сервизна кампания за педала на газта

Публикувай отговор
kohinora

Мнение от kohinora » 20 Фев 2010 17:45

Според мен,няма значение кой е причинил вредата. Каското се интересува само от алкохол. На жената Ауриса падна клон в големия сняг,направиха я супер в Тойота Пловдив. И на моят Авенсис има леки ожулвания и ще я правя. Смятам да напиша "Много смотан шофьор съм и я жуля непрекъснато" Ще видите,че пак ще я направят. Мога да им напиша,че ако искат да ме пратят във Франция например на шофьорски курсове. biggrin.gif Плащам за двете Тойоти 3200лв. само каско.

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 20 Фев 2010 17:52

много ми е чудно как застрахователните компании в бг не са се понаучили от колегите си в зап.европа.измамниците в австрия например определят винаги една минимална сума(350€),която винаги си поема клиента при всякаква каско щета.това важи за пълно и частично каско.тази сумичка нараства с времето под предлог,че частите ставали все по-скъпи и щетите все повече.
смисълът на този трик е,че по този начин почти всички по-дребни щети като драскотини,вдлъбнатини получени на паркинг и др. подобни се поемат изцяло от клиента им.
правете каквото ще правите,защото подозирам,че и тук ще почнат да ви работят като австрийците. mad.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

sacho7803

Мнение от sacho7803 » 20 Фев 2010 18:44

мерси за отговорите колеги.калника е натиснат но не е одран а бронята ми е одрана но.....като гледам дори с полираща паста ще се оправи.засега няма да ходя по застрахователни агенции и сервизи.недай си боже ако ме задерат по яко....тогава вече отивам.
Toyota YARIS 1.33-100кс.2009..... Renault megan-Coatch 1.6-90кс-98г

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 24 Фев 2010 18:45

хах мойто яре оттърва кожата, няма го у списъка biggrin.gif

Аватар
stfn

Мнение от stfn » 24 Фев 2010 19:08

днес говорих с ТМ и кампанията покрива и колите вкарани от САЩ като за тази цел първо се минава при тях на преглед и после поръчнат съответните части ако ги нямат или педала е различен и пак се ходи повторно за монтаж, като процедурата е безплатна остава да имете време да се занимавате. На сайта на ТМ има отделна секциа и там можете да намерите телефона за връзка с тях.
Camry 95 2,2,
Camry 07 2,4,
Camry 12 3.5 - in progress!

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 24 Фев 2010 22:42

kohinora написа:Според мен,няма значение кой е причинил вредата. Каското се интересува само от алкохол. На жената Ауриса падна клон в големия сняг,направиха я супер в Тойота Пловдив. И на моят Авенсис има леки ожулвания и ще я правя. Смятам да напиша "Много смотан шофьор съм и я жуля непрекъснато" Ще видите,че пак ще я направят. Мога да им напиша,че ако искат да ме пратят във Франция например на шофьорски курсове. biggrin.gif Плащам за двете Тойоти 3200лв. само каско.
Убеден съм, че мнението ти за застрахователите е напълно погрешно.
Няма никакво значение колко пари даваш за застрахователна премия, единствена цел на Застрахователя е да направи минимални разходи за покриване на щети. Вече е редовна практика при 3-та щета за застрахователната година застрахователя едностранно да ти прекрати застраховката с аргументацията, че си нелоялен клиент. Така, че не прекалявайте с щетите, ЗК не е собственост на майка ви и баща ви! biggrin.gif

Друга "малка" подробност е разликата в качеството на ремонтите по КАСКО и платените ремонти. Разликата идва от там, че Застрахователните компании плащат около 70-75% от цената по ценоразпис на сервизите, съответно и услугата е с 25-30% по-некачествено изпълнена. Пример: боядисване на калник с по-евтина боя и без демонтаж на фара и бронята, само облепване. Крайния резултат за непрофесионално око е добър, но който разбира клати глава и цъка като стенен часовник.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

kohinora

Мнение от kohinora » 02 Мар 2010 08:32

zi_zi_top написа:
kohinora написа:Според мен,няма значение кой е причинил вредата. Каското се интересува само от алкохол. На жената Ауриса падна клон в големия сняг,направиха я супер в Тойота Пловдив. И на моят Авенсис има леки ожулвания и ще я правя. Смятам да напиша "Много смотан шофьор съм и я жуля непрекъснато" Ще видите,че пак ще я направят. Мога да им напиша,че ако искат да ме пратят във Франция например на шофьорски курсове. biggrin.gif Плащам за двете Тойоти 3200лв. само каско.
Убеден съм, че мнението ти за застрахователите е напълно погрешно.
Няма никакво значение колко пари даваш за застрахователна премия, единствена цел на Застрахователя е да направи минимални разходи за покриване на щети. Вече е редовна практика при 3-та щета за застрахователната година застрахователя едностранно да ти прекрати застраховката с аргументацията, че си нелоялен клиент. Така, че не прекалявайте с щетите, ЗК не е собственост на майка ви и баща ви! biggrin.gif

Друга "малка" подробност е разликата в качеството на ремонтите по КАСКО и платените ремонти. Разликата идва от там, че Застрахователните компании плащат около 70-75% от цената по ценоразпис на сервизите, съответно и услугата е с 25-30% по-некачествено изпълнена. Пример: боядисване на калник с по-евтина боя и без демонтаж на фара и бронята, само облепване. Крайния резултат за непрофесионално око е добър, но който разбира клати глава и цъка като стенен часовник.
Не съм съвсем съгласен с теб. Може и да има застрахователи,които въртят някакви номера,но при по-сериозните не е така. Принципа е като при здравеопазването,здравите плащат лечението на хронично болните. Ти колко пъти си се лекувал и са харчени пари по лечението ти,отиват за болните пенсионери. Така е и при застрахователите,аз две години плащам по 1600-1800 за едната кола и нямам и стотинка щета,тези пари не отиват в джоба на застрахователя а за 3-4 щета на някой друг. Никой не можа да прекрати застрахователния ти договор, някой искат 10 % от щетата за възстановяване на пълното ти каско, други може да имат други номера,но при сериозните ЗК с много клиенти не е така. А за ремонта - направиха го в Тойота и разбирачи цъкаха и пипаха как е направена,не вярвам да са си претупали работата. Между другото в ЗК споменаха,че ще си вземат парите от общината заради падналото дърво.

kohinora

Мнение от kohinora » 02 Мар 2010 08:37

По темата - вчера сложиха пластината на Ауриса на жена ми. Не очаквайте някаква разлика. За 30 мин. е процедурата,докато си изпиеш кафето е готова. Това няма да разклати доверието ми към Тойота.

Аватар
stfn

Мнение от stfn » 02 Мар 2010 10:02

аз пък в петък отивам на кафе нце в ТМ пък да видим дали и пластина ще отнеса с колата
Camry 95 2,2,
Camry 07 2,4,

Аватар
savov63

Мнение от savov63 » 05 Мар 2010 19:02

И аз днеска получих писмо от Toyota да е закарам в Бургас за поставяне пластината на педала на газта.
Последно промяна от savov63 на 05 Мар 2010 23:07, променено общо 1 път.
TOYOTA AURIS D4D

Аватар
stfn

Мнение от stfn » 05 Мар 2010 22:29

оказва се пълна парозия това, което казват по телефона за колите от САЩ не е съвсем така или....изложението беше, че "така и така дъм там ще ти прегледаме педа" - пълен майтап! както и да е - дано да се окажете с педал на Денсо.
Колеги не си губете времето, натякват ти го така, че ти става неудобно и се губите взаимно времето според тях! За пореден път се разочаровам от ТМ.
Camry 95 2,2,
Camry 07 2,4,

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 23 Мар 2010 11:30

savov63 написа:И аз днеска получих писмо от Toyota да е закарам в Бургас за поставяне пластината на педала на газта.
e те писма пращат на всички с обявените модели и години, а се прави проверка на място. аз също получих оня ден писмо, въпреки че ме провериха на място още преди месец и ме нямаше в списъка. така че тия от по-малките градове, където няма дилър на тойота, по-добре да не се разкарват при получаване на писмото, а да звъннат първо по телефона за справка по номера на рамата

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 23 Мар 2010 12:58

desSs написа:хах мойто яре оттърва кожата, няма го у списъка biggrin.gif
Жалко. Щяхме да ядеме яре за виликден! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

jsp

Мнение от jsp » 23 Мар 2010 14:33

Kiki написа:
desSs написа:хах мойто яре оттърва кожата, няма го у списъка biggrin.gif
Жалко. Щяхме да ядеме яре за виликден! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Бе яретата не бяха ли за Гергьовден ohmy.gif

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 23 Мар 2010 15:44

абе кво значение има, няма да ядете laugh.gif

Публикувай отговор