Dalt написа:nowyaris написа:
Имам нов Рав 4 от април тази година. Бензин, ниво на оборудване като хибрид (с безключов достъп).
До тук го разбиха веднъж (колкото да си докажат, че могат да го откраднат) и го крадоха веднъж. Факт е, че застрахователя го намери още същия ден, но разкарването отиде над месец - писане на фермани, разправии с абсолютно некомпетентни ченгета (с едно-две изключения), разправии със застраховател, освобождаване от РПУ, сервизи и прочие.
Всички: полицаи, застрахователи и Тойота потвърдиха, че тази година има бум в кражбите на Рав 4. Нямам идея що ги крадат (откуп или поръчка), но е факт че разправията е голяма.
И аз се замислих за допълнителни защити. За сега само мисля, щото не съм сигурен до колко ще помогнат, ако някой реши да я краде пак...
Колега Dalt, аз напоследък имам сериозни съмнения, за съучастие на някой техник от Тойота в тези кражби, руснаците имат много такива случаи, в които служители в представителството на техния дилър на Тойота, продава информация на крадците, вероятно и тук при подобен бум на кражбите на РАВ 4, имаме изтичане на информация от вътре.
Миналата седмица моята жена ходи до Тойота с колата, с проблем в парктроника, оказало се че в офиса им Запад не се занимават с такива неща, и я препращат към цариградско шосе, но изведнъж техника я питал дали сме монтирали нещо против кражба по колата ни, е какво го интересува него след като няма да работи по нея, и той го знае още след като му е казала за какво е дошла, не е ли странно ?
Продажбата на подобна информация става много лесно, техниците имат всичко в ръцете си за всяка една Тойота която е продадена от ТМ Ауто, те могат предварително да подготвят допълнителен ключ, да го запишат в паметта на колата ти, без ти да знаеш за това, и след това да го дадат на крадците, заедно с пълна информация как да я откраднат, ако имаш някаква специална защита по нея, както е при мен, защото отивайки на обслужване, ти им я предаваш, нямаш друг избор, и те са на ясно за всичко по колата.
Дори могат да подготвят ключ без колата да е при тях, само по номера на рамата, стига да искат могат всичко, и ние сме им в ръцете, това е самата истина.
Затова те моля да ни опишеш стъпка по стъпка как точно е атакувана твоята кола, защото това че има поражения, не означава че крадците не са имали предварително подготвен ключ, или ретранслатор, възможно е да са замаскирали лесната кражба чрез счупвания, инсценирайки стандартен взлом.
Също и дали си я водил на обслужване между покупката и кражбата, колко време след покупката се случи кражбата, на какво място се случи кражбата, също и опита за кражба, по кое време на денонощието са двата инцидента, в гараж ли ти нощува колата, на платен паркинг, или е уличница, разкажи ни всички тези подробности, те носят много важна за всички ни информация, така ще знаем от какво точно да се защитаваме ?