...И отново за хибридите + и - ...
- andrian999999
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 1 път
ако си пестелив човек и си смяташ разходите,(АЗ не съм такъв затова редовно съм без пари) и те интересува превозно средство да те закара от точка А до точка Б това не е ХИБРИДА както казах това е ТАШАК кола за колегата Приус 3 да показва разхоти от 2,5 /100 а колегата ЛЕКСУС да вика че може още надолу и това била върховата технология за момента
та АКО ИСКАШ ДА СИ ИКОНОМИЧЕН ето и съревнованието
между ПРИУС и този автомобил
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Обявата без пазарлък е
Лада 2107 ГАЗ, Бензин цена 1799лв ако някой не може да отвори обявата
имал съм такава кола, ТАЗИ КОЛА никога няма да светне ,чека или някоя от другите лампички, да не говорим за много евтино 30лв да ти изчистят грешките, шарнир , накраиник .... всичко се върти около 10 лв с каското на приус за 5 години ще си назнача пенсионер шофьор на половин рабтен ден вечер да ме разкарва навсякъде, по ....... масло само ще доливам, нема смисъл да го сменям пък и да го сменям ще взимам не по скъпо от 5 лв литъра. та така ладата е безпорния фаворит
в ИКОНОМИЧНОСТТА да не говорим тия пари останали от разликата между приуса и ладата ако не може да ги завъртиш да ги сложиш на срочен влог става нещо страшно
равносметката е ужасна
технологията за 50 000лв + каско 2000 без други разходи, подръжка и... да харчи 0/100
лада цена 1799лв без пазарлък и лихва от депозит от оставащата разлика около 3000лв която спокойно може да давате като заплата за вечерен шофьор на половин работен ден
та АКО ИСКАШ ДА СИ ИКОНОМИЧЕН ето и съревнованието
между ПРИУС и този автомобил
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Обявата без пазарлък е
Лада 2107 ГАЗ, Бензин цена 1799лв ако някой не може да отвори обявата
имал съм такава кола, ТАЗИ КОЛА никога няма да светне ,чека или някоя от другите лампички, да не говорим за много евтино 30лв да ти изчистят грешките, шарнир , накраиник .... всичко се върти около 10 лв с каското на приус за 5 години ще си назнача пенсионер шофьор на половин рабтен ден вечер да ме разкарва навсякъде, по ....... масло само ще доливам, нема смисъл да го сменям пък и да го сменям ще взимам не по скъпо от 5 лв литъра. та така ладата е безпорния фаворит
в ИКОНОМИЧНОСТТА да не говорим тия пари останали от разликата между приуса и ладата ако не може да ги завъртиш да ги сложиш на срочен влог става нещо страшно
равносметката е ужасна
технологията за 50 000лв + каско 2000 без други разходи, подръжка и... да харчи 0/100
лада цена 1799лв без пазарлък и лихва от депозит от оставащата разлика около 3000лв която спокойно може да давате като заплата за вечерен шофьор на половин работен ден
професионален мапер
Айде пак се почнаха неуместните сравнения. Къде е високо технологичния приус, къде е 30 годишната ладичка?!?
Според тази извратена логика аз пък ще ходя пеш и ще ми е без пари! Тези ладички мноооого дебело излизат! Като си ходя пеш няма да давам пари ни за масло ни за бензин ни за нищо!
Или пък ще живея в колиба, че те къщите много скъпи! Пари за ток и вода няма да давам и от спестеното ще си наема еди мангал да ми я пази от крадци. Амчи така де, що да плащам за СОТ?!!
Според тази извратена логика аз пък ще ходя пеш и ще ми е без пари! Тези ладички мноооого дебело излизат! Като си ходя пеш няма да давам пари ни за масло ни за бензин ни за нищо!
Или пък ще живея в колиба, че те къщите много скъпи! Пари за ток и вода няма да давам и от спестеното ще си наема еди мангал да ми я пази от крадци. Амчи така де, що да плащам за СОТ?!!
- Not_active_user_1
- Not_active_user_1
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Колкото и абсурдно да звучи на пръв поглед, Адриан е прав!prius 3 написа:@andrian999999
Човече, по-безумно сравнение и в най-смелите си фантазии не мога да направя. Направо утрепа коча с лопатата, честно. biggrin.gif
Предполагам си се пошегувал и не е на сериозно.
Сравнението с оглед на комфорт е в полза на Приус, но сравнението по показателя цена за километър е категорично в полза на Лада с АГУ.
Първоначалната инвестиция и текущите разходи (преки и косвени) са многократно по-големи за Приус, а разликата в цената на горивото е съвсем недостатъчна за да се избие първото перо.

Да не говорим, колко по-прости и екологични са производството и вторичната утилизация на една Лада.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- andrian999999
неуместни сравнения даваш ти !!! не може да си позволиш да НАЕМЕШ мангал за 25лв на месец (даже боду сот е 9лв на месец) ЖИВАТА ОХРАНА 24 ЧАСА В ДЕНОНОЩИЕТО Е СКЪПО УДОВОЛСТВИЕ КОЕТО НЕ МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛИШ ЗАТОВА ПЛАЩАШ СОТ.ace написа:Айде пак се почнаха неуместните сравнения. Къде е високо технологичния приус, къде е 30 годишната ладичка?!?
професионален мапер
- andrian999999
По-икономични са от дизелите и са по тихи. За същите пари, които струва авенсис дизел си купуваш по-икономичен, тих и удобен приус със същите екстри. Тоест, за едни и същи пари получаваш същото качество, а в някои отношения дори повече, но за сметка на това после даваш по-малко за гориво.andrian999999 написа:Не мога да разбера какви са реалните преимуществата на един хибрид?
ако има някой да обясни
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Хората питата кави са пеимуществата на Приус с/у бензинка на газ.ace написа:По-икономични са от дизелите и са по тихи. За същите пари, които струва авенсис дизел си купуваш по-икономичен, тих и удобен приус със същите екстри. Тоест, за едни и същи пари получаваш същото качество, а в някои отношения дори повече, но за сметка на това после даваш по-малко за гориво.andrian999999 написа:Не мога да разбера какви са реалните преимуществата на един хибрид?
ако има някой да обясни
Аз не виждам някой да говори за дизел, въпреки че Зи_зи кара дизел. biggrin.gif
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Ама защо сравняваш СУВ с лека кола?Vesko написа:RX450h нито е по-икономичен нито по-тих от авенсис 2 2.2Д4Д. Водача и на двата автомобила е един и същace написа:По-икономични са от дизелите и са по тихи.
То по тая логика може да сравняваш камион с кола.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
- Not_active_user_1
Ако действително не можеш трябва спешно да почнеш да четеш в тази насока. Има много изписано в нета и във форума. Няма нужда всичкото това да се пише на ново заради 1-2 неразбрали.andrian999999 написа:Не мога да разбера какви са реалните преимуществата на един хибрид?
ако има някой да обясни
Конкретно за сравнението ти с Лада, мисля, че няма нужда да се разисква. Това са несравними неща. Все едно да ти кажа, че каруцата на село е по-евтино решение от това да си с Лада. Нямаш подръжка, не ти трябва гориво, не се влиаеш от международните цени на петрола, нямаш технически прегледи, данъци, винетки и т.н. Ако следваме твоята логика всички да се придвижваме с каруци или в най-добрия случай с Лада. biggrin.gif
- Not_active_user_1
На Приус също може да се "бодне" газчица. Тогава, ако тръгнем да ги сравняваме по разход бъди сигурен, че Лада-та ще харчи х2 и ще върви много по-зле.Japanese_fever написа:Хората питата кави са пеимуществата на Приус с/у бензинка на газ.ace написа:По-икономични са от дизелите и са по тихи. За същите пари, които струва авенсис дизел си купуваш по-икономичен, тих и удобен приус със същите екстри. Тоест, за едни и същи пари получаваш същото качество, а в някои отношения дори повече, но за сметка на това после даваш по-малко за гориво.andrian999999 написа:Не мога да разбера какви са реалните преимуществата на един хибрид?
ако има някой да обясни
Аз не виждам някой да говори за дизел, въпреки че Зи_зи кара дизел. biggrin.gif
Като икономия АГУ и метан са най-евтиното наистина. В това спор няма, но така ще е до 2015-та мисля, когато и тези горива ще бъдат облагани с акцизи в ЕС и цените им ще станат много неизгодни да се кара. Освен това проблемите с газовите уредби са много. Всеки може да погледне темите не само в този форум, но и в друго, за да се убеди.