Добавки за двигателя

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Заключено
to4nia

Мнение от to4nia » 10 Мар 2011 23:13

,,Внушението е страшна работа-Здарав човек може да се разболи,,

sacho7803

Мнение от sacho7803 » 10 Мар 2011 23:24

to4nia написа:,,Внушението е страшна работа-Здарав човек може да се разболи,,
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif а виждал ли си как течаща рейка спира да тече.чувал ли си как някой като върти волана и свири и пищи че се чува на километър а след добавка това изчезва wink.gif а виждал ли си как сутрин под някой кенеф има капки масло--след добавка го няма...а чувал ли си как тракащи повдигачи спират да тракат без да се сменят с нови ментаци??????????????явно не си................извинявай....явно аз съм си самовнушил или просто съм сънувал biggrin.gif успех на всички....аз уважавам сякви добавки.на тойотката още не съм наливал щото я чаках да видя ако се появи фабричен дефект да не си го прикрия сам.....но скоро почвам.........добавките са като лекарствата---има поддържащи има живото спасяващи има витаминозни и т.н.т.-------успех.спирам да пиша щото се изнервям а и що тряяяя отварям очите на слепците wacko.gif
Toyota YARIS 1.33-100кс.2009..... Renault megan-Coatch 1.6-90кс-98г

to4nia

Мнение от to4nia » 10 Мар 2011 23:36

sacho7803 написа:
to4nia написа:,,Внушението е страшна работа-Здарав човек може да се разболи,,
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif а виждал ли си как течаща рейка спира да тече.чувал ли си как някой като върти волана и свири и пищи че се чува на километър а след добавка това изчезва wink.gif а виждал ли си как сутрин под някой кенеф има капки масло--след добавка го няма...а чувал ли си как тракащи повдигачи спират да тракат без да се сменят с нови ментаци??????????????явно не си................извинявай....явно аз съм си самовнушил или просто съм сънувал biggrin.gif успех на всички....аз уважавам сякви добавки.на тойотката още не съм наливал щото я чаках да видя ако се появи фабричен дефект да не си го прикрия сам.....но скоро почвам.........добавките са като лекарствата---има поддържащи има живото спасяващи има витаминозни и т.н.т.-------успех.спирам да пиша щото се изнервям а и що тряяяя отварям очите на слепците wacko.gif

Най-обичам да правя ремонт на каран двигател с добавки/уточнявам ,че става въпрос за добавки с уплътнител ,а не за другите които са напълно безвредни- предназначени за здрави мотори- удължаващи малко повече живота на двигателя .
Защо НАЙ,защото тогава е много по голям проблема и естествено повече парички.

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 11 Мар 2011 00:50

slowtraveler написа: Айде сега понамали пиенето и мечтите, и седни да помислиш малко....
НИКОЯ добавка няма да ти намали триенето с 50%.
И как точно го доказваш това ? Като се опитваш да ме изкараш наркоман ли ? Толкова си далече от истината , че направо не е истина ! Хора слушайте Слоу каза , че не може да е вярно това значи е така ! Който не вярва е пияница и мечтател !
slowtraveler написа: А сегментите са малка част от износващите се части...
(ако добавките запълват свободните пространства - не ми се мисли какво става със хонинга на цилиндрите, ако знаеш и целта на това 'надиране')...
Ами един вече ми обясни , че не знам какво е компресия ти сега се съмняваш , че знам за какво е хонинга да ти кажа аз вече започвам да се чудя дали знаете за какво се ползват форумите ?
slowtraveler написа: Сега можеш да помислиш и че има различен тип лагери и повърхности, които се трият в двигателя и въобще в автомобила.. И че триенето при търкалящ лагер е съвсем различно от триенето при плъзгащ такъв...
Съответно присадката трябва да работи по различен начин за да има ефект.
Слоу няма нужда да го мисля форумни ми приятелю аз просто го ЗНАМ ! Ти сега откри чудото на смесването на течностите ! Да ти кажа пак, за пореден път и отново във всяко двигателно масло в момента ( освен M10 , SAE 30 и тн ако ги знаеш ) има добваки , които работят по различен начин и извършват определени различни задачи ! Като така пододбряват не само един , а всички параметри на маслото !
slowtraveler написа: После можеш да помислиш върху проблема със възможните странични ефекти от присадки - например влиянието върху филтри, помпи, регулиращи налягането клапани....
Я сега ти помисли за влиянието върху филтрите, помпите и клапаните и се съсредоточи върху думата НАНО ( конкретно за случая на Мечо ) . И сега ми кажи точно кой филтър в автомобила ще се задръсти с НАНО частици или може би клапан или помпа :) :) :) . Смях голям а ?
slowtraveler написа: И най накрая резултата (който наистина се наблюдава) - 'притихване на двигателя' според теб от какво се получава???
Според мен вариантите са два : натрупване на материал в хлабините (с други думи - възстановяване на лагерите), и запенване на маслото (пяната намалява шума).
Ама ти наблюдавал ли си го или само гадаеш сега ? Кажи честно ?
slowtraveler написа: Но ако твърдо вярваш в твърдението си - слушай вечерта рекламите и си слагай 'водородни генератори', 'плазмени запалвания', 'супер-добавките' и други нано-технологии, които да ти понижат разхода със 150% и направят двигателя чист и вечен :whistle:
Ами аз до сега не съм чул за такива ако ти гледаш такива реклами може би е време да смениш канала :thumbsup:
slowtraveler написа: П.С. е това с 'екстрасенсите' ме разби - можеш много да помогнеш ако ги привлечеш във форума: ще направим специална секция за тях, в която ще могат да правят бърза и дистанционна диагностика на ДВГ...
wacko.gif
Иначе по-сериозно: познавам двама екстрасенси - единия известен пред 15г руснак, който ходеше из страната и събираше хората по стадионите. Ако си купиш и книгата му, да знаеш, че и аз съм неволно съм участвал в 'извъземната информация': един ден ме пита ' абе като видиш гарга каква асоциация правиш'... И отговора ми - вписан в книгата... Добре, че баламите дали покрай кризата или нещо друго, но намаляха, че и екстрасенсите и те покрай тях...

Демек вселенския опит се черпи от теб и твоите преживявания така ли ? Викаш само двама са в света и ти ги познаваш и двамата .............
Що мъка има на този свят просто не е истина ! Всичко е ясно от Искаро по-длибоко нема и те такова животно Жираф нема !
Последно промяна от Bass_Man на 11 Мар 2011 01:23, променено общо 1 път.

Аватар
miLen4o
Обратна връзка:

Мнение от miLen4o » 11 Мар 2011 01:03

Абе Басс,като не разбираш ко само пишеш тука!!! laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif
A car without TURBO is like a man without BALLS!

Аватар
elec

Мнение от elec » 11 Мар 2011 01:13

Ако искате да слагате добавки може да пробвате от това:http://duralube.free.bg/.тествано от приятел с доказани резултати :thumbsup:
Toyota Tercel 1.3 1990-2005 made in Japan
Toyota Corolla 1.6 Sol. 2011 made in S.A

mitoko

Мнение от mitoko » 11 Мар 2011 01:57

miLen4o написа:Абе Басс,като не разбираш ко само пишеш тука!!! laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif
младеж легай си вече да спиш в леглото stupid.gif

Аватар
cokata

Мнение от cokata » 11 Мар 2011 02:52

Бензиновата Тойота е Но.1 laugh.gif Пс:не съм турял добавки до сега, ама ша пробвам тая на Мечо за скоростите дек е, че са почнале да Ъркат :thumbsup:
Toyota Carina E 1.8 7A-FE Liftback
Subaru Outback 2.5 AT 2005
Honda XR250

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 11 Мар 2011 07:33

Бардал мотор протект-мечоците ги напоих в маслото и моторите станаха други.Слага се 1:10 и от двете кутии остана съвсем малко.Него направо го налях кат сложих на транспортера мотора/моргаджииския/.Не знам как е бил на предната кола,но при мен си пее тихичко и мелодично.Гледам в сайта,че имат и за скоростни кутии ръчни,ама нямам за сега проблеми с камиончетата.На Яриса мисля засега нищо да не му слагам-в Неделя стана на 16.

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 11 Мар 2011 15:47

за по-бързи лесен отговор на всички интересуващи се - xado.unacs.bg - там има описание на всичките, тествал съм ги всичките, дори за автоматика и всичките правят това, което пише. За хъркащи скорости - мога да гарантирам, че ще се оправят, а "майсторите" викам да ги оставим малко без работа, че 300лв сваляне и качване на скорости са си доста парички.... Иначе който иска цена за дадено нещо - да пише на лично и ще дам моите цени, с отстъпките :thumbsup:

Scott

Мнение от Scott » 11 Мар 2011 18:32

Me4oKyX написа: xado.unacs.bg - там има описание на всичките, тествал съм ги всичките...
Не мога да не отбележа какво ми направи впечатление:
На обработка по Хадо технология подлежи цилиндро - буталната група на ДВГ, чийто детайли нямат 100% износване или големи механични повреди
На обработка, с присадката, подлежат редукторите, разпределителните кутии и скоростните кутии, чиито детайли нямат 100% износване и големи механични повреди.
и т.н.
Може ли нЕкой от специалистите да ме светне какво означава 100% износване - липсваща цилиндро-бутална група или зъбни колела от скоростната кутия или ... нещо като 'вратичка'?

moloko

Мнение от moloko » 11 Мар 2011 18:57

Scott написа:
Me4oKyX написа: xado.unacs.bg - там има описание на всичките, тествал съм ги всичките...
Не мога да не отбележа какво ми направи впечатление:
На обработка по Хадо технология подлежи цилиндро - буталната група на ДВГ, чийто детайли нямат 100% износване или големи механични повреди
На обработка, с присадката, подлежат редукторите, разпределителните кутии и скоростните кутии, чиито детайли нямат 100% износване и големи механични повреди.
и т.н.
Може ли нЕкой от специалистите да ме светне какво означава 100% износване - липсваща цилиндро-бутална група или зъбни колела от скоростната кутия или ... нещо като 'вратичка'?
И кво не е ясно бе колега - ако има необратима повреда т.е. нещо е счупено, изкривено, издълбано до незвам си къде ЕСТЕСТВЕНО ,че нищо друго освен замяна на детайла не може да помогне...
На тъпи ли се правите или наистина сте такива !!!!!

Прочете първия ми пост ЗА КОИТО ВЕЧЕ СЪЖАЛЯВАМ, ПРОЧЕТЕ ГО ПАК И ОТНОВО и после си прочетете мнинията и ще разберете защо никога у НАС(като държава) нещата никога няма да се оправят и защо винаги ще сме в тая "наведена поза" и колегата от темата "За ПЛОВДИВ и селото" ще си отговори на въпроса и другите колеги от темите за недоволните от отношението и обслужването ВЪОБЩЕ ще си отговорят и онези които са недоволни от пътища , данъци , КАТ , застрахователи и ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ........

ЗА ТОВА ОТ НАС НИЩО НЕ СТАВА ..............ей тва сме ние ЗА ГОЛЯМО СЪЖАЛЕНИЕ.................

Аиде със здраве на всички и весел Тодоров ден утре......

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 11 Мар 2011 19:22

moloko - прав си, ама той Алеко го е казал преди дооооста време - Пази Боже сляпо да прогледа! mellow.gif

moloko

Мнение от moloko » 11 Мар 2011 19:43

Колеги в допълнение към предния ми пост
и една МНОГО НАГЛЕДНА илюстрация на казаното от мен , а и въобще смятам че е блестящ пример

Току-що по БТВ в репортаж за акцията на КАТ относно коланите на задните седалки.... една интервюирана жена каза буквално следното

"Аз вече ги слагам постоянно ЗАЩОТО СЪМ ГЛОБЯВАНА "
Разбирате ли за какво става въпрос.......

Scott

Мнение от Scott » 11 Мар 2011 20:31

moloko написа:издълбано до незвам си къде...
Ей за тва издълбаното ми беше въпроса - докъде трябва да е, та да го 'оправи' добавката - един, два ...10 нанометра ли, нали са 'нано' добавки
П.П. И като отговор на въпроса 'кога ше са опрайм' - когато интервюираната жена каже 'Слагам го защото съм чувала, че иначе глобяват', ако ме разбираш какво искам да кажа.

Заключено