги махах 40 минути със почивка по средата щото много ма изнервиха ,шибани Нациски Сименски Отпадъци....
И после 3 дена отвивах болта на макарата ,със кво ли не пробвах включително е те това едноИнчово добиче дето е поне Хиляда Ударни Нютона:

Добре ,че Алтезов даде на заем инструмент тип проста верига (ама не ефтина ,оти струва колкото моите сите интруметни взети заедно..):

И между другото тия копелдаци U-Tube-to ми изтрили виде-то ,ма тука имам едно друго от точно последните яки ръчки преди да предаде богу Дух...:
http://supra.stalx.com/Project/Raznii/M ... raCruz.wmv

- LordDigital
- СупраДжия
А сега за новото 6 ,по неква причина външния борд на Ангренажа са е изтъркал до конец:

Силно са надявах ,че съм изтървал некви парчета от капака му като го изкъртих да гледам как е центровката ,ама уви немаше нищичко. Мога само да си представя да идва по някакъв магически начин от обтегача .ама как като го пипах и си изглежда перфектно гладък - пак и требе да е чистак бърсак... Некои некви идеи - до сега Десетина разбирачи го гледаха и само пушат цигари и вдигат рамене във стил "Мексиканци тръпнат ,Друг Пат не видели"
:

Силно са надявах ,че съм изтървал некви парчета от капака му като го изкъртих да гледам как е центровката ,ама уви немаше нищичко. Мога само да си представя да идва по някакъв магически начин от обтегача .ама как като го пипах и си изглежда перфектно гладък - пак и требе да е чистак бърсак... Некои некви идеи - до сега Десетина разбирачи го гледаха и само пушат цигари и вдигат рамене във стил "Мексиканци тръпнат ,Друг Пат не видели"

- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Mania biggrin.gif , mnogo qka muzika slushash ei!LordDigital написа: http://supra.stalx.com/Project/Raznii/M ... raCruz.wmv

Tova video mi haresa, osobeno papeti4niq text v na4aloto,
mnogo qko.

Kak sa cilindrite, klapanite, sve6tite ili to golqmata rabota e dolu pri vala ...

p.s.
Malkata s kamerata dobre , 4e se useti da ne snima prez liuka.

2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
- Japanese_fever
- Japanese_fever
Na magistralata malko trudno 6te snimash Chicago by night biggrin.gif ,Celica написа: идеята беше да снимам Чикаго нощем.... обачеее... при тези условия ми беше малко трудничко да разбера какво снимам... та явно не съм успяла... иначе щеше да бъде добро лирическо отклонение![]()
![]()
a puk e i opasno s tazi skorost prez t-top-a.
Drug put, ako snimash taka pri visoka skorost ili ima silen vqtur izkliu4i zvuka na videoto i mu slojish edin soundtrack i gotovo,.

p.s.
Govorq samo ako 6te se pokazvash otgore, ina4e otvutre sie o.k.,
neka se 4uva laseca na Suparata.

Последно промяна от Japanese_fever на 25 Окт 2007 18:36, променено общо 1 път.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed