...И отново за хибридите + и - ...

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор

Дали е само рекламен трик това видео?

Да, технологията е пълна измислица
2
4%
Да, фактите са пресилени
15
27%
Не, има смисъл от HSD
17
30%
Не, това е върхова технология към момента
16
29%
Не ме интересува-харесвам си дизела...
5
9%
Карам колело хибрид, и то си ми стига
1
2%

Общо гласове: 56

Аватар
andrian999999
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от andrian999999 » 30 Май 2012 13:10

Доводи за ТАШАК технология и лицемерство са следните:

Купуваш V8 мотор над ... джип или лимузина на цена от100 бона ДАЖЕ 200 БОНА може да стигне и говорим за икономичност и тн. да не говорим кой човек който е дал над 100 бона за кола го интересува дали МЕСЕЧНО дава 500 или 700 -800лв за бензин, ебати голямата ИКОНОМИЯ цели 200лв.
довода между ЛАДА и ПРИУС, можех да съпоставя автомобили от рода на П 207 , Р клио ,С2 или С3, фабиа ,ярис, поло, ибиса ,пунто... с двигатели 1.4 около 100к.с и цена от 18 до 25 000 лв. тн. слагаш ГАЗ и разликата до 50 000 лв за Приус даже и гараж може да си вземеш в тази криза.мога още да пиша ама ме мързи.
Относно екологията мисля , тази на МЕТАН е недостижима от хибрида. относно ботилките специално за колегата ЛЕКСУС има леки ботилки ама са скъпи а бакшишите предпочитат евтиното естествено

съревнование по цена на 100км мисля , че хибрида доста ще се озори срещу този автомобил (ходене на море с този автомобил излиза много евтино според мен) http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
професионален мапер

E60_Power

Мнение от E60_Power » 30 Май 2012 23:29

ace написа:
andrian999999 написа:Не мога да разбера какви са реалните преимуществата на един хибрид?
ако има някой да обясни
По-икономични са от дизелите и са по тихи. За същите пари, които струва авенсис дизел си купуваш по-икономичен, тих и удобен приус със същите екстри. Тоест, за едни и същи пари получаваш същото качество, а в някои отношения дори повече, но за сметка на това после даваш по-малко за гориво.
Базов Prius струва с 9000 лева повече от Avensis Executive 2.0 D4-D / базовото изпълнение на Авенсис е Comfort /, който за тези девет хиляди лева по-малко има екстри, както следва: автоматични чистачки (сензор за дъжд), автоматични фарове (сензор за светлина), система за поддържане на постоянна скорост (cruise control), кожен пакет / волан и скоростен лост /, двузонов климатроник. За тези глезотии при Prius вадиш още мангизи. Смесения разход на Prius / според TM Auto / е 3.9 на сто. На дизела - 4.5 на сто. Да речем, че ще караш повече в града - тоя половин литър разлика да стане литър. Цената на бензина и дизела е почти идентична. А сега сам сметни дали хибрида е по-изгодна покупка от дизела.

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 30 Май 2012 23:41

А да не говорим за сравнение между Приус и Екзекютив Авенсис с 2,0 бензинов ДВГ + газов инжекцион. :whistle:
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Japanese_fever » 30 Май 2012 23:44

E60_Power написа:
Базов Prius струва с 9000 лева повече от Avensis Executive 2.0 D4-D / базовото изпълнение на Авенсис е Comfort /, който за тези девет хиляди лева по-малко има екстри, както следва: автоматични чистачки (сензор за дъжд), автоматични фарове (сензор за светлина), система за поддържане на постоянна скорост (cruise control), кожен пакет / волан и скоростен лост /, двузонов климатроник. За тези глезотии при Prius вадиш още мангизи. Смесения разход на Prius / според TM Auto / е 3.9 на сто. На дизела - 4.5 на сто. Да речем, че ще караш повече в града - тоя половин литър разлика да стане литър. Цената на бензина и дизела е почти идентична. А сега сам сметни дали хибрида е по-изгодна покупка от дизела.
И аз имам кожен пакет. biggrin.gif

Относно дизелака, който е турбо, ами да сравняваме тогава дизел турбо с хибрид турбо, щото Приуса не е турбо,
а да сравняваш кола с турбо с такава без турбо е смехотворно. laugh.gif
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 30 Май 2012 23:54

От известно време в тази тема сравняваме цената на автомобила, преки и косвени разходи + разходи за гориво, а не динамиката на хибридите в сравнение с останалите.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 31 Май 2012 00:01

prius 3 написа:....
Конкретно за сравнението ти с Лада, мисля, че няма нужда да се разисква. Това са несравними неща. Все едно да ти кажа, че каруцата на село е по-евтино решение от това да си с Лада. Нямаш подръжка, не ти трябва гориво, не се влиаеш от международните цени на петрола, нямаш технически прегледи, данъци, винетки и т.н. Ако следваме твоята логика всички да се придвижваме с каруци или в най-добрия случай с Лада. biggrin.gif
Ако сравняваш Ладата с каруца, то Приуса е сравним с файтон. laugh.gif
Все пак и Ладата е МПС и можеш да изминеш дадено разстояние за съвсем съпоставими времена с Приуса и Ладата. :whistle:

Само да не си помислиш, че съм фен на Лада, по-скоро съм бивш член на фен клуб Москвич (имал съм 2 Москвича cool.gif ).

baba_metca

Мнение от baba_metca » 31 Май 2012 10:33

E60_Power написа:
ace написа:
andrian999999 написа:Не мога да разбера какви са реалните преимуществата на един хибрид?
ако има някой да обясни
По-икономични са от дизелите и са по тихи. За същите пари, които струва авенсис дизел си купуваш по-икономичен, тих и удобен приус със същите екстри. Тоест, за едни и същи пари получаваш същото качество, а в някои отношения дори повече, но за сметка на това после даваш по-малко за гориво.
Базов Prius струва с 9000 лева повече от Avensis Executive 2.0 D4-D ...
Именно, освен това може да си купиш Авенсиси Executive и за 38 - 40 000лв. Докато при Приус няма тази възможност. Тук е основната разлика. Ако нямаш малко над 50 000лв просто няма как да си го купиш, защото както става ясно, автомобил с подобни екстри (обръщам внимание най-вече на животоспасяващите такива), вътрешен обем и возия, струва с 10 000лв по-малко. Като имаш малко над 50 000лв нещата се променят, защото вече имаш възможност да му се замислиш. Ама ако имаш с 10 000лв по-малко, колкото и да ти е кеф в Приус... еми няма.

Освен това при Приус хубавото, е че няма какво друго да си купиш за тези пари на Тойота. При Аурис хибрида обаче има -> Авенсис. Искам да кажа, че при Аруис хибрида, освен Аурис за 10 000лв по-малко, човек може да се замисли и за Авенсис и то, забележете, пак за 5-6 000лв по-малко.

Ако Хибридите са с поне 5 000лв по-евтини и първите 5г не се плаща данък, тогава ще са много по-конкурентни.

Аватар
Владислав

Мнение от Владислав » 31 Май 2012 12:56

^^^Факт.Но не са с 5000 лв. по-евтини.И няма и да станат, докато не се появи сериозна конкуренция на Toyota/Lexus.Но засега такава няма...
Имам чувството, че тази тема се върти в кръг...Да, по-икономични са хибридите.Да, по-скъпи са.Да, спрямо дизеловите автомобили извън града се представят по-зле.И отново същото, с други думи и други участници.И отново...
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...

Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 31 Май 2012 18:22

НЕ всичко е пари и не всичко са сметки при покупката на един автомобил. Някой хора още не могат да го разберат. Но и да приемем, че са сметки пак се изпускат някой моменти, които са в полза на Приус. wink.gif

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 31 Май 2012 21:08

prius 3 написа:НЕ всичко е пари и не всичко са сметки при покупката на един автомобил. Някой хора още не могат да го разберат. Но и да приемем, че са сметки пак се изпускат някой моменти, които са в полза на Приус. wink.gif
Не всичко е пари само, когато става въпрос за здраве и живот.
Можеш да не си правиш сметка на парите само в 2 случая: когато знаеш, че е близо краят ти и когато са крадени. Пари от заплата винаги трябва да се смятат.

За мен лично автомобилът е МПС, а не играчка и трябва да ми осигурява базов комфорт и сигурност на оптимална цена (колкото е по-ниска, толкова по-добре). Ако някой ден Приус покрива сметките, ще си купя Приус. wink.gif
Това, че много хора си купуват Приус не може да ме мотивира да загърбя елементарните сметки и да бъда конформист. :thumbsup:

Никого не съм обиждал и квалифицирал заради избора му на автомобил. Това е личен избор и съм изразявал само собствените си мисли и отношение към хибридите, а не към собствениците.
Ако някой се е почувствал засегнат от моите мнения, моля да приеме извиненията ми! smile.gif

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 31 Май 2012 22:34

zi_zi_top
Нещата ги виждаш само в спектъра на сивото. Вкарай малко цветове и ще разбереш, че света не е черно-бял. Има богата палитра от нюанси и избора на един автомобил не винаги е сметки, но дори и да са сметки, пак нещата са в полза на хибрида. wink.gif

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 31 Май 2012 22:45

Няма нищо по-разрушително за връзката на лекар и пациент от това пациентът да си мисли, че лекарят забогатява за негова сметка! Това е една от причините изобщо да не мисля за скъпи автомобили, дори да мога да си ги позволя.

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 31 Май 2012 22:48

Ако мислиш, че Приус е скъп автомобил или трябва да смениш лекаря или работодателя. wink.gif

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 31 Май 2012 22:54

Пазарната цена на моята Корола в момента е около 7500-8000 лв. Ти ще ми кажеш дали нов Приус е по-скъп... :whistle:
А жена ми отказа на поредния работодател, който и предлага заплата 700 лв. и осигуровки на 350 лв., ама по-добри няма и си стои безработна, защото няма кой да я оцени. laugh.gif

E60_Power

Мнение от E60_Power » 01 Юни 2012 01:41

prius 3 написа: .... но дори и да са сметки, пак нещата са в полза на хибрида. wink.gif
Кое е в полза на хибрида? Струва десет хиляди лева по-скъпо от еквивалентен дизелов автомобил на Тойота с идентични екстри / даже екстрите са в повече при Авенсиса /. Според Тойота смесения разход на Приус е 0.6 литра повече от този на Авенсис с мотор 2.0 D4-D. При почти идентична цена на бензина и дизела, къде точно е предимството на Приус? А примера с 2.2 литровия дизелов мотор е още по-смазващ за Приус. С въртящ момент от 400 Nm при 177 к.с. този мотор е един от най-добрите в света и е удоволствие да се кара кола, оборудвана с него.

Публикувай отговор