Добавки за двигателя
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif а виждал ли си как течаща рейка спира да тече.чувал ли си как някой като върти волана и свири и пищи че се чува на километър а след добавка това изчезваto4nia написа:,,Внушението е страшна работа-Здарав човек може да се разболи,,

Toyota YARIS 1.33-100кс.2009..... Renault megan-Coatch 1.6-90кс-98г
sacho7803 написа:biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif а виждал ли си как течаща рейка спира да тече.чувал ли си как някой като върти волана и свири и пищи че се чува на километър а след добавка това изчезваto4nia написа:,,Внушението е страшна работа-Здарав човек може да се разболи,,а виждал ли си как сутрин под някой кенеф има капки масло--след добавка го няма...а чувал ли си как тракащи повдигачи спират да тракат без да се сменят с нови ментаци??????????????явно не си................извинявай....явно аз съм си самовнушил или просто съм сънувал biggrin.gif успех на всички....аз уважавам сякви добавки.на тойотката още не съм наливал щото я чаках да видя ако се появи фабричен дефект да не си го прикрия сам.....но скоро почвам.........добавките са като лекарствата---има поддържащи има живото спасяващи има витаминозни и т.н.т.-------успех.спирам да пиша щото се изнервям а и що тряяяя отварям очите на слепците
Най-обичам да правя ремонт на каран двигател с добавки/уточнявам ,че става въпрос за добавки с уплътнител ,а не за другите които са напълно безвредни- предназначени за здрави мотори- удължаващи малко повече живота на двигателя .
Защо НАЙ,защото тогава е много по голям проблема и естествено повече парички.
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
И как точно го доказваш това ? Като се опитваш да ме изкараш наркоман ли ? Толкова си далече от истината , че направо не е истина ! Хора слушайте Слоу каза , че не може да е вярно това значи е така ! Който не вярва е пияница и мечтател !slowtraveler написа: Айде сега понамали пиенето и мечтите, и седни да помислиш малко....
НИКОЯ добавка няма да ти намали триенето с 50%.
Ами един вече ми обясни , че не знам какво е компресия ти сега се съмняваш , че знам за какво е хонинга да ти кажа аз вече започвам да се чудя дали знаете за какво се ползват форумите ?slowtraveler написа: А сегментите са малка част от износващите се части...
(ако добавките запълват свободните пространства - не ми се мисли какво става със хонинга на цилиндрите, ако знаеш и целта на това 'надиране')...
Слоу няма нужда да го мисля форумни ми приятелю аз просто го ЗНАМ ! Ти сега откри чудото на смесването на течностите ! Да ти кажа пак, за пореден път и отново във всяко двигателно масло в момента ( освен M10 , SAE 30 и тн ако ги знаеш ) има добваки , които работят по различен начин и извършват определени различни задачи ! Като така пододбряват не само един , а всички параметри на маслото !slowtraveler написа: Сега можеш да помислиш и че има различен тип лагери и повърхности, които се трият в двигателя и въобще в автомобила.. И че триенето при търкалящ лагер е съвсем различно от триенето при плъзгащ такъв...
Съответно присадката трябва да работи по различен начин за да има ефект.
Я сега ти помисли за влиянието върху филтрите, помпите и клапаните и се съсредоточи върху думата НАНО ( конкретно за случая на Мечо ) . И сега ми кажи точно кой филтър в автомобила ще се задръсти с НАНО частици или може би клапан или помпаslowtraveler написа: После можеш да помислиш върху проблема със възможните странични ефекти от присадки - например влиянието върху филтри, помпи, регулиращи налягането клапани....

Ама ти наблюдавал ли си го или само гадаеш сега ? Кажи честно ?slowtraveler написа: И най накрая резултата (който наистина се наблюдава) - 'притихване на двигателя' според теб от какво се получава???
Според мен вариантите са два : натрупване на материал в хлабините (с други думи - възстановяване на лагерите), и запенване на маслото (пяната намалява шума).
Ами аз до сега не съм чул за такива ако ти гледаш такива реклами може би е време да смениш каналаslowtraveler написа: Но ако твърдо вярваш в твърдението си - слушай вечерта рекламите и си слагай 'водородни генератори', 'плазмени запалвания', 'супер-добавките' и други нано-технологии, които да ти понижат разхода със 150% и направят двигателя чист и вечен![]()

slowtraveler написа: П.С. е това с 'екстрасенсите' ме разби - можеш много да помогнеш ако ги привлечеш във форума: ще направим специална секция за тях, в която ще могат да правят бърза и дистанционна диагностика на ДВГ...
Иначе по-сериозно: познавам двама екстрасенси - единия известен пред 15г руснак, който ходеше из страната и събираше хората по стадионите. Ако си купиш и книгата му, да знаеш, че и аз съм неволно съм участвал в 'извъземната информация': един ден ме пита ' абе като видиш гарга каква асоциация правиш'... И отговора ми - вписан в книгата... Добре, че баламите дали покрай кризата или нещо друго, но намаляха, че и екстрасенсите и те покрай тях...
Демек вселенския опит се черпи от теб и твоите преживявания така ли ? Викаш само двама са в света и ти ги познаваш и двамата .............
Що мъка има на този свят просто не е истина ! Всичко е ясно от Искаро по-длибоко нема и те такова животно Жираф нема !
Последно промяна от Bass_Man на 11 Мар 2011 01:23, променено общо 1 път.
Ако искате да слагате добавки може да пробвате от това:http://duralube.free.bg/.тествано от приятел с доказани резултати 

Toyota Tercel 1.3 1990-2005 made in Japan
Toyota Corolla 1.6 Sol. 2011 made in S.A
Toyota Corolla 1.6 Sol. 2011 made in S.A
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Бардал мотор протект-мечоците ги напоих в маслото и моторите станаха други.Слага се 1:10 и от двете кутии остана съвсем малко.Него направо го налях кат сложих на транспортера мотора/моргаджииския/.Не знам как е бил на предната кола,но при мен си пее тихичко и мелодично.Гледам в сайта,че имат и за скоростни кутии ръчни,ама нямам за сега проблеми с камиончетата.На Яриса мисля засега нищо да не му слагам-в Неделя стана на 16.
- Me4oKyX
- Обратна връзка:
за по-бързи лесен отговор на всички интересуващи се - xado.unacs.bg - там има описание на всичките, тествал съм ги всичките, дори за автоматика и всичките правят това, което пише. За хъркащи скорости - мога да гарантирам, че ще се оправят, а "майсторите" викам да ги оставим малко без работа, че 300лв сваляне и качване на скорости са си доста парички.... Иначе който иска цена за дадено нещо - да пише на лично и ще дам моите цени, с отстъпките 

-
Не мога да не отбележа какво ми направи впечатление:Me4oKyX написа: xado.unacs.bg - там има описание на всичките, тествал съм ги всичките...
На обработка по Хадо технология подлежи цилиндро - буталната група на ДВГ, чийто детайли нямат 100% износване или големи механични повреди
и т.н.На обработка, с присадката, подлежат редукторите, разпределителните кутии и скоростните кутии, чиито детайли нямат 100% износване и големи механични повреди.
Може ли нЕкой от специалистите да ме светне какво означава 100% износване - липсваща цилиндро-бутална група или зъбни колела от скоростната кутия или ... нещо като 'вратичка'?
И кво не е ясно бе колега - ако има необратима повреда т.е. нещо е счупено, изкривено, издълбано до незвам си къде ЕСТЕСТВЕНО ,че нищо друго освен замяна на детайла не може да помогне...Scott написа:Не мога да не отбележа какво ми направи впечатление:Me4oKyX написа: xado.unacs.bg - там има описание на всичките, тествал съм ги всичките...На обработка по Хадо технология подлежи цилиндро - буталната група на ДВГ, чийто детайли нямат 100% износване или големи механични повредии т.н.На обработка, с присадката, подлежат редукторите, разпределителните кутии и скоростните кутии, чиито детайли нямат 100% износване и големи механични повреди.
Може ли нЕкой от специалистите да ме светне какво означава 100% износване - липсваща цилиндро-бутална група или зъбни колела от скоростната кутия или ... нещо като 'вратичка'?
На тъпи ли се правите или наистина сте такива !!!!!
Прочете първия ми пост ЗА КОИТО ВЕЧЕ СЪЖАЛЯВАМ, ПРОЧЕТЕ ГО ПАК И ОТНОВО и после си прочетете мнинията и ще разберете защо никога у НАС(като държава) нещата никога няма да се оправят и защо винаги ще сме в тая "наведена поза" и колегата от темата "За ПЛОВДИВ и селото" ще си отговори на въпроса и другите колеги от темите за недоволните от отношението и обслужването ВЪОБЩЕ ще си отговорят и онези които са недоволни от пътища , данъци , КАТ , застрахователи и ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ........
ЗА ТОВА ОТ НАС НИЩО НЕ СТАВА ..............ей тва сме ние ЗА ГОЛЯМО СЪЖАЛЕНИЕ.................
Аиде със здраве на всички и весел Тодоров ден утре......
Колеги в допълнение към предния ми пост
и една МНОГО НАГЛЕДНА илюстрация на казаното от мен , а и въобще смятам че е блестящ пример
Току-що по БТВ в репортаж за акцията на КАТ относно коланите на задните седалки.... една интервюирана жена каза буквално следното
"Аз вече ги слагам постоянно ЗАЩОТО СЪМ ГЛОБЯВАНА "
Разбирате ли за какво става въпрос.......
и една МНОГО НАГЛЕДНА илюстрация на казаното от мен , а и въобще смятам че е блестящ пример
Току-що по БТВ в репортаж за акцията на КАТ относно коланите на задните седалки.... една интервюирана жена каза буквално следното
"Аз вече ги слагам постоянно ЗАЩОТО СЪМ ГЛОБЯВАНА "
Разбирате ли за какво става въпрос.......
-
Ей за тва издълбаното ми беше въпроса - докъде трябва да е, та да го 'оправи' добавката - един, два ...10 нанометра ли, нали са 'нано' добавкиmoloko написа:издълбано до незвам си къде...
П.П. И като отговор на въпроса 'кога ше са опрайм' - когато интервюираната жена каже 'Слагам го защото съм чувала, че иначе глобяват', ако ме разбираш какво искам да кажа.