Предложение за перестройка на форума
- JapCar
- Автомобил: Yaris 2010г., двг 1.33/1NR-FЕ
- Благодарил/а: 7 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Да,нещо подобно трябва да бъде.Нека върху тази база,ако някой има предложение за подобрение/промяна да ги каже,защото които са за промяна все казват каква да е промяната,а противниците не коментират предложенията,а са против,защото са против...
Струва ми се,че голяма част от противниците са едно постоянно присъствие,не лягат вечер преди да пишат във сяка тема,като на всеки въпрос отговора е "Иди на сервиз".Последното ме дразни във всеки автомобилен форум,защото само прави безсмислен обем на темата,а не помага.Всеки олигофрен може сам да се сети да отиде на сервиз без съвети,но може би иска да изчерпи другите варианти,т.е. мисля,че основната цел на авто форумите е взаимопомощ,а за забавление има други форуми.
И едно предложение към модераторите,независимо от вида на форума:Нека авторите на безсмислени заглавия (не теми) от сорта "Въпросче","Ужааас..." "Питане" ,Пак повреда",да бъдат предупреждавани и заглавията да бъдат коригирани,така,че от заглавието да се разбира за какво е темата.Едва ли някой е против това предложение,но все още има такива теми...
Струва ми се,че голяма част от противниците са едно постоянно присъствие,не лягат вечер преди да пишат във сяка тема,като на всеки въпрос отговора е "Иди на сервиз".Последното ме дразни във всеки автомобилен форум,защото само прави безсмислен обем на темата,а не помага.Всеки олигофрен може сам да се сети да отиде на сервиз без съвети,но може би иска да изчерпи другите варианти,т.е. мисля,че основната цел на авто форумите е взаимопомощ,а за забавление има други форуми.
И едно предложение към модераторите,независимо от вида на форума:Нека авторите на безсмислени заглавия (не теми) от сорта "Въпросче","Ужааас..." "Питане" ,Пак повреда",да бъдат предупреждавани и заглавията да бъдат коригирани,така,че от заглавието да се разбира за какво е темата.Едва ли някой е против това предложение,но все още има такива теми...
Живей широко и художествено!
Yaris, 1,33, 2010
Yaris, 1,33, 2010
дай имена, ама нали се сещаш, че някой трябва и да има желание и време и ......., на чужд гръб и 100 тояги са малко!Bass_Man написа:Аз предлагам да се подберат кадърни модератори , които да си вършат работата съвестно и с желание и да им се дадат възможности за развитие на съответните раздели . Както и да се въведат някакви правила , които все пак да защитават форума .
АVENSIS 2.0TD-комби
scorpion написа:Засега 36 колеги са ЗА промяна, 35 са ПРОТИВ промяна, т.е на кантар.
Все пак за да бъдем пунктуални, ето каква е моята идея за промяна:
4 ОСНОВНИ РАЗДЕЛА, със подраздели, както следва:
I. МОДЕЛИ НА ТОЙОТА
1. IQ/AYGO/URBAN CRUISER
2. YARIS/AURIS
3. AVENSIS![]()
4. VERSO
5. PRIUS
6. RAV4/LAND CRUISER
7. HILUX/HIACE
8. DRUGI
Основния акцент уверен съм ще падне върху подтемите за Авенсис, Ярис, вероятно версо изпълненията, РАВ4, както и в подраздела други.
II. ОБЩ ТЕХНИЧЕСКИ ФОРУМ
1. Технически форум - съвети
2. Съвети за части, консумативи и аксесоари - масла, филтри и др.![]()
3. Поддръжката на автомобила biggrin.gif
III. ТОЙОТА ЛАФ МОАБЕТ/НА ЛАФЧЕ
1. Общи теми за отмора и шеги
2. Тойота мания и маняци
3. Срещи и мероприятия
4. Анкети
IV. СЕРВИЗИ/КУПУВА/ПРОДАВА
1. Сервизи и магазини
2. Купува
3. Продава
Мисля, че по този начин форума би бил по прегледен, а и по-целенасочен и не толкова общ.
Ако все пак модераторите са категорично против, нека просто да заключат темата или ... да предприемат промяната biggrin.gif
Поздрави !
А това марки на тойота ли са

А защо ти ще предлагаш разделите интересно как ще те ругаят колегите със селики, като те са можеби най мнобройни и сериозни

- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Според мен разделение е хубаво да има само в раздел Технически въпроси,scorpion написа:Засега 36 колеги са ЗА промяна, 35 са ПРОТИВ промяна, т.е на кантар.
Все пак за да бъдем пунктуални, ето каква е моята идея за промяна:
4 ОСНОВНИ РАЗДЕЛА, със подраздели, както следва:
I. МОДЕЛИ НА ТОЙОТА
1. IQ/AYGO/URBAN CRUISER
2. YARIS/AURIS
3. AVENSIS![]()
4. VERSO
5. PRIUS
6. RAV4/LAND CRUISER
7. HILUX/HIACE
8. DRUGI
Основния акцент уверен съм ще падне върху подтемите за Авенсис, Ярис, вероятно версо изпълненията, РАВ4, както и в подраздела други.
II. ОБЩ ТЕХНИЧЕСКИ ФОРУМ
1. Технически форум - съвети
2. Съвети за части, консумативи и аксесоари - масла, филтри и др.![]()
3. Поддръжката на автомобила biggrin.gif
III. ТОЙОТА ЛАФ МОАБЕТ/НА ЛАФЧЕ
1. Общи теми за отмора и шеги
2. Тойота мания и маняци
3. Срещи и мероприятия
4. Анкети
IV. СЕРВИЗИ/КУПУВА/ПРОДАВА
1. Сервизи и магазини
2. Купува
3. Продава
Мисля, че по този начин форума би бил по прегледен, а и по-целенасочен и не толкова общ.
Ако все пак модераторите са категорично против, нека просто да заключат темата или ... да предприемат промяната biggrin.gif
Поздрави !
но не по марки, а по следния начин:
Раздели във форум Технически въпроси
• Двигател (всичко + ауспухова система)
• Трансмисия, съединител
• Спирачки и Окачване
• Гуми и Джанти
• Светлини (фарове, стопове)
Форумът не е толкова посещаем и натоварен за да има разделяне по модели.
Отделно, ако има разделяне по модели ще е по-трудоемко да се четат подфорумите на определените модели,
а от там човек, който има, да речем Селика, но преди това е имал Корола и знае за определен проблем, няма да си направи
труда да отвори раздел Корола, тъй като вече не кара такава и от там се ограничава притока на помощ към поставилият въпроса.
Форумите, които съм отбелязъл с червено вече си същчествуват и мисля, че са добре организирани.
Форумите, които съм отбелязъл в зелено могат да се обединят във общ форум:
Козметика (външа и вътрешна)
Съвети за части, консумативи, аксесоари и козметична поддръжката на автомобила - затъмняване на стклата, CD плейъри, ксенони, ненони и т.н.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
- Japanese_fever
Пак повтарям, трябва да се напишат правила за писане на заглавия и теми като цяло.
Заглавието на темата е много важно ( както казах по-горе, защото помага на колега със сходен или абсолютно същия проблем да намери темата без да пуска нова такава ) то е хубаво да съдържа:
1. Год. на произв.
2. Модел
3. Двигател
4. Кратко опписване на проблема (не пали, няма мощност, загравя и т.н.)
Примерно заглавие:
'95 Корола (4А-FE) загрява
Ето вижте какви са последните заглавия на колегите във форум Технически въпроси:
Състояние на Toyota Corolla 2006 - нормално ли е?
Колко лв. на 100км ви харчи Тойотата
Максимални обороти на 3SGE двигател
Как да позная Corolla D4D 110 или 90hp?
Нафта
Избор на марка климатичен радиатор
Датчик на глава
Разлика между свещи и платинени свещи ?
Toyota 4runur
Проблем с Корола Д4Д дюза и турбо
Добавка XADO?
помощ син пушек
Проблем с бушон 15 ампера в кутията при двигателя
19К. Май се появи проблем с рейка ! Не мога да повярвам.. .
Колко неясни, неточни и объркващи заглавия на теми. Много малко са хората, които пишат модел, год. на произв, двигател и т.н.
А описването на проблемите им е просто смехотворно, да не кажа друга дума.
Заглавието на темата е много важно ( както казах по-горе, защото помага на колега със сходен или абсолютно същия проблем да намери темата без да пуска нова такава ) то е хубаво да съдържа:
1. Год. на произв.
2. Модел
3. Двигател
4. Кратко опписване на проблема (не пали, няма мощност, загравя и т.н.)
Примерно заглавие:
'95 Корола (4А-FE) загрява
Ето вижте какви са последните заглавия на колегите във форум Технически въпроси:
Състояние на Toyota Corolla 2006 - нормално ли е?
Колко лв. на 100км ви харчи Тойотата
Максимални обороти на 3SGE двигател
Как да позная Corolla D4D 110 или 90hp?
Нафта
Избор на марка климатичен радиатор
Датчик на глава
Разлика между свещи и платинени свещи ?
Toyota 4runur
Проблем с Корола Д4Д дюза и турбо
Добавка XADO?
помощ син пушек
Проблем с бушон 15 ампера в кутията при двигателя
19К. Май се появи проблем с рейка ! Не мога да повярвам.. .
Колко неясни, неточни и объркващи заглавия на теми. Много малко са хората, които пишат модел, год. на произв, двигател и т.н.
А описването на проблемите им е просто смехотворно, да не кажа друга дума.
- JapCar
- Автомобил: Yaris 2010г., двг 1.33/1NR-FЕ
- Благодарил/а: 7 пъти
Да допълня:
Добре е важните теми да са най-отгоре както сега,но задължително отделени от другите теми било само с черта или друг раздел,както е в повечето форуми.
За мен е неудобство-за да прегледаш новите теми трябва да кьориш ситните дати в дясно докато намериш до къде са важните...
Добре е важните теми да са най-отгоре както сега,но задължително отделени от другите теми било само с черта или друг раздел,както е в повечето форуми.
За мен е неудобство-за да прегледаш новите теми трябва да кьориш ситните дати в дясно докато намериш до къде са важните...
Живей широко и художествено!
Yaris, 1,33, 2010
Yaris, 1,33, 2010
- Japanese_fever
Важните теми имат този символ -......а обикновените с нови мнения този -.....
Какво неясно има?
Друго. Ако се направят промени по форума в Техническата секция задължителбно отгоре да има няколко важни теми, от които:
1. Какво масло за двигателя и на колко км се сменя?
2. Какви филтри?
3. Какви свещи за определените двигатели? (едни и същи свещи често се ползват на различни двигатели)
4. Какво масло за трансмисията?
5. Колко ви гори колата? - на бензин, газ, метан или друго гориво
6. Какво е допустимото мин. налягане на гумите?
и т.н. други важни теми, за които се пускат въпроси поне веднъж в седмицата или месеца.[/list]
Какво неясно има?
Друго. Ако се направят промени по форума в Техническата секция задължителбно отгоре да има няколко важни теми, от които:
2. Какви филтри?
3. Какви свещи за определените двигатели? (едни и същи свещи често се ползват на различни двигатели)
и т.н. други важни теми, за които се пускат въпроси поне веднъж в седмицата или месеца.[/list]
Jap то и сега ги има някои от тези теми, ама те пак се пускат всяка седмица или месец.Japanese_fever написа:Важните теми имат този символ -, а обикновените с нови мнения този -...[/img]
Какво неясно има?
2. Какви филтри?
A car without TURBO is like a man without BALLS!
- Japanese_fever