Икономичен автомобил ли е Prius?
Vesko
-
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 169 пъти
Re: Икономичен автомобил ли е Приус?
Мнение от Hursa » 02 Авг 2012 20:47
Hursa
Мнение от SFINKS » 07 Авг 2012 11:15

Но не да напишеш от Павликени до Тутракан ми гори 4 / 100 ...
Пишеш :
от
до
разстояние по БК
средна скорост по БК
среден разход по БК
време по БК
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007
SFINKS
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Мнение от Vesko » 07 Авг 2012 11:43
Vesko
Мнение от acf_prius » 19 Мар 2013 00:36

- Photo0243e.jpg (327 KiB) Преглеждано 2641 пъти

acf_prius
-
Мнение от Даниел Чобанов » 19 Мар 2013 07:30
Така карам Авенсис 2 1.8ввти често пътувам до Истанбул интересува ме каква ще е разликата в разхода с Приуса при тези условия които ще опиша?
Говоря за магистрала без други пътища както знаете там средна скорост няма с каквато си карал такава е,значи аз подържам 150км в час в порядъка на 225км и на връщане пак толкова влизам с пълен резервоар и като излизам го допълвам.И като одаря чертата и ми е изгорила 6,9л.бензин на 100км.Кола с двама човека и малко багаж.
Приуса какъв разход ще отчете при тези обстоятелства?
Даниел Чобанов
Мнение от acf_prius » 19 Мар 2013 09:49
Колега, ако въпросът ти е към мен, съжалявам, не мога да ти отговоря, тъй като отскоро я карам и не съм я тествал толкова много. Това, което съм пуснал на снимката, е с 5 човека в колата и пълен багажник (пълен с багажа на петимата, не със зимнина и буркани - тогава може и да удари 6-7-8, не знам biggrin.gif ). Но все пак съм почти сигурен, че ще ми е по-голям разхода на Приуса, ако карам със 150, в сравнение с твоя разход с Авенсиса. Да кажат колегите, които са карали повечко. Но на градско, например, за момента се движа около 5,4-6 и то защото карам само по около 6-7 км до работа. В първите 5 минути винаги ми отчита 10/100 разход, след това започва да пада разходът. След 10 минути каране вече съм около 5/100 и още по-надолу. Но аз на 20-ата минута вече съм стигнал на работа и не мога да се възползвам от вече продължаващия нисък разход. Пускам една снимка, която бях направил веднага, след като взех колата, нулирах и започнах да джиткам - мисля, че снимката е от 2-ия ден, след като купих колата. Предварително обяснявам, че никога преди това не бях карал нито автоматик, нито Приус (освен пробното каране с предишния собственик), така че това 7,3, което пише, е в тогавашните условия, когато разучавах колата. Та ето какво се показва при моето каране в градска среда. Маршрутът е "Хаджи Димитър" - НДК по моста "Чавдар", "Дондуков", Университета, Попа, Витошка.Даниел Чобанов написа:Добре де и от мен едно въпросче.
Така карам Авенсис 2 1.8ввти често пътувам до Истанбул интересува ме каква ще е разликата в разхода с Приуса при тези условия които ще опиша?
Говоря за магистрала без други пътища както знаете там средна скорост няма с каквато си карал такава е,значи аз подържам 150км в час в порядъка на 225км и на връщане пак толкова влизам с пълен резервоар и като излизам го допълвам.И като одаря чертата и ми е изгорила 6,9л.бензин на 100км.Кола с двама човека и малко багаж.
- Photo0224e.jpg (332.48 KiB) Преглеждано 2612 пъти

acf_prius
-
Мнение от Даниел Чобанов » 19 Мар 2013 15:25
Ще чакам откровенни отговори върху поставените условия по горе.
Даниел Чобанов
Rudy
-
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 169 пъти
Мнение от Hursa » 19 Мар 2013 19:56
Аурис хибрид на тази скорост дава разход 6,5-6,6 л на 100, приус 3 поне 0,2 литра надолу ще даде според мен. По нисък, по тесен с малко, значително по обтекаем и не по тежък от ауриса.
Hursa
- Not_active_user_1
Мнение от Not_active_user_1 » 19 Мар 2013 23:57
Перфектен разход колега. Поздравления!acf_prius написа:Привет, колеги, гледам някакви 10/100, разни истории, легенди и какво ли неПрилагам снощна снимка от пътуване Велико Търново - София, гледам, че колегата иронизира "летящите с по 100 км/ч", явно е любител на високите скорости. Е, аз си държах горе-долу 110 на магистралата с включен криуз контрол, а по останалия маршрут - около 100. На когото му бях бавен, имаше свободата да ме изпреварва и да пори напред, така че не виждам проблем човек да "пълзи" и с по 100. Вярвам, че сами ще си видите температура на въздуха, разстояние по БК, среден разход по БК и т.н. Колата е Приус 2, декември 2005 г., още не съм му направил месец, откакто го купих, това ми беше първо извънградско шофиране с него
Та се включвам по темата, за да не се гледат "немски данни", "бай Пешо комшията ми каза", "четох в един форум" и т.н. Надявам се включването ми да помогне за решаване на някой друг спор и витаещи легенди
Поздрави
![]()
Photo0243e.jpg

Not_active_user_1
- Not_active_user_1
Мнение от Not_active_user_1 » 20 Мар 2013 00:08
6,5 с 3-ма човека и много багаж, но държа да отбележа, че не навсякъде скоростта е била 150. Някъде повече, някъде по-малко според условията и трафика. В Турция времето е топло и там на Приус добрите страни ще се проявяват в най-голяма степен и може разхода да е по-нисък, но пак ще направя забележка, че ако не те подпира времето и държиш на разхода и смъкнеш скоростта с 10-20 км/ч ще имаш още по-голяма полза от хибрида. Ако пък има много спускания и изкачвания още по-добре.Даниел Чобанов написа:Добре де и от мен едно въпросче.

Not_active_user_1
- Not_active_user_1
Мнение от Not_active_user_1 » 20 Мар 2013 00:15
Аз малко условията ти не ги разбрах. Къде и по колко ще пътуваш?Даниел Чобанов написа:Въпроса ми е към всички ползватели на Приус. Интересуваме най вече дали да преминавам на такъв.Градското каране и икономия не ме вълнува защото живея в малък град.
Ще чакам откровенни отговори върху поставените условия по горе.
Ако пътуваш на къси разтояния хибрида ще ти харчи, като обикновен автомобил. Примерно при топло време каране по-малко от 5 мин. ще ти харчи колкото аналогичен автомобил, а при студено 10 мин. Първите минути при всяка кола са критични за разхода на гориво. Докато системата влезе в работна температура харчи много, но при Приус, като загрее почва голямата икономия, защото не само загрява, но изарежда батерията и от там ползите стават х2.

Not_active_user_1
-
Мнение от Даниел Чобанов » 20 Мар 2013 07:18
Два пъти в месеца до Истанбул,почти редовно през цялата година.
Добре да опростим нещата какъв разход ще дава Приуса с постоянна скорост 150км в час по магистрала с двама човека и малко багаж?
По икономично ли ще е от 6,9 бензин на 100км при 150км в час?
Даниел Чобанов
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 345 пъти
- Получена благодарност: 375 пъти
Мнение от slowtraveler » 20 Мар 2013 08:13
Тъй-като и аз обмислям смяна на автомибил би ли споделил - ако зимата при 'паленето' натиснеш EV какво се случва - пали ли все пак ДВГ за да загрее и влезе в параметри (май беше споделял на времето)?prius 3 написа:..
Ако пътуваш на къси разтояния хибрида ще ти харчи, като обикновен автомобил. Примерно при топло време каране по-малко от 5 мин. ще ти харчи колкото аналогичен автомобил, а при студено 10 мин. Първите минути при всяка кола са критични за разхода на гориво. Докато системата влезе в работна температура харчи много, но при Приус, като загрее почва голямата икономия, защото не само загрява, но изарежда батерията и от там ползите стават х2.
Относно приложение на хибрида - предполагам, че ще имам полза ако премина на хибрид (имам предвид - чиста икономия на гориво, която съм я платил предварително с по-високата цена на хибрида

Пътуването ми с бензинката е два типа:
1. ежедневни пътувания на кратки разстояния (около 5-10мин) по много натоварени малки улички (център), при които разхода на бензинката ми е около 13л/100км. Там предполагам, че хибрида ще има предимство, въпреки, че времето на пътуване е малко.
2. Няколко пъти на година пътуване на големи дистанции с доста висока скорост (там предполагам, че голяма част от преимуществата на хибрида ще се загубят). Със средна скорост около 100км/ч (много малка част от пътя е магистрала) разхода ми е около 7.5л/100км.
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
Обратно към “Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru