КОЙ КАКВА НАВИГАЦИЯ ИМА
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Да питам: Падна ми се да шофирам из германия с един Гармин Нуви за 4 дни... Как карате с тази навигация? Никъде не показва колко км има до целта, а само времето в което ще простигне. Стоя си на кръстовище на което ми е казала завиите на ляво и както кротко си си чакам зеленото извенъж ми казва завиите на дясно и това средно поне 2 пъти на ден....
ПП: по първото оплакване не съм чел книжката... не ми я дадоха, ама и да бяха ми я дали надали щях да я прочета. А и вероятно щеше да е на немски.
ПП: по първото оплакване не съм чел книжката... не ми я дадоха, ама и да бяха ми я дали надали щях да я прочета. А и вероятно щеше да е на немски.
Rudy написа:Няма и как да си я чувала, защото не са производител, а марка дето брандира други китайци: YF International.desSs написа:... за пръв път чувам тази марка ...на китаеца ми засичаше...

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 341 пъти
- Получена благодарност: 371 пъти
Аз съм с Navman N40i които по принцип са едни от най-гадните марки, защото всичко при тях се плаща (карти, updates и т.н.) и е 'заключен'. Само че го отключих набързо, сложих му един iGo8 (просто се копира на устройството - върви заедно с последната карта за БГ!). След това му качих и камерите/засадите за България, с което играта просто ЗА-СПА!
Вече не карам извън града (а и в града), без да е пуснат GPS-а, буквално ме е спасявал няколко пъти от камери които няма как да ги знам че са там иначе. В комбинация с радар-детектора, трябва наистина да направя някоя глупост за да ме спрат за скорост
От гледна точка на самите карти - тази с която взех iGo-то е доста нова и добре се оправя. Понякога ме кара да минавам по пътища които просто не стават за каране, но като ги отмина и то веднага предлага друг курс. МНОГО съм доволен от софтуера.
ПП
Навигацията е БЕЗЦЕННА за нощно каране. Моите фарове са като свещи, ако не пусна дълги нищо се не вижда. Никога не знам какво ми предстои 100 метра напред. Но един бърз поглед към дисплея и виждам какви завои има насреща.
Естествено, никога 100% доверие на машинката или софтуера й 
Вече не карам извън града (а и в града), без да е пуснат GPS-а, буквално ме е спасявал няколко пъти от камери които няма как да ги знам че са там иначе. В комбинация с радар-детектора, трябва наистина да направя някоя глупост за да ме спрат за скорост

От гледна точка на самите карти - тази с която взех iGo-то е доста нова и добре се оправя. Понякога ме кара да минавам по пътища които просто не стават за каране, но като ги отмина и то веднага предлага друг курс. МНОГО съм доволен от софтуера.
ПП
Навигацията е БЕЗЦЕННА за нощно каране. Моите фарове са като свещи, ако не пусна дълги нищо се не вижда. Никога не знам какво ми предстои 100 метра напред. Но един бърз поглед към дисплея и виждам какви завои има насреща.

Последно промяна от hyankov на 20 Сеп 2010 17:34, променено общо 2 пъти.
Subaru Impreza III Hatchback (2009) - 2.0R MT, 150 hp
Toyota Avensis (2000) - 2.0 D-4D (личен рекорд - 4.1л/100км) - SOLD
Toyota Corolla LE (2000) - 1.8, 125 hp - SOLD
- slowtraveler
С тая нагласа си изгърмял при първия мобилен пост, който не го е домързяло да пуска радара в ПОП режим laugh.gifhyankov написа:....В комбинация с радар-детектора, трябва наистина да направя някоя глупост за да ме спрат за скорост....
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Да, принципно си прав, макар че аз обикновенно карам с ограниченията (за което ме псуват джигитите зад мен). Все пак готиното е че ми показва обикновенно къде висят куките. От друга страна, 75% от патрулките край пътя които съм срещал, са с постоянно пуснати радари, което за мен е пълна простотия, но им се радвам.slowtraveler написа:С тая нагласа си изгърмял при първия мобилен пост, който не го е домързяло да пуска радара в ПОП режим laugh.gifhyankov написа:....В комбинация с радар-детектора, трябва наистина да направя някоя глупост за да ме спрат за скорост....
-
Ако го направите като класация ще ми помогнете в избора.Ползвал съм само Garmin,но не ме е предупреждавал за радари а иначе като информативност и визуализация ми харесва много.Смисъл места за настаняване бензиностанции и другите настройки ми харесват на кръговите ме бърка малко ама се свиква.Дайте съвет?
Според мен лично хардуера е с по-малко значение от софтуера. TomTom i iGo8 са много добри, аз бих търсил устройство с тях.
- slowtraveler
Някой хардуер позволява инсталация на всякакъв софтуер, докато друг - не....
Така-че аз бих избрах хардуера да е универсален (сиреч - китаец laugh.gif ), за да мога да си сложа какъвто софтуер ми хареса ...
Така-че аз бих избрах хардуера да е универсален (сиреч - китаец laugh.gif ), за да мога да си сложа какъвто софтуер ми хареса ...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Зависи с каква архитектура е хардуера и каква ОС върви на него. Ако ще го прави това, да гледа да е с Windows Mobile или CE.
Ето каква е истината за GPS навигацийте
http://www.adac.de/infotestrat/tests/au ... geId=31968
лично аз имам MIO p560 с OS Windows mobile 6.0 и съм му качил IGO 8, IGO AMIGO, IGO BECKER и GARMIN MOBILE TX от всичките съм най доволен от IGO 8 и IGO AMIGO много леко вървът , а с последната карта на БГ има и улиците в селата
http://www.adac.de/infotestrat/tests/au ... geId=31968
лично аз имам MIO p560 с OS Windows mobile 6.0 и съм му качил IGO 8, IGO AMIGO, IGO BECKER и GARMIN MOBILE TX от всичките съм най доволен от IGO 8 и IGO AMIGO много леко вървът , а с последната карта на БГ има и улиците в селата

Toyota Avensis 2.0 D4, 147ps, 1AZ-FSE, 2006
- Corolla`car
Re: КОЙ КАКВА НАВИГАЦИЯ ИМА
Creep написа:Колко пари ти излезе монтажа на заден парктроник в Тойота, в кой сервиз го направи и добре ли се справиха или си оставиха ръцете?kohinora написа:Сложих си парктрониците на Ауриса в Тойота,дадоха ми същата цена като GPS сервиз. Сега търся да си сложа навигация на Авенсиса. Искам да е скрита в жабката над конзолата,не искам да е на стойка по стъклата и таблото - разбиват коли. Второто е да става картата, наистина да намира адреси.
За да не съм съвсем offtopic: ползвам Prestigio GeoVision 450 навигация, на стойка на стъклото. Ползвам я рядко и не я държа в колата, стойката също не я държа на стъклото от същите съображения - някой да не реши че и навигацията е в жабката и да ми създаде главоболия. Машинката съм я отключил (win ce), качил съм й последното iGo с последните карти, също съм сложил и Garmin, и разни други по-малко популярни навигационни пакети - за парите, които я взех (към 250 лв преди година и половина) мисля че върши чудесна работа.
Колега как свали навигацията в смисъл как махна кабелчето което отива към таблото на мен ми е в една черна кутийка ако не се лъжа в долния ляв край (не това което отива към запалката)