И приятно....zi_zi_top написа:Интересно описваш събитието biggrin.gifRaya написа:Десс, защо със таксито не минахте със протокол по взаимно съгласие? Както разбирам, той е бил виновен и едва ли ще отрече щом те е натресъл в дупето.

Има ли начин да си вземе парите директно от ГО на таксито, без да уведомява каското?Raya написа:Десс, защо със таксито не минахте със протокол по взаимно съгласие? Както разбирам, той е бил виновен и едва ли ще отрече щом те е натресъл в дупето. Така щеш да минеш със регрес и нямаше да ти се смъква застрахователната сума на колата, и съответно по-малко дозастраховане ще платиш.desSs написа:... ама до ноември ако имам още щети /то всъщност вече имам де/...
щото беше 6 вечерта и пак трябваше да ходим в КАТ, на другия ден застрахователи...,Raya написа:Десс, защо със таксито не минахте със протокол по взаимно съгласие? Както разбирам, той е бил виновен и едва ли ще отрече щом те е натресъл в дупето. Така щеш да минеш със регрес и нямаше да ти се смъква застрахователната сума на колата, и съответно по-малко дозастраховане ще платиш.desSs написа:... ама до ноември ако имам още щети /то всъщност вече имам де/...
Да, но задължително ще й трябва протокол от КАТ. Докато при Каското, ако 2-та водачи се разберат кой е виновен, протокол от КАТ не е задължителен. Ако избере от каското да си търси парите, не може и от ГО.["didak"]
Има ли начин да си вземе парите директно от ГО на таксито, без да уведомява каското?
номер от КАТ по телефона не знам дали дават. за щетата преди две седмици ченгетата дойдоха, видяха за кво иде реч, и ни накараха да ходим на място в КАТ да попълваме протоколите, и там ни дадоха вх.номер. но преди това доколкото чух дежурния звъня да проверява номерата на книжките ни /предполагам дали са валидни/. оттам ни пратиха при моя застраховател, попълвахме документи, правиха копия на ГО, лични карти, талони и прочие, и чак тогава се завежда щетата с входящ номер, по телефона не мисля че ще ни го дадат. поне Булстрад. а и мобилните групи идват май само при по-сериозни ПТП-та, или при отказ на ченгетата да дойдат, плюс оспорване на вина и прочие. поне така пише в листа, дето ми го дадоха заедно с полицатаRaya написа: обаждате се в КАТ за входящ номер, в застрахователната компания за входящ номер ( ако нямат мобилни групи)
Да не би Варна е друга държава? biggrin.gifdesSs написа:номер от КАТ по телефона не знам дали дават. за щетата преди две седмици ченгетата дойдоха, видяха за кво иде реч, и ни накараха да ходим на място в КАТ да попълваме протоколите,Raya написа: обаждате се в КАТ за входящ номер, в застрахователната компания за входящ номер ( ако нямат мобилни групи)
Ползвали сме мобилната група на ЛевИнс и за леки ПТП-та, всичките пъти дойдоха още преди КАТ.desSs написа:... а и мобилните групи идват май само при по-сериозни ПТП-та, или при отказ на ченгетата да дойдат...
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
И като има протокол от КАТ завежда нейната щета при неговия застраховател?!?Raya написа:Да, но задължително ще й трябва протокол от КАТ. ...Има ли начин да си вземе парите директно от ГО на таксито, без да уведомява каското?
Говорим за регресс, т.е. другата страна е виновна. Това занчи, че обещетението се взима от другата, виновната, страна. И като има протокол от КАТ отива при застрахователя на другия водач и се започва една дълга и широка. Затова е по лесно каското да се занимава с това, но от друга страна при регресс по ГО ти изплащат ( на невиновната страна) повече, отколкото ще минеш с каско.didak написа:И като има протокол от КАТ завежда нейната щета при неговия застраховател?!?Raya написа:Да, но задължително ще й трябва протокол от КАТ. ...Има ли начин да си вземе парите директно от ГО на таксито, без да уведомява каското?
Нещо не ми се вярва да е възможен сценарий, при който да не и се "смъква застрахователната сума на колата, и съответно по-малко дозастраховане ще платиш."
тц, дозастраховането е отделно. 1% платих на място в сервиза, дадоха ми фактура за плащането, а в Булстрад сега чакат да получат фактурата от сервиза за целия ремонт /тъй като все още я няма щетата в компютрите им/, и чак след това ще ходя да подписвам анекс и да платя 4.6 % върху ст-ста на последната щета1.6 VVT-i написа:Та, да не би този 1% да са ти го взели за дозастраховане?
Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot], Мирослав Петков и 6 госта