Икономичен автомобил ли е Prius?
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Re: Икономичен автомобил ли е Приус?
По спомени в трансмисията на LS и/или GS хибридите са повече планетарните предавки.
-
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 168 пъти
Ще потърся. За сега гугъл не помага, явно не мога да формулирам търсенето. А беше много добро обяснението на трансмисията. И защо точно 3 планетарни - не две и не повече от 3. Май, че беше руски сайта или превод на руски.
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid
Остави ги ти планетите , сподели какъв разход си засичал по какви маршрути и т.н. 
Но не да напишеш от Павликени до Тутракан ми гори 4 / 100 ...
Пишеш :
от
до
разстояние по БК
средна скорост по БК
среден разход по БК
време по БК

Но не да напишеш от Павликени до Тутракан ми гори 4 / 100 ...
Пишеш :
от
до
разстояние по БК
средна скорост по БК
среден разход по БК
време по БК
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
naskoro se zagledah v BK si. Spored nego kombiniraniat mi razhod za okolo godina nazad e 10l/100. Patuvaneto mi do germania i to e 10l/100. Kolata e rx450h. Interesno mi e edin rx350 kakvi pokazateli ima.
Привет, колеги, гледам някакви 10/100, разни истории, легенди и какво ли не
Прилагам снощна снимка от пътуване Велико Търново - София, гледам, че колегата иронизира "летящите с по 100 км/ч", явно е любител на високите скорости. Е, аз си държах горе-долу 110 на магистралата с включен криуз контрол, а по останалия маршрут - около 100. На когото му бях бавен, имаше свободата да ме изпреварва и да пори напред, така че не виждам проблем човек да "пълзи" и с по 100. Вярвам, че сами ще си видите температура на въздуха, разстояние по БК, среден разход по БК и т.н. Колата е Приус 2, декември 2005 г., още не съм му направил месец, откакто го купих, това ми беше първо извънградско шофиране с него
Та се включвам по темата, за да не се гледат "немски данни", "бай Пешо комшията ми каза", "четох в един форум" и т.н. Надявам се включването ми да помогне за решаване на някой друг спор и витаещи легенди
Поздрави

-
Добре де и от мен едно въпросче.
Така карам Авенсис 2 1.8ввти често пътувам до Истанбул интересува ме каква ще е разликата в разхода с Приуса при тези условия които ще опиша?
Говоря за магистрала без други пътища както знаете там средна скорост няма с каквато си карал такава е,значи аз подържам 150км в час в порядъка на 225км и на връщане пак толкова влизам с пълен резервоар и като излизам го допълвам.И като одаря чертата и ми е изгорила 6,9л.бензин на 100км.Кола с двама човека и малко багаж.
Приуса какъв разход ще отчете при тези обстоятелства?
Така карам Авенсис 2 1.8ввти често пътувам до Истанбул интересува ме каква ще е разликата в разхода с Приуса при тези условия които ще опиша?
Говоря за магистрала без други пътища както знаете там средна скорост няма с каквато си карал такава е,значи аз подържам 150км в час в порядъка на 225км и на връщане пак толкова влизам с пълен резервоар и като излизам го допълвам.И като одаря чертата и ми е изгорила 6,9л.бензин на 100км.Кола с двама човека и малко багаж.
Колега, ако въпросът ти е към мен, съжалявам, не мога да ти отговоря, тъй като отскоро я карам и не съм я тествал толкова много. Това, което съм пуснал на снимката, е с 5 човека в колата и пълен багажник (пълен с багажа на петимата, не със зимнина и буркани - тогава може и да удари 6-7-8, не знам biggrin.gif ). Но все пак съм почти сигурен, че ще ми е по-голям разхода на Приуса, ако карам със 150, в сравнение с твоя разход с Авенсиса. Да кажат колегите, които са карали повечко. Но на градско, например, за момента се движа около 5,4-6 и то защото карам само по около 6-7 км до работа. В първите 5 минути винаги ми отчита 10/100 разход, след това започва да пада разходът. След 10 минути каране вече съм около 5/100 и още по-надолу. Но аз на 20-ата минута вече съм стигнал на работа и не мога да се възползвам от вече продължаващия нисък разход. Пускам една снимка, която бях направил веднага, след като взех колата, нулирах и започнах да джиткам - мисля, че снимката е от 2-ия ден, след като купих колата. Предварително обяснявам, че никога преди това не бях карал нито автоматик, нито Приус (освен пробното каране с предишния собственик), така че това 7,3, което пише, е в тогавашните условия, когато разучавах колата. Та ето какво се показва при моето каране в градска среда. Маршрутът е "Хаджи Димитър" - НДК по моста "Чавдар", "Дондуков", Университета, Попа, Витошка.Даниел Чобанов написа:Добре де и от мен едно въпросче.

-
Въпроса ми е към всички ползватели на Приус. Интересуваме най вече дали да преминавам на такъв.Градското каране и икономия не ме вълнува защото живея в малък град.
Ще чакам откровенни отговори върху поставените условия по горе.
- Rudy
- Получена благодарност: 1 път
Същия или дори по-висок...Даниел Чобанов написа: 6,9л.бензин на 100км.Кола с двама човека и малко багаж.Приуса какъв разход ще отчете при тези обстоятелства?

-
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 168 пъти
Не съм собственик на приус, но все пак ще се изкажа. Не си вземай приус, при тези условия. Много по уверено на магистралата при висока скорост ще се чувства спортен автомобил от класа на джи ти, поне около 200 кс. Например тойота GT-86, нисък, стабилен, удобен за двама. Това според мен би трябвало да е твоят избор.
Аурис хибрид на тази скорост дава разход 6,5-6,6 л на 100, приус 3 поне 0,2 литра надолу ще даде според мен. По нисък, по тесен с малко, значително по обтекаем и не по тежък от ауриса.
Аурис хибрид на тази скорост дава разход 6,5-6,6 л на 100, приус 3 поне 0,2 литра надолу ще даде според мен. По нисък, по тесен с малко, значително по обтекаем и не по тежък от ауриса.
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid
- Not_active_user_1
Перфектен разход колега. Поздравления!acf_prius написа:Привет, колеги, гледам някакви 10/100, разни истории, легенди и какво ли неПрилагам снощна снимка от пътуване Велико Търново - София, гледам, че колегата иронизира "летящите с по 100 км/ч", явно е любител на високите скорости. Е, аз си държах горе-долу 110 на магистралата с включен криуз контрол, а по останалия маршрут - около 100. На когото му бях бавен, имаше свободата да ме изпреварва и да пори напред, така че не виждам проблем човек да "пълзи" и с по 100. Вярвам, че сами ще си видите температура на въздуха, разстояние по БК, среден разход по БК и т.н. Колата е Приус 2, декември 2005 г., още не съм му направил месец, откакто го купих, това ми беше първо извънградско шофиране с него
Та се включвам по темата, за да не се гледат "немски данни", "бай Пешо комшията ми каза", "четох в един форум" и т.н. Надявам се включването ми да помогне за решаване на някой друг спор и витаещи легенди
Поздрави
![]()

- Not_active_user_1
6,5 с 3-ма човека и много багаж, но държа да отбележа, че не навсякъде скоростта е била 150. Някъде повече, някъде по-малко според условията и трафика. В Турция времето е топло и там на Приус добрите страни ще се проявяват в най-голяма степен и може разхода да е по-нисък, но пак ще направя забележка, че ако не те подпира времето и държиш на разхода и смъкнеш скоростта с 10-20 км/ч ще имаш още по-голяма полза от хибрида. Ако пък има много спускания и изкачвания още по-добре.Даниел Чобанов написа:Добре де и от мен едно въпросче.

- Not_active_user_1
Аз малко условията ти не ги разбрах. Къде и по колко ще пътуваш?Даниел Чобанов написа:Въпроса ми е към всички ползватели на Приус. Интересуваме най вече дали да преминавам на такъв.Градското каране и икономия не ме вълнува защото живея в малък град.
Ако пътуваш на къси разтояния хибрида ще ти харчи, като обикновен автомобил. Примерно при топло време каране по-малко от 5 мин. ще ти харчи колкото аналогичен автомобил, а при студено 10 мин. Първите минути при всяка кола са критични за разхода на гориво. Докато системата влезе в работна температура харчи много, но при Приус, като загрее почва голямата икономия, защото не само загрява, но изарежда батерията и от там ползите стават х2.

-
.Аз малко условията ти не ги разбрах. Къде и по колко ще пътуваш?
Два пъти в месеца до Истанбул,почти редовно през цялата година.
Добре да опростим нещата какъв разход ще дава Приуса с постоянна скорост 150км в час по магистрала с двама човека и малко багаж?
По икономично ли ще е от 6,9 бензин на 100км при 150км в час?
Два пъти в месеца до Истанбул,почти редовно през цялата година.
Добре да опростим нещата какъв разход ще дава Приуса с постоянна скорост 150км в час по магистрала с двама човека и малко багаж?
По икономично ли ще е от 6,9 бензин на 100км при 150км в час?
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Тъй-като и аз обмислям смяна на автомибил би ли споделил - ако зимата при 'паленето' натиснеш EV какво се случва - пали ли все пак ДВГ за да загрее и влезе в параметри (май беше споделял на времето)?prius 3 написа:..
Ако пътуваш на къси разтояния хибрида ще ти харчи, като обикновен автомобил. Примерно при топло време каране по-малко от 5 мин. ще ти харчи колкото аналогичен автомобил, а при студено 10 мин. Първите минути при всяка кола са критични за разхода на гориво. Докато системата влезе в работна температура харчи много, но при Приус, като загрее почва голямата икономия, защото не само загрява, но изарежда батерията и от там ползите стават х2.
Относно приложение на хибрида - предполагам, че ще имам полза ако премина на хибрид (имам предвид - чиста икономия на гориво, която съм я платил предварително с по-високата цена на хибрида

Пътуването ми с бензинката е два типа:
1. ежедневни пътувания на кратки разстояния (около 5-10мин) по много натоварени малки улички (център), при които разхода на бензинката ми е около 13л/100км. Там предполагам, че хибрида ще има предимство, въпреки, че времето на пътуване е малко.
2. Няколко пъти на година пътуване на големи дистанции с доста висока скорост (там предполагам, че голяма част от преимуществата на хибрида ще се загубят). Със средна скорост около 100км/ч (много малка част от пътя е магистрала) разхода ми е около 7.5л/100км.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008