[Дискусия] Toyota и нейните конкуренти - обективни сравнения на база личен опит

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 515 пъти
Получена  благодарност: 509 пъти

Мнение от slowtraveler » 04 Окт 2026 17:33

Закупуването на конкуренцията също е 'превземане' с техни марки, защото моделите изведнъж започват да се именуват 'по новому' и странно заприличват на 'оригинала' :) Рено Дъстър или Воксхол Астра нали ти говори нещо :) Просто няма смисъл да плащаш за двойна развойна дейност за марки, които на всичкото отгоре след това да се конкурират на пазара... По-лесно и икономически изгодно е просто да произвеждаш твоите си модели под чужда марка в чуждата държава...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
nov
Автомобил: XA30 3ZR-FAE,B6304T4
Благодарил/а: 67 пъти
Получена  благодарност: 71 пъти

Мнение от nov » 04 Окт 2026 18:47

Съгласен съм със Слоу, само, че без да ги хванат за топките няма как, в Европа, като е разпасана работа виж какво е - но това е друга тема. Диктатура, социалъзъм - превзели са света и да- разбира се, че трябва да се учим от тях. На предишния ми пост трябваше да работя баш с кореняк европейци по поддръжка на едни машини софтуерно и на подобни същите, само, че китайски.Китаеца е на линия по всяко време, ако няма решение на проблема в момента до 2-3 часа решението е готово и всичко пее, ако не успява неговия мениджър ме пита дали ще е удобно в Неделя да им се дадат права да работят (онлайн) по проблема и проблема бива решен. С Европейците беше мнооооого тегаво - чакаш ги по 2-3 дни за отговор, а имаш договор за поддръжка, който е клас Ей, демек до 2-3 часа трябва проблема да е решен, после единия бил в отпуск, друг без неговия опит го замествал и това преди 5-6 години, тогава за себе си разбрах, че тия другите ще просперират.За съжаление не съм бил в Китай, но които са ходили или по-скоро в тия средно големите им градове от 5-10 милиона жители, казват, че са светлинни години пред Европа, а пред нас не ми се коментира въобще. Знам, че учениците били на училище по между 10 и 12 часа на ден.
dracunculus написа: ↑04 Окт 2026 16:16 Те имайте предвид, че Китай няма да има нужда да ни "превземат" с техните марки коли, да се налагат на пазара и т.н. Достатъчно е, че усвоиха марки като Волво, например. А съм 100000% сигурен, че в бъдеще и други традиционно европейски марки ще последват тази участ
Четох из нета, че Китайци оглеждали заводите на фау ве (или част от тях) за да могат да се нанесат в тях и да произвеждат китайски автомобили - незнам истина ли е, но ако е така ще е жалко, не съм фен на фв, но китайците са машини.
Едно от нещата, които незнам и не съм намирал информация е на какво ниво им е медицината - кардиохирургия например, неврохирургия - за там нямам идея как са?
NO PAIN, NO GAIN!
Дизел САМО дънки!!!

Публикувай отговор