slowtraveler написа:
@ bad_dog - официалния сервиз е ДЛЪЖЕН да знае правилната част със или без компютър. Ако не са сигурни в компютъра - да вадят фотоплаките и там да търсят. Това е техен проблем.
Аз затова отивам там, за да съм сигурен, че ще поставят правилната част използвайки правилните инструменти и правилната технология.
Официалният сервиз знае частта СПОРЕД Тойота. Т.е. Тойота са ПРОМЕНИЛИ номера (и направили грешка), а не ТМ ауто.
Ако човек знае какво да потърси може да прочете, че въпросният филтър експлицитно НЕ е за въпросния двигател.
В този момент благодарение на това, че момчетата в ТМ Ауто са точни (мое мнение) те жертват близо час, за да разкрием истинския. За което им свалям шапка!!! И да - аз съм доволен клиент.
Защо обаче си правя труда да пиша в тази тема? Защото напоследък този форум все по-малко ми харесва. Едно време имаше смислени, точни и полезни теми. Сега има тонове глупости, които трябва да са по-скоро във форум "имам проблеми с това как да си пропилея живота". Честно казано проскачам 90% от темите. Може би често бих могъл да помогна на някого със скромните си знания за марката, но просто не прочитам темата му. Защо - еми като има 20 теми от хора "обичате ли да говорите насън" и 3 теми "как да си сменя гарнитура на главата" - просто тези 3 ги прескачам заедно с останалите.
Друго нещо, което ми е странно - тезата, че "Клиента винаги има право". Съжалявам, но не е така. Нито в конкретен случай, нито по принцип. На мен, ако ми дойде клиент, който се изживява така - ще му налея една студена минерална вода и ще го пратя да си ходи. Странното е, че където и да отида получавам добро обслужване - в ТМ Ауто получавам добро обслужване, в ресторантите получавам добро обслужване, при майстор получавам добро обслужване. Още по-забавно е, че хората които са на горното мнение обикновено получават ужасно обслужване - еми може би проблема е в самите тях и в представата им "че някой им е длъжен". Има сделка - тя има определени параметри - извън тях никой за нищо не е длъжен! А като влезеш в магазин още няма и сделка дори - т.е. всичко е въпрос на добро желание, за което са отговорни и ДВЕТЕ страни, но нито една не е длъжна.
В заключение: Мисля, че е ОК Илиан и Рангочев да спорят. Допускам, че и двамата имат вина за недоразумението. Това, което ме изумява обаче е факта, че хора, които нито са били там, нито знаят детайли всъщност имат най-много мнения във въпросната тема.
ЕВАЛА!!!