Турбо на Авенсис 2008

борис

Мнение от борис » 07 Апр 2009 11:12

[/quote]Борисе, няколко пъти написах, че колата не е стандартна. Какъв е проблема да вдига 250-260? Какво общо има ускорението с максималната скорост? Твойта кола нали е 4WD, нормално е на високите скорости по-бавно да ускорява.[/quote]
обясни ми тогава как мазда RX-8 212 кс задно предаване как не може да вдигне повече от 230 км/ч? Или авенсиса е над 212 кс?

diver

Мнение от diver » 07 Апр 2009 12:02

Me4oKyX написа:diver - що говориш сега, колкото да кажеш нещо ?!?!?! Като отвориш сайта ясно се вижда, че 12сек е друга кола. Авенсиса е на 21-ва позициия - там пише точно ускорение, терминални скорости и всичко. Стига празни приказки - първо прегледай, после пиши - не е никак лоша идея! :thumbsup:
Щото ако не си забелязал темата е за авенсис турбо. Що да отварям някви прапратки към нещо друго?!
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
martod

Мнение от martod » 07 Апр 2009 15:08

борис написа: обясни ми тогава как мазда RX-8 212 кс задно предаване как не може да вдигне повече от 230 км/ч? Или авенсиса е над 212 кс?
Колега, знам че не обичаш "печките", но за такива високи скорости, за преодоляване на голямото въздушно съпротивление, освен мощноста-роля играе и въртящият момент.....
За една печка-190 коня, скорост от 230 км/ч. не е проблем.......
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

diver

Мнение от diver » 07 Апр 2009 18:21

martod написа:
борис написа: обясни ми тогава как мазда RX-8 212 кс задно предаване как не може да вдигне повече от 230 км/ч? Или авенсиса е над 212 кс?
Колега, знам че не обичаш "печките", но за такива високи скорости, за преодоляване на голямото въздушно съпротивление, освен мощноста-роля играе и въртящият момент.....
За една печка-190 коня, скорост от 230 км/ч. не е проблем.......
Когато една печка с по-малко коне от бензинарка, и подобни кила, въри повече ми се обади да те почерпя. По тая твоя логика, на Хасан трактора с въртящ момент 15000 нютона колко ще вдига?! 1000км?! Тия там по солените езера само дизели ще да карат ей....
Изображение

борис

Мнение от борис » 07 Апр 2009 19:34

не стои въпроса печка или бензин! въпроса е защо коли с една и съща мощност ( ако чипа на Авенсиса докарва около 200 кс) имат разлика в максималната скорост от 30 км/ч? Защото колегата kopeldaka смята, че моята кола 276 кс не развива голяма макс скорост защото е 4х4, затова предложих сравнение с друг автомобил, който е със един задвижващ мост.

Аватар
martod

Мнение от martod » 07 Апр 2009 22:18

diver написа:
Когато една печка с по-малко коне от бензинарка, и подобни кила, въри повече ми се обади да те почерпя. По тая твоя логика, на Хасан трактора с въртящ момент 15000 нютона колко ще вдига?! 1000км?! Тия там по солените езера само дизели ще да карат ей....
Колега, извинявай но къде видя да съм казал, че печката върви повече от бензинарка ?.....
Както и Мечо кух ти каза, пак пишеш без да четеш.....
Аз давам пример на Борис, че на една печка не и трябват 212 коня, за да вдига 230, а са и достатъчни 190- но по висок въртящ момент....
И защо винаги като стане дума за въртящ момент, намесваш на Хасан трактора, или някой Икарус.....
И понеже предложи почерпка, ето ти една печка, 1630 кг. с 3 к.с. по малко от Мазда RX8-1330 кг.-която върви повече от нея....И забележи с 300 кг по тежка....
http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/38031.html
http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/13584.html
Ако искаш и със Селика 192 коня можеш да я сравниш tongue.gif ама пак трябва да черпиш...... laugh.gif biggrin.gif laugh.gif

diver

Мнение от diver » 07 Апр 2009 22:42

martod написа:
diver написа:
Колега, извинявай но къде видя да съм казал, че печката върви повече от бензинарка ?.....
Както и Мечо кух ти каза, пак пишеш без да четеш.....
Аз давам пример на Борис, че на една печка не и трябват 212 коня, за да вдига 230, а са и достатъчни 190- но по висок въртящ момент....
И защо винаги като стане дума за въртящ момент, намесваш на Хасан трактора, или някой Икарус.....
И понеже предложи почерпка, ето ти една печка, 1630 кг. с 3 к.с. по малко от Мазда RX8-1330 кг.-която върви повече от нея....И забележи с 300 кг по тежка....
http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/38031.html
http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/13584.html
Ако искаш и със Селика 192 коня можеш да я сравниш tongue.gif ама пак трябва да черпиш...... laugh.gif biggrin.gif laugh.gif
Баце, тая печка толкоз върви, че с 1.8 атмосверен мотор последно я отнасях 10 пъти подред. Та за кво викаш да те черпя?

Ако искаш да се върнем и на въртящия момент дет непрекъснато го даваш за пример. Така като те чета се замислям колко малко вероятно е да знаеш какво е въртящ момент...

П.П. Алтидо с 8.3 0-100 само как по-точно върви от 7.2 маздата не разбрах, но вероятно и по тоз въпрос имаш теория....
П.П.П. Тва АЛДИ А4 е с 300 кила по-тежно от РХ8 ама друг път....
Изображение

Аватар
martod

Мнение от martod » 07 Апр 2009 23:14

diver написа:
Ако искаш да се върнем и на въртящия момент дет непрекъснато го даваш за пример. Така като те чета се замислям колко малко вероятно е да знаеш какво е въртящ момент...
Вероятно не знам....Сигурно е свързан само и единствено с на Хасан трактора.....Ама ти нали си за това тук да ни обясниш.....
П.П. Алтидо с 8.3 0-100 само как по-точно върви от 7.2 маздата не разбрах, но вероятно и по тоз въпрос имаш теория
Тука ставаше въпрос за максималната скорост от 230 км/ч., която за Маздата е непосилна....
П.П.П. Тва АЛДИ А4 е с 300 кила по-тежно от РХ8 ама друг път..
Пак не си отварял линковете....Там си пише кое колко е....

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 335 пъти
Получена  благодарност: 366 пъти

Мнение от slowtraveler » 08 Апр 2009 11:06

То май и аудито не ги вдига тея 230км/ч ама нейсе....
Различни източници дават различни данни, но и тези данни не са достоверни.
Виж например за А6 какво пишат http://www.zeperfs.com/en/duel1371-1261.htm
Въртящия момент може да си го тълкуваш както искаш, но основния параметър, върху който влияе е еластичността.
Реалния въртящ момент върху колелетата зависи от толкова фактори (например главно предавателно число, предавателни отношения на скоростната кутия)...
Чисто физически мощността може да се тълкува по следния начин - отдадения въртящ момент, умножен по оборотите за единица време.
Затова мощността, а не въртящия момент е основен параметър, използван като критерий за качествата на автомобила.
На максималната скорост влияе и точно в коя част на кривата на мощността ще попадне тази скорост (спомнете си 'икономичната пета скорост' на москвичите - при тях на четвърта, а не на пета скорост се достигаше максимална скорост).
Защо например дизелов Авенсис 2.2/150k.s./360Nm бяга по-малко от бензиновата мазда 2.0/147к.с./~180-200Nm - авенсиса го дават 210км/ч, а маздата 214км/ч. И въпреки, че въртящия момент на авенсиса е почти двоен, максималните скорости са с малка разлика, защото мощността е почти равна.
Въпроса е в предавателните числа и кривите на двигателя.
Иначе спора е безкраен - винаги можеш да изкараш 'по-добър' модел в сравнението. А и точно заради такива разлики дадени модели са по-успешни, а някои - не толкова...
:thumbsup:
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Ael
Получена  благодарност: 4 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 08 Апр 2009 16:55

Освен обема на двигателя и предавателното число на ск кутия много зависи и формата и обема на колата за максимална скорост. Една въшка и с 1000 коня пак няма да дигне много щото въздуха който ще срещне ще я издуха .Една тежка и дълга кола седи много по добре на пътя от друга малка и лека. Както и Авенсиса е по големичък от мр-а. Аз крузъри под 1500 кила не знам да има.
Изображение1G-FE

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 335 пъти
Получена  благодарност: 366 пъти

Мнение от slowtraveler » 08 Апр 2009 17:19

Ael написа:...Една въшка и с 1000 коня пак няма да дигне много щото въздуха който ще срещне ще я издуха ....
Аеродинамиката не зависи от теглото, но си прав, че обикновено по-дългите коли имат по-добра аеродинамика...
Но иначе - те формулите, дето са по 800к.с., и то с тегло доста под един тон явно вятъра им е попътен, щото като гледам дори и като са спънати от 'вдигнати' настройки на крилата, пак вдигат доста над 300км/ч tongue.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

diver

Мнение от diver » 08 Апр 2009 22:55

martod написа:
diver написа:
Вероятно не знам....Сигурно е свързан само и единствено с на Хасан трактора.....Ама ти нали си за това тук да ни обясниш.....
П.П. Алтидо с 8.3 0-100 само как по-точно върви от 7.2 маздата не разбрах, но вероятно и по тоз въпрос имаш теория
Тука ставаше въпрос за максималната скорост от 230 км/ч., която за Маздата е непосилна....
П.П.П. Тва АЛДИ А4 е с 300 кила по-тежно от РХ8 ама друг път..
Пак не си отварял линковете....Там си пише кое колко е....
И по трите точки висиш пиле....
Изображение

Аватар
martod

Мнение от martod » 09 Апр 2009 10:21

diver написа:
Всеки който отвори линковете, ще види кой виси .... biggrin.gif
А ти като си толкова стиснат, друг път не обещавай почерпки.... tongue.gif

diver

Мнение от diver » 09 Апр 2009 10:56

martod написа:
diver написа:
Всеки който отвори линковете, ще види кой виси .... biggrin.gif
А ти като си толкова стиснат, друг път не обещавай почерпки.... tongue.gif
Тук мисля има доволно хора дет ще потвърдят, че черпенето никога не ми е било проблем :thumbsup: Та няма грижи те почерпя, макар в случая да не си прав. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Ма ще пораснеш някога и ще разбереш tongue.gif tongue.gif tongue.gif
Изображение

Аватар
kopeldaka
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от kopeldaka » 09 Апр 2009 20:10

Специално за всички капацитети, дето се изказаха, че това, което спорихме е невъзможно ето ви клип за 240++ км/ч. С нетърпение очаквам компетентните ви мнения и коментари. Тия дни ще кача и клипове с ускорение 0-200. tongue.gif

Публикувай отговор