Дизелови абсурди

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 20 Дек 2010 14:24

Scott - de da beshe SHELL-a kato tvoq v UK......... s med da gi namazhesh......

Sorry za shliokavicata, ama tuk SHELL sa NAI-skapanite goriva...... Tolkova osveteni goriva rqdko mozhe da namerish drugade.... ne nevyzmozhno, no trudno laugh.gif

Аватар
Владислав

Мнение от Владислав » 20 Дек 2010 14:35

Аз пък от 4 години зареждам само на Shell...Оплаквания нямам (чукам на дърво) biggrin.gif .Може и да разреждат горивата си-не ми пука, важното е колата да е здрава.Разхода на гориво мисля че е нормален.Но все пак карам бензинов автомобил-дизелите са доста по-капризни, и при тях проблемите вследствие "качествените" ни горива са доста по-сериозни.
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...

Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 20 Дек 2010 16:13

Аз също от 2005-та зареждам предимно на шелл. Авенсис 2.2 50к.с. си нямаше никакъв проблем, както и хибридите smile.gif

ПП: Основната причина да зареждам на шелл е че там продават готова разредена течност за чистачки и не се нуждая да се правя на алхимик biggrin.gif

Аватар
digitalpr
Благодарил/а: 1 път

Мнение от digitalpr » 20 Дек 2010 16:55

Да ти имам причината, колко екзотично wacko.gif
Avensis II 2005 1.8VVT-i SOL

moloko

Мнение от moloko » 20 Дек 2010 20:12

Относно горивата имам приятел който работеше във фирма дистрибутор на горива специално ДИЗЕЛ. Та от него съм чувал , че специално в Пловдив горивото от Нефтохима идва по така наречената "тръба" - всички пловдивчани знаем къде е пункта - на карловско шосе.
Та като има само една тръба по нея тече както БЕНЗИН така и ДИЗЕЛ и между тях за да не се мешат много се пуска така наречената ВОДНА ТАПА т. е тече бистра водица. Следователно количествата гориво които са в края и в началото на порцията бензин или дизел , движеща се по тръбата са си ..... разредени с водица. И ако ти се падне да сипеш от тази бозица става......
И всички пловдивчани виждаме какви ли не цистерни на опашката за тая тръба. Така че ...... всичко и възможно

Не го твърдя ....казвам какво съм чул в разговор .......

А аз самия преди 7 - 8 години съм работел на бензиностанция и то само за ДИЗЕЛ - на една от Автогарите в Пловдив има една която преди е била служебна.....и защото зареждаха автобусите на две автогари имаше само една колонка - ДИЗЕЛ . Докарваха гориво предимно от Нефтохим и от "тръбата" и лично съм сипвал добавките в цистерната ......
Беше една тъмно синя течност като мастило и нафтата ставаще зелено синя на цвят ......
Колонката никога не пускаше точното количество - НИКОГА
Присъствал съм на проверка от ...... коя лаборатория беше сега не се сещам... и ревизора естествено засече разлика , но веднага беше понесен по кръчми и ресторанти и ...... под масата парички и д.р ....
та този човек докато замерваше и аз трябваше да помагам с маркучи и разни тръбички да придържам каза , че няма колонка която да пуска точно..... няма такова нещо.... у нас.
Само за една смяна от 24 часа съм засичал 200 - 300 литра икономия.
И няма въобще да разказвам за далаврите с температурните разлики........ всеки може да сети кво става когато дойде цистерна с 5 тона нафта която е била на 40 градуса жега половин ден и после се пусне в подземна цистерна където температурата е 3 до 5 градуса.
И обратно съответно от -7, -8

Ай стига толкова че стана много дълго........
За съжаление тогава нямах дори собствена кола и правех гооооооолеми ......услуги на приятели....... wink.gif
а сега няма кой на мен да "услужи"...... sad.gif

Аватар
Raya
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от Raya » 20 Дек 2010 21:06

moloko написа:.... И ако ти се падне да сипеш от тази бозица става......
....
Ето защо от ТМАуто препоръчват да се сипва 100 октана, че 95 сигурно и не мирише на толкова.

Аватар
IvoDobrev

Мнение от IvoDobrev » 20 Дек 2010 21:42

Упс... Прави вчепетление, че ако ТМауто и Лукойл се споменават често в една тема се завихрят много спорове. Особено ако са в две поредни изречения :-)

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 20 Дек 2010 21:53

IvoDobrev написа:Упс... Прави вчепетление, че ако ТМауто и Лукойл се споменават често в една тема се завихрят много спорове. Особено ако са в две поредни изречения :-)
Аз ползвам услугите и на двете посочени фирми и НЯМАМ НИКАКВИ ОПЛАКВАНИЯ! Даже напротив, много съм доволен!!!

За ТМ Ауто не мога да кажа една лоша дума. Цената на труда им е висока наистина, е да, ама вършат работа!
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 20 Дек 2010 21:56

Raya написа: защо от ТМАуто препоръчват да се сипва 100 октана
Защото няма 200! laugh.gif
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 20 Дек 2010 23:44

IvoDobrev написа:Упс... Прави вчепетление, че ако ТМауто и Лукойл се споменават често в една тема се завихрят много спорове. Особено ако са в две поредни изречения :-)
прави впечатление че имаш познати в тм-ауто,,но нямаш в лукойл...е повечето положителни мнения за тм-ауто са от хора като теб :thumbsup:

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 21 Дек 2010 00:52

Абе на ЛУКОЙЛ си е най-добре.

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти

Мнение от Bass_Man » 21 Дек 2010 03:16

zi_zi_top написа:...................

За ТМ Ауто не мога да кажа една лоша дума. Цената на труда им е висока наистина, е да, ама вършат работа!
И Кики беше така преди да се опитат да го убият . Интересно ти колко време ще удържиш ?

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 21 Дек 2010 09:05

Bass_Man написа:И Кики беше така преди да се опитат да го убият
Я пък този Пепи! Кой е искал да ме стреля? biggrin.gif
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Публикувай отговор