И приятно....zi_zi_top написа:Интересно описваш събитието biggrin.gifRaya написа:Десс, защо със таксито не минахте със протокол по взаимно съгласие? Както разбирам, той е бил виновен и едва ли ще отрече щом те е натресъл в дупето.

Мнение от Uncle Dido » 05 Май 2010 22:29
И приятно....zi_zi_top написа:Интересно описваш събитието biggrin.gifRaya написа:Десс, защо със таксито не минахте със протокол по взаимно съгласие? Както разбирам, той е бил виновен и едва ли ще отрече щом те е натресъл в дупето.
Uncle Dido
Мнение от didak » 06 Май 2010 07:18
Има ли начин да си вземе парите директно от ГО на таксито, без да уведомява каското?Raya написа:Десс, защо със таксито не минахте със протокол по взаимно съгласие? Както разбирам, той е бил виновен и едва ли ще отрече щом те е натресъл в дупето. Така щеш да минеш със регрес и нямаше да ти се смъква застрахователната сума на колата, и съответно по-малко дозастраховане ще платиш.desSs написа:... ама до ноември ако имам още щети /то всъщност вече имам де/...
didak
Мнение от desSs » 06 Май 2010 09:08
щото беше 6 вечерта и пак трябваше да ходим в КАТ, на другия ден застрахователи...,Raya написа:Десс, защо със таксито не минахте със протокол по взаимно съгласие? Както разбирам, той е бил виновен и едва ли ще отрече щом те е натресъл в дупето. Така щеш да минеш със регрес и нямаше да ти се смъква застрахователната сума на колата, и съответно по-малко дозастраховане ще платиш.desSs написа:... ама до ноември ако имам още щети /то всъщност вече имам де/...
desSs
Мнение от Raya » 06 Май 2010 10:34
Да, но задължително ще й трябва протокол от КАТ. Докато при Каското, ако 2-та водачи се разберат кой е виновен, протокол от КАТ не е задължителен. Ако избере от каското да си търси парите, не може и от ГО.["didak"]
Има ли начин да си вземе парите директно от ГО на таксито, без да уведомява каското?
Raya
Мнение от desSs » 06 Май 2010 10:46
номер от КАТ по телефона не знам дали дават. за щетата преди две седмици ченгетата дойдоха, видяха за кво иде реч, и ни накараха да ходим на място в КАТ да попълваме протоколите, и там ни дадоха вх.номер. но преди това доколкото чух дежурния звъня да проверява номерата на книжките ни /предполагам дали са валидни/. оттам ни пратиха при моя застраховател, попълвахме документи, правиха копия на ГО, лични карти, талони и прочие, и чак тогава се завежда щетата с входящ номер, по телефона не мисля че ще ни го дадат. поне Булстрад. а и мобилните групи идват май само при по-сериозни ПТП-та, или при отказ на ченгетата да дойдат, плюс оспорване на вина и прочие. поне така пише в листа, дето ми го дадоха заедно с полицатаRaya написа: обаждате се в КАТ за входящ номер, в застрахователната компания за входящ номер ( ако нямат мобилни групи)
desSs
Мнение от Raya » 06 Май 2010 11:05
Да не би Варна е друга държава? biggrin.gifdesSs написа:номер от КАТ по телефона не знам дали дават. за щетата преди две седмици ченгетата дойдоха, видяха за кво иде реч, и ни накараха да ходим на място в КАТ да попълваме протоколите,Raya написа: обаждате се в КАТ за входящ номер, в застрахователната компания за входящ номер ( ако нямат мобилни групи)
Raya
Мнение от diver » 06 Май 2010 15:42
Ползвали сме мобилната група на ЛевИнс и за леки ПТП-та, всичките пъти дойдоха още преди КАТ.desSs написа:... а и мобилните групи идват май само при по-сериозни ПТП-та, или при отказ на ченгетата да дойдат...
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
diver
Мнение от didak » 06 Май 2010 16:47
И като има протокол от КАТ завежда нейната щета при неговия застраховател?!?Raya написа:Да, но задължително ще й трябва протокол от КАТ. ...Има ли начин да си вземе парите директно от ГО на таксито, без да уведомява каското?
didak
Мнение от Raya » 06 Май 2010 17:14
Говорим за регресс, т.е. другата страна е виновна. Това занчи, че обещетението се взима от другата, виновната, страна. И като има протокол от КАТ отива при застрахователя на другия водач и се започва една дълга и широка. Затова е по лесно каското да се занимава с това, но от друга страна при регресс по ГО ти изплащат ( на невиновната страна) повече, отколкото ще минеш с каско.didak написа:И като има протокол от КАТ завежда нейната щета при неговия застраховател?!?Raya написа:Да, но задължително ще й трябва протокол от КАТ. ...Има ли начин да си вземе парите директно от ГО на таксито, без да уведомява каското?
Нещо не ми се вярва да е възможен сценарий, при който да не и се "смъква застрахователната сума на колата, и съответно по-малко дозастраховане ще платиш."
Raya
Мнение от sacho7803 » 08 Май 2010 20:48
sacho7803
Мнение от Raya » 08 Май 2010 21:13
Raya
Мнение от sacho7803 » 08 Май 2010 21:38
sacho7803
desSs
Мнение от Рошко » 10 Май 2010 11:18
Рошко
Мнение от desSs » 10 Май 2010 11:27
тц, дозастраховането е отделно. 1% платих на място в сервиза, дадоха ми фактура за плащането, а в Булстрад сега чакат да получат фактурата от сервиза за целия ремонт /тъй като все още я няма щетата в компютрите им/, и чак след това ще ходя да подписвам анекс и да платя 4.6 % върху ст-ста на последната щета1.6 VVT-i написа:Та, да не би този 1% да са ти го взели за дозастраховане?
desSs
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта