Опел и Волво, горещо не ти препоръчвам.vato0 написа:Здравейте,решил съм да сменям старото возило вече, колите към които съм се насочил не са в еднакакъв клас,просто тези коли ми допадат.Бюджета е към 10-12хил. Дизел или бензин няма значение,важното е да е читав автомобила.
1. Тойота Рав4
2. VW Голф 5
3. Опел Вектра Ц
4. Волво С60 Д5
5. Мазда 6
Всичките коли са 2003-04г.Интересува ме от коя да очаквам най малко главоболия,ако приедположим 4е всичките модели са поддържани добре.Също така искам да питам тук колегите с Рав4 какъв разход им дава.Това е засега,благодаря предварително.
Избор между Японска и Немска кола. Моля за съвет
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Re: Избор между Японска и Немска кола. Моля за съвет
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
- Rudy
- Получена благодарност: 1 път
петър написа:След Тойота идва Лексус това е нормалния път на нещата

- martod
Абе като го споменавате да попитам, кво стана с тоз човек бе, нещо го няма из форума ? .. laugh.gifRudy написа:петър написа:След Тойота идва Лексус това е нормалния път на нещата
Иначе според любимото му списание, отговора на въпроса на колегата
е от последната очаквай най малко главоболия .. biggrin.gifvato0 написа:
1. Тойота Рав4
2. VW Голф 5
3. Опел Вектра Ц
4. Волво С60 Д5
5. Мазда 6
Всичките коли са 2003-04г.Интересува ме от коя да очаквам най малко главоболия,
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
А за Рав4 какво ви е мнението,разход..возия и основни проблеми за този модел? Питам всичко това защото от всичките изброени Тойотката най ми допада,кара ми се такава джипка.
За равката незнам много,иначе щях да ви предложа единия си Лексус ис 200 в този бюджет ако не надделее желанието за Рав-че:))).vato0 написа:А за Рав4 какво ви е мнението,разход..возия и основни проблеми за този модел? Питам всичко това защото от всичките изброени Тойотката най ми допада,кара ми се такава джипка.
За другите марки които писахте съм съгласен с колегата относно Мазда 6,но бензин.
петър написа:За равката незнам много,иначе щях да ви предложа единия си Лексус ис 200 в този бюджет ако не надделее желанието за Рав-че:))).vato0 написа:А за Рав4 какво ви е мнението,разход..возия и основни проблеми за този модел? Питам всичко това защото от всичките изброени Тойотката най ми допада,кара ми се такава джипка.
За другите марки които писахте съм съгласен с колегата относно Мазда 6,но бензин.
Благодаря ти колега,но засега ще се оглеждам за рав-че

-
Ако ти се кара нещо подобно на Рав4 хвърли едно око и на CR-V-тата на Хонда. И двете СУВ-чета са си почти лидери от годините си за качеството и безпроблемноста. При Хондата виждал съм да се оплакват от шум в задния диференциал който повечето пъти се оправя със смяна маслото с оригинално на Хонда.
А ако се откажеш от СУВ, за лека компактна кола бих ти предложил Форд Фикус
ако е запазен екземпляра получаваш много кола за малко пари.
А ако се откажеш от СУВ, за лека компактна кола бих ти предложил Форд Фикус

ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
-
- Получена благодарност: 1 път
Пешо е изключително прав за CR-V. При по-старата генерация много хора се оплакват от шумоизолацията и виещия диференциал (всъщност май шумоизолация няма и над 90-100 км/ч ставало гадно). Иначе е добро сувче с изключително добър ДВГ.PESHO OT MARS написа:Ако ти се кара нещо подобно на Рав4 хвърли едно око и на CR-V-тата на Хонда. И двете СУВ-чета са си почти лидери от годините си за качеството и безпроблемноста. При Хондата виждал съм да се оплакват от шум в задния диференциал който повечето пъти се оправя със смяна маслото с оригинално на Хонда.
А ако се откажеш от СУВ, за лека компактна кола бих ти предложил Форд Фикусако е запазен екземпляра получаваш много кола за малко пари.
За форда също смятам, че отдавна трябва да се престане със закачките, защото напоследък автомобилите произвеждани с тази марка вкараха доста новости и започнаха наистина да правят качествена "конфекция"

- martod
Да, добър е двигателя, докато не го газифицираш .. biggrin.gifscorpion написа: Пешо е изключително прав за CR-V. При по-старата генерация много хора се оплакват от шумоизолацията и виещия диференциал (всъщност май шумоизолация няма и над 90-100 км/ч ставало гадно). Иначе е добро сувче с изключително добър ДВГ.
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
-
- Благодарил/а: 14 пъти
- Получена благодарност: 16 пъти
За газифициране е мнооого по-безпроблемен от всеки мотор на Тойота! Ти колко такива кара на газ и колко километри мина с тях? Нещо пак пишем глупости... А и CR-V-то не е толкова здрав, горе-долу е на нивото на Равка...Виж, HR-V-то е друго вече!
-
Сивика който търкалям е с мотор който е като металургия същия като при CR-v/HR-V и вече му направих има няма 18 хил. на газ, сега за сега не виждам никакви ядове. Напролет ще му гласим клапаните пак и ще видя дали има корекции спрямо миналата година.
Не знам дали говориш за VVTi моторите но специално 2Е/4Е/4А/5А/7А/3S просто няма по-добри и лесни мотори за газификация
Не знам дали говориш за VVTi моторите но специално 2Е/4Е/4А/5А/7А/3S просто няма по-добри и лесни мотори за газификация
-
Да Пешо, говоря за новите мотори. Старите не ги коментирам-и аз карам 7A-FE и знам, че е здрав. Вече е на 330 000 от които 130 000 в мен на газ-няма ядове, а и признаци няма за такива. Но VVTI с i-VTEC от по-новите години нямат база за сравнение. Хондата е по-бърза и икономична а за здравината... 

-
Аз затова си и пазарувам по-стари кочинки, по-евтини са ми за поддръжка и текущи разходи. Вярно нямат имидж и някой удобства ама съм свикнал вече. Проблема е че скоро ще излязат съвсем от употреба и тогава искам не искам ще трябва да търся нещо друго. Сивика мисля до 1-2 години да го наритвам и да минавам на Фикус, Карината обаче ще я карам докато стане скъпа за поддръжка или не се счупи фатално.
По принцип има май повечко стенания от страна на Хондаджиите за разните капризни К-серия мотори отколкото за VVTi-тата на Тойота. Нещо се разметат едни снимки с изядени валове
дето какво общо имат с газта един господ знае.
По принцип има май повечко стенания от страна на Хондаджиите за разните капризни К-серия мотори отколкото за VVTi-тата на Тойота. Нещо се разметат едни снимки с изядени валове

-
Kапризни? Не мисля. Просто качествено масло и навременна смяна от което са лишени повечето дефектирали. А и те предизвикват някак да ги караш в по-високи обороти... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
-
Само в Тойота и в Хонда до момента като им раздам газта до лютеницата звука ми е приятен. Някак си наистина те подстрекава, да не говорим че до прекъсвач се усеща че колата "тегли". Останалото което съм го карал и като ги напънеш особено немските звучат все едно ей сегинка ще родят де що имат бутала. Най-обичах да тормозя старата ми Карина с 4А-FE но 115 коня и Старлета с 2Е-Е мотора.