Масло за авенсис?Само за разбирачи

sashoskiora

Мнение от sashoskiora » 14 Мар 2009 10:19

Аз ще ти го напиша по просто за този автомобил с този двигател ако имаш възможност сипвай 5W40,ако го гори между смяна и доливаш много минавай на 10W40 :thumbsup:
Мисля че изчерпахме темата,а по принцип на всеки двигател дават различни характеристики.Това че новите дизели горят много масло не значи че са им заминали двигателите.Ако искаш да не ти гори никакво масло вземи си атмосферен дизел и го карай с дизелово 10W40 :whistle:

DMDimitrov
Обратна връзка:

Мнение от DMDimitrov » 14 Мар 2009 10:39

Сашо, предполагам към мен си отправил последното си съобщение? Ако ли пък е към автора на темата - нека сам прецени за себе си, след съвета ти, както и на другите колеги.
Искам да ти кажа, че преди карах с Castrol 10W40 полусинтетика и за 10000км ми изгори около половин литър, което смятам е нормално. Сега карам със Zenox 0W40 и пак толкова ми гори - т.е. не виждам смисъл да и наливам дебело масло, при положение, че това е съвсем друг клас (по-висок) и показателите му са доста по-добри от тези на кастрола. :thumbsup:
Corolla Е11 G6 Compact 1.3i 16V 4E-FE 98г
Lexus RX400h, 2008г

Аватар
Aleksandar

Мнение от Aleksandar » 14 Мар 2009 21:27

Доста хора, които признавам за разбиращи ми похвалиха това масло, ще го видя при следващата смяна http://www.yacco-bulgaria.com/products.html
Toyota Avensis AT221 7A-FE

vasilev1993

Мнение от vasilev1993 » 16 Мар 2009 18:32

наи-добре отиди в оторизиран тоиота сервиз (аз сам доволен) от пичовете в пазарджик мини през там и ще ти препорачат наи доброто масло за колата а и не е толкова скапо както си мислят някои :thumbsup:

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 16 Мар 2009 20:09

Не е скъпо в Тойота маслото..... само 28лв на литър без ДДС ...... wacko.gif А и за работа не взимат много - само 80лв без ДДС, а пишат поне 1 час работа, за тая сложнотия....... Без пари го правят почти laugh.gif А с тази сметка, по-добре ела до Пловдив, имам майстор, който ще ти сложи хубаво масло на много по-ниски цени и смяната ще е БЕЗПЛАТНА rolleyes.gif

vasilev1993

Мнение от vasilev1993 » 18 Мар 2009 22:30

Me4oKyX Пуснато на: Пон Мар 16, 2009 8:09 pm Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

Не е скъпо в Тойота маслото..... само 28лв на литър без ДДС ...... А и за работа не взимат много - само 80лв без ДДС, а пишат поне 1 час работа, за тая сложнотия....... Без пари го правят почти А с тази сметка, по-добре ела до Пловдив, имам майстор, който ще ти сложи хубаво масло на много по-ниски цени и смяната ще е БЕЗПЛАТНА

на мен ми взеха 70 лева за смяна на двете дюзи на двигателя говоря само за труд. А за масло ходехме с друга toyota д4д двигател 507 лева и няколко стотинки излезе сичко с ролки ремаци масло и труд при тези цени на мен ми се стори добра цена.А може само на мен да ми се е сторило :thumbsup:

vasilev1993

Мнение от vasilev1993 » 18 Мар 2009 22:32

Me4oKyX Пуснато на: Пон Мар 16, 2009 8:09 pm Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

Не е скъпо в Тойота маслото..... само 28лв на литър без ДДС ...... А и за работа не взимат много - само 80лв без ДДС, а пишат поне 1 час работа, за тая сложнотия....... Без пари го правят почти А с тази сметка, по-добре ела до Пловдив, имам майстор, който ще ти сложи хубаво масло на много по-ниски цени и смяната ще е БЕЗПЛАТНА

на мен ми взеха 70 лева за смяна на двете дюзи на двигателя говоря само за труд. А за масло ходехме с друга toyota д4д двигател 507 лева и няколко стотинки излезе сичко с ролки ремаци масло и труд при тези цени на мен ми се стори добра цена.А може само на мен да ми се е сторило :thumbsup:

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 19 Мар 2009 23:40

Bass_Man написа:Принципно за много стартове и стопове е по-хубаво да си с бълвоч за по-дълго и натоварено каране по-добре да си с гресоподно масло tongue.gif .
Повечето хибриди са с доста тънки масълца .
Сега се сетих че първият път като си закарах хибрида за обслужване и чакайки такси да ме закара в офиса за да не вися в сервиза идва човека дето ще ми сменя маслото и ме пита има ли колата имобилайзер защото не въртяла стартера biggrin.gif Та мислиш ли че са ми сложили различно (по-тънко) масло? :censored:

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти

Мнение от Bass_Man » 20 Мар 2009 01:55

Vesko написа:
Сега се сетих че първият път като си закарах хибрида за обслужване и чакайки такси да ме закара в офиса за да не вися в сервиза идва човека дето ще ми сменя маслото и ме пита има ли колата имобилайзер защото не въртяла стартера biggrin.gif Та мислиш ли че са ми сложили различно (по-тънко) масло? :censored:
Тутакси ми се изпари тази мисъл от главата tongue.gif biggrin.gif laugh.gif .

mirchevbg

Мнение от mirchevbg » 20 Мар 2009 07:59

nikolov22 написа:селиката ми е на 220000км фиата ми е на 178000 и двете ги карам с 5в30 на koma англия пълна синтетика и ви казвам няма друго такова масло много добро и на добра цена продавам доста от него на приятели и всичките си остават мои клиенти завинаги няма оплакване за сега

Завинаги? Кома, Англия? Ай стига бе stretcher.gif
Изображение

Аватар
martod

Мнение от martod » 20 Мар 2009 08:16

mirchevbg написа:
nikolov22 написа:селиката ми е на 220000км фиата ми е на 178000 и двете ги карам с 5в30 на koma англия пълна синтетика и ви казвам няма друго такова масло много добро и на добра цена продавам доста от него на приятели и всичките си остават мои клиенти завинаги няма оплакване за сега

Завинаги? Кома, Англия? Ай стига бе stretcher.gif
Така са му казали на човека бре .... laugh.gif ....
По интересното е че преди това продаваше масло Тойота ohmy.gif оригинално/от варел/..... laugh.gif biggrin.gif laugh.gif
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

MilenXX

Мнение от MilenXX » 07 Авг 2009 16:45

Не зная какво гледаш и какво четеш но маслата 5W30 са само пълна синтетика. За сведение в сервизите на тойота в бг наливат 5W40, под предлог, че в бг е по горещо. Даже ако трябва да ви издам тайна, някой от сервизите ползват внесени масла от Приста оил. Иначе е добре да си караш в бг лятото с 5W40 а зимата с 5W30 за по лесен старт. За сведение последната цифра означава външната темперетура.

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 07 Авг 2009 17:03

MilenXX написа:Не зная какво гледаш и какво четеш но маслата 5W30 са само пълна синтетика.
Поне с гоогле се намират и други резултати.

http://www.carlube.co.uk/index.cfm?product=71

b_d

Мнение от b_d » 07 Авг 2009 19:17

MilenXX написа:Не зная какво гледаш и какво четеш но маслата 5W30 са само пълна синтетика. За сведение в сервизите на тойота в бг наливат 5W40, под предлог, че в бг е по горещо. Даже ако трябва да ви издам тайна, някой от сервизите ползват внесени масла от Приста оил. Иначе е добре да си караш в бг лятото с 5W40 а зимата с 5W30 за по лесен старт. За сведение последната цифра означава външната темперетура.
Последната цифра НЕ означава външната температура.
The SAE has established two temperatures by which to base oil weight. 0 degrees Fahrenheit is used as the low-temperature baseline while 210 degrees Fahrenheit is used as the high-temperature baseline. Oils which adhere to the cold-temperature SAE requirements will have the letter “W,” meaning winter, after the viscosity rating (e.g. 5W, 10W, etc.). Oils meeting the SAE high-temperature requirements will have no letter next to the weight, as in the SAE 30 example above.
С други думи втората цифричка е вискозитет при около 99 градуса по Целзий.

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas

Мнение от Japanese_fever » 08 Авг 2009 04:10

MilenXX написа:Не зная какво гледаш и какво четеш но маслата 5W30 са само пълна синтетика.
Това не е вярно.
Аз карам с 5W30 минерално, т.е. обикновено, не ситетика. Това, че в БГ няма 5W30 минерално масло, не значи че 5W30 масло е винаги full synthetic!!!

Колата ми е от '94-та, производителя е написал в книжката да се кара с такова масло и зиме, и лете!

Maslata s 2 cifreni ozna4eniq razdeleni s bukvata “W” kato gornoto se vodqt double grade (t.e. pokrivat shirok temperaturen diapazon bez da si gubqt mazitelnite ka4estva), drugoto bad_dog vi go e dal na anglijski.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Публикувай отговор