сервизна кампания за педала на газта
Според мен,няма значение кой е причинил вредата. Каското се интересува само от алкохол. На жената Ауриса падна клон в големия сняг,направиха я супер в Тойота Пловдив. И на моят Авенсис има леки ожулвания и ще я правя. Смятам да напиша "Много смотан шофьор съм и я жуля непрекъснато" Ще видите,че пак ще я направят. Мога да им напиша,че ако искат да ме пратят във Франция например на шофьорски курсове. biggrin.gif Плащам за двете Тойоти 3200лв. само каско.
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
много ми е чудно как застрахователните компании в бг не са се понаучили от колегите си в зап.европа.измамниците в австрия например определят винаги една минимална сума(350€),която винаги си поема клиента при всякаква каско щета.това важи за пълно и частично каско.тази сумичка нараства с времето под предлог,че частите ставали все по-скъпи и щетите все повече.
смисълът на този трик е,че по този начин почти всички по-дребни щети като драскотини,вдлъбнатини получени на паркинг и др. подобни се поемат изцяло от клиента им.
правете каквото ще правите,защото подозирам,че и тук ще почнат да ви работят като австрийците.
смисълът на този трик е,че по този начин почти всички по-дребни щети като драскотини,вдлъбнатини получени на паркинг и др. подобни се поемат изцяло от клиента им.
правете каквото ще правите,защото подозирам,че и тук ще почнат да ви работят като австрийците.

мерси за отговорите колеги.калника е натиснат но не е одран а бронята ми е одрана но.....като гледам дори с полираща паста ще се оправи.засега няма да ходя по застрахователни агенции и сервизи.недай си боже ако ме задерат по яко....тогава вече отивам.
Toyota YARIS 1.33-100кс.2009..... Renault megan-Coatch 1.6-90кс-98г
днес говорих с ТМ и кампанията покрива и колите вкарани от САЩ като за тази цел първо се минава при тях на преглед и после поръчнат съответните части ако ги нямат или педала е различен и пак се ходи повторно за монтаж, като процедурата е безплатна остава да имете време да се занимавате. На сайта на ТМ има отделна секциа и там можете да намерите телефона за връзка с тях.
Camry 95 2,2,
Camry 07 2,4,
Camry 12 3.5 - in progress!
Camry 07 2,4,
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Убеден съм, че мнението ти за застрахователите е напълно погрешно.kohinora написа:Според мен,няма значение кой е причинил вредата. Каското се интересува само от алкохол. На жената Ауриса падна клон в големия сняг,направиха я супер в Тойота Пловдив. И на моят Авенсис има леки ожулвания и ще я правя. Смятам да напиша "Много смотан шофьор съм и я жуля непрекъснато" Ще видите,че пак ще я направят. Мога да им напиша,че ако искат да ме пратят във Франция например на шофьорски курсове. biggrin.gif Плащам за двете Тойоти 3200лв. само каско.
Няма никакво значение колко пари даваш за застрахователна премия, единствена цел на Застрахователя е да направи минимални разходи за покриване на щети. Вече е редовна практика при 3-та щета за застрахователната година застрахователя едностранно да ти прекрати застраховката с аргументацията, че си нелоялен клиент. Така, че не прекалявайте с щетите, ЗК не е собственост на майка ви и баща ви! biggrin.gif
Друга "малка" подробност е разликата в качеството на ремонтите по КАСКО и платените ремонти. Разликата идва от там, че Застрахователните компании плащат около 70-75% от цената по ценоразпис на сервизите, съответно и услугата е с 25-30% по-некачествено изпълнена. Пример: боядисване на калник с по-евтина боя и без демонтаж на фара и бронята, само облепване. Крайния резултат за непрофесионално око е добър, но който разбира клати глава и цъка като стенен часовник.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Не съм съвсем съгласен с теб. Може и да има застрахователи,които въртят някакви номера,но при по-сериозните не е така. Принципа е като при здравеопазването,здравите плащат лечението на хронично болните. Ти колко пъти си се лекувал и са харчени пари по лечението ти,отиват за болните пенсионери. Така е и при застрахователите,аз две години плащам по 1600-1800 за едната кола и нямам и стотинка щета,тези пари не отиват в джоба на застрахователя а за 3-4 щета на някой друг. Никой не можа да прекрати застрахователния ти договор, някой искат 10 % от щетата за възстановяване на пълното ти каско, други може да имат други номера,но при сериозните ЗК с много клиенти не е така. А за ремонта - направиха го в Тойота и разбирачи цъкаха и пипаха как е направена,не вярвам да са си претупали работата. Между другото в ЗК споменаха,че ще си вземат парите от общината заради падналото дърво.zi_zi_top написа:Убеден съм, че мнението ти за застрахователите е напълно погрешно.kohinora написа:Според мен,няма значение кой е причинил вредата. Каското се интересува само от алкохол. На жената Ауриса падна клон в големия сняг,направиха я супер в Тойота Пловдив. И на моят Авенсис има леки ожулвания и ще я правя. Смятам да напиша "Много смотан шофьор съм и я жуля непрекъснато" Ще видите,че пак ще я направят. Мога да им напиша,че ако искат да ме пратят във Франция например на шофьорски курсове. biggrin.gif Плащам за двете Тойоти 3200лв. само каско.
Няма никакво значение колко пари даваш за застрахователна премия, единствена цел на Застрахователя е да направи минимални разходи за покриване на щети. Вече е редовна практика при 3-та щета за застрахователната година застрахователя едностранно да ти прекрати застраховката с аргументацията, че си нелоялен клиент. Така, че не прекалявайте с щетите, ЗК не е собственост на майка ви и баща ви! biggrin.gif
Друга "малка" подробност е разликата в качеството на ремонтите по КАСКО и платените ремонти. Разликата идва от там, че Застрахователните компании плащат около 70-75% от цената по ценоразпис на сервизите, съответно и услугата е с 25-30% по-некачествено изпълнена. Пример: боядисване на калник с по-евтина боя и без демонтаж на фара и бронята, само облепване. Крайния резултат за непрофесионално око е добър, но който разбира клати глава и цъка като стенен часовник.
оказва се пълна парозия това, което казват по телефона за колите от САЩ не е съвсем така или....изложението беше, че "така и така дъм там ще ти прегледаме педа" - пълен майтап! както и да е - дано да се окажете с педал на Денсо.
Колеги не си губете времето, натякват ти го така, че ти става неудобно и се губите взаимно времето според тях! За пореден път се разочаровам от ТМ.
Колеги не си губете времето, натякват ти го така, че ти става неудобно и се губите взаимно времето според тях! За пореден път се разочаровам от ТМ.
Camry 95 2,2,
Camry 07 2,4,
Camry 07 2,4,
e те писма пращат на всички с обявените модели и години, а се прави проверка на място. аз също получих оня ден писмо, въпреки че ме провериха на място още преди месец и ме нямаше в списъка. така че тия от по-малките градове, където няма дилър на тойота, по-добре да не се разкарват при получаване на писмото, а да звъннат първо по телефона за справка по номера на раматаsavov63 написа:И аз днеска получих писмо от Toyota да е закарам в Бургас за поставяне пластината на педала на газта.