prius3 – дали и за аурис хибрид е подобна гаранцията. Доколкото разбрах гаранцията на хибридната система и батериите е 5 г или 100 к км. За автомобила 5 г или 160 к км(на ДВГ също, не го причисляват към хибридната система, както мислех).
Чо:) – съгласен съм, три са двигателите:). Но не работят трите едновременно като двигатели (с изключение на момента когато се стартира ДВГ. Всъщност, до колкото се вижда мощността отдавана от батериите е по малка от мощността на маршовият ел. двигател - 27 кВт срещу 60). Единият ел. двигател(генератор) работи винаги като генератор за да може ДВГ да предава въртящия си момент към диференциала. Интересно каква е мощността на генератора и при спиране дали могат да работят и двете ел. машини като генератори, например при В режим.
Филмчето го гледах, супер е. Всъщност мислех, че при слабо натискане на спирачката отначало задържа само ел. двигателя като генератор и само при по силно натискане на спирачката или при много малка скорост се задействат колодките.
При „Р” пак не съм наясно. Ако бензиновият двигател е неподвижен (в приус или хибрида аурис) той не „държи” автомобила. При отпускане на спирачката(поне според мен) не зацепваме, а подаваме напрежение към маршовият ел двигател(той е винаги зацепен към короната). И потегляме с ел. двигателя. При спиране също, ДВГ е изключен и неподвижен, това не пречи на автомобила да се движи. Задържа го ел. двигателя в генераторен режим (и спирачките ако натиснем повече). Там е работата, ако слънчевата вътрешна зъбчатка е свободна, короната се върти свободно въртейки планетарните зъбни колела, без да върти ДВГ.
За миризмите – дано е така, всъщност предполагах, че е така. Странно е това решение, да вентилират батериите в купето. Зимата е добре. Лятото за батериите пак е добре ако е включен климатика, но за пътника който е до вентилационното отверстие едва ли.
Това за батериите бях го срещал, навярно 30% запас на разреждане удължава живота им, а и дава запас за стартиране ако ни свърши бензина навярно:). А може би може и да се използва в авариен режим.