За и против десният волан

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Заключено
Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 08 Окт 2010 04:58

muf написа: И защо да няма как? Мислиш ли че ако в Германия колите регистрирани с обратен волан започват да стават много, няма да забранят регистрацията.
Просто там няма толкова "тарикати" които им се иска да се направят на такива, за каквито им е плитък джоба.
С други думи не правят глупости от суета.
Каква суета каква Германия ве пич вземи слез за малко на земята ! Къде летиш ти въобще не те знам . Я отвори мобилето и виж колко Супри с десен волан се продават в Германия . Навил си си някакви глупости на пръста и не спираш да ръсиш мъдрост , като някоя латерна .
Объркал си форума пич ! Който е суетен не кара Супра или бус !!!

muf написа:
За повечето нормални хора колата не е форма на себедоказване, така че няма как чак толкова да ти завиждат за хитрия ход с покупка на обратен волан.
Ами тогава защо да не си купиш по-евтина кола с обратен волан ?
muf написа: Само пресметни колко губиш от факта че за препродажба за теб остава само варианта с автоморгите, тоест това което си спестил се обезсмисля в момента на следващата продажба.
И ти остава няколко години (или месеци) каране от страната на пътника.
В смисъл ти приемаш купуването на кола , като депозиране на сума в банката ли ? Набий си в кратуната , че хората могат да купуват коли за вършене на работа и , че след , като си избият парите въобще може да не им дреме колко струва колата . Разбираш ли , че не можеш да си помръднеш гледната точка ?
muf написа: По темата:
Няма нищо против момченцата с обратните БМВ-та и Вектри, нека си ги карат.
Аз също нямам нищо против тях не , че има някакво значение и не , че става въпрос за тях в темата .
muf написа: За мен тоя вариант е отчаен ход на комплексарщина, който е безсмислен както финансово, така и от практчиеска гледна точка.
С две думи - не си струва.
А за мен е отчаян ход на комплексарщина да обясняваш на хората по форумите как да си харчат парите . И кое си струва и кое не .
muf написа: Е, ако целта е наистина да те видят с нещо "по-така", може би за гимназистките номера да мине.
По-големите си казват - поредния "тарикат" с малко кинти и много мерак
Щом толкова се вълнуваш кой какво казва значи трябва да помислиш сериозно дали нямаш прекалено големи комплекси .

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 08 Окт 2010 22:21

Честно,аверчета,Вий въобще не вдявате-Става дума за ПАРИ-какво толкова го умувате-много по евтино е и след като си го купите,ви остават и за други неща.Направо ме убивате-Вий не работите ли,какво правите-копаете ги някъде,подаряват ви ги,богати наследници ли сте-що ли?Абе младежи,свикнете с мисълта"Пари и ебане избити няма-дадеш ли-няма връщане".Що си тръшкате парите за нещо,дето може и по-тънко да минете.За един волан разликата е два пъти-край на темата.

Аватар
Casamia

Мнение от Casamia » 10 Окт 2010 21:56

Твърдо против. Не само застраховките следва да им вдигнат, но и данъка. Иначе е доста неприятно, особено ако трябва да си взимаш тикетче от автомат:D

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas

Мнение от Japanese_fever » 10 Окт 2010 22:17

Casamia написа:Твърдо против. Не само застраховките следва да им вдигнат, но и данъка. Иначе е доста неприятно, особено ако трябва да си взимаш тикетче от автомат:D
Ако разнасяш поща също. biggrin.gif Тук малките камиончета на пощите са с десен волан. Но те са държавни МПС-та и не съм виждал да се силят да изпреварват.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
andrian999999
Благодарил/а: 1 път

Мнение от andrian999999 » 11 Окт 2010 01:01

Casamia написа: особено ако трябва да си взимаш тикетче от автомат:D
е за това не се бях сетил biggrin.gif

nowyaris

Мнение от nowyaris » 11 Окт 2010 08:52

muf написа:Мерака за десен волан е единствено и само заради това че не можеш да си купиш същата кола, но с ляв волан.
Това си е чиста проба дребен тарикатлък, който няма как да бъде обяснен с друго освен само като опит да се покажеш такъв какъвто нямаш възможност да си.
Затова в България това трябва да се забрани със закон
В нормалните държави (Германия Франция Испания,) не е забранено, но там броя на хората които биха рискували живота си (и този на останалите) в името на фалшива показност е пренебрежимо малък

Има и нещо много важно - да, купуваш си кола с около 30-40% по-евтино, но тя остава вечно твоя. В крайна сметка дребния тарикатлък води до загуба - както винаги.
Ти откъде знаеш,че дребния тарикатлък води винаги до загуба?Значи си пределно наясно с финансовите ми възможностти и можеш да определиш какво мога или не мога да си позволя?Абе направо се чудя такива керпедени ко майка си търсят в тоз форум.Абе аз може да имам възможност да те купя и продам след това с малка печалба барабар с цялата ти фамилия.И може да ми е кеф да си карам с десен волан.Къв си ти,че ще определяш кой какъв тарикат е.Мнения като твоето ме карат да започна да използвам определенията на един колега,дето от известно време отсъства от Форума.Ти ко работиш,от какво си вадиш хляба,каква кола караш и кой ти я купи.Колко деца храниш,в какво живееш,къде си расъл,че си тъй умен?Честно,по керпеденско мислене не бях срещал в този Форум.

nowyaris

Мнение от nowyaris » 11 Окт 2010 08:56

Casamia написа:Твърдо против. Не само застраховките следва да им вдигнат, но и данъка. Иначе е доста неприятно, особено ако трябва да си взимаш тикетче от автомат:D
Ще си кача до мен руса италианка да взема "тикетчето" и ще и плащам от разликата в цените между ляв и десен волан.Аи секса ще ми е без пари.

sashoskiora

Мнение от sashoskiora » 11 Окт 2010 09:04

Забелязва се някаква странна агресия :happy1:
Сега сериозно,мой познат си докара от Англия едно Пежо и естествено реши,че не може да го кара с десен волан тук.Колата си я взе за себе си,не с цел да я продава.След доста ходене по мъките и смяна на дирекция,като гледаше от същия модел с лява такава,заяви че никога през живота си не би се захванал отново с това,защото няма смисъл.И паралелно с другата тема с камерите,мисля нещата натежават в полза на това,че с десен волан в страни с дясно движение не става,а смяната на дирекция ти излиза колкото разликата в цената на автомобила.

Аватар
martod

Мнение от martod » 11 Окт 2010 09:18

sashoskiora написа:,а смяната на дирекция ти излиза колкото разликата в цената на автомобила.
Това е много относително .
Зависи все пак какъв е автомобила ..Ако е някой 15 годишен, много ясно че цените ще се изравнят ..Но при по новите и по скъпи коли, нещата не стоят така .. smile.gif
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

Аватар
EMPEROR
Обратна връзка:

Мнение от EMPEROR » 11 Окт 2010 09:39

martod написа:
sashoskiora написа:,а смяната на дирекция ти излиза колкото разликата в цената на автомобила.
Зависи все пак какъв е автомобила ..Ако е някой 15 годишен, много ясно че цените ще се изравнят ..Но при по новите и по скъпи коли, нещата не стоят така .. smile.gif
Не е въпроса в това колко годишен е, а в това колко е екзотичен... или де да знам и аз как да го нарека точно, щото MKIV Supra модела е от 93та wink.gif Ляв струва примерно 40-50к лева. Десен излиза примерно 15к + 10к за обръщане... Така че годината тук не играе wink.gif

sashoskiora

Мнение от sashoskiora » 11 Окт 2010 09:45

martod написа:
Не мисля,че има разлика.Цената на частите при по новите компенсира,ако ме разбираш.А за това колко надежно ще се смени дирекцията не ми се говори.Когато става дума за екзотика,вече е разбираемо.

nowyaris

Мнение от nowyaris » 11 Окт 2010 20:38

EMPEROR написа:
martod написа:
Не е въпроса в това колко годишен е, а в това колко е екзотичен... или де да знам и аз как да го нарека точно, щото MKIV Supra модела е от 93та wink.gif Ляв струва примерно 40-50к лева. Десен излиза примерно 15к + 10к за обръщане... Така че годината тук не играе wink.gif
Тез 10к за обръщане сто по-удачни места за харчене мога да Ви посоча.Глупав разход е лично за мен.Който си е шофьор-ляв-десен-кара си без проблеми.Кой не е и два волана да му сложиш,се тая.Няма агресия,скиор,просто недоумение... .

Аватар
martod

Мнение от martod » 11 Окт 2010 22:11

EMPEROR написа:
Не е въпроса в това колко годишен е, а в това колко е екзотичен... или де да знам и аз как да го нарека точно, щото MKIV Supra модела е от 93та wink.gif
Аз освен примера за 15 годишния автомобил, точно за това съм написал Зависи все пак какъв е автомобила tongue.gif
sashoskiora написа: Не мисля,че има разлика.Цената на частите при по новите компенсира,ако ме разбираш.А за това колко надежно ще се смени дирекцията не ми се говори.
Колега аз те разбирам, ти нещо не ме разбираш .. tongue.gif
EMPEROR по горе е дал пример със Супрата ..Мислиш ли че една разлика от 20 бона не си струва ? biggrin.gif
А за това колко е надеждно, не ти се говори, защото май никога не си и виждал как става .. smile.gif
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

Аватар
andrian999999
Благодарил/а: 1 път

Мнение от andrian999999 » 11 Окт 2010 23:49

nowyaris написа: Абе аз може да имам възможност да те купя и продам след това с малка печалба барабар с цялата ти фамилия.И може да ми е кеф да си карам с десен волан.Къв си ти,че ще определяш кой какъв тарикат е..........
не братче не ако можеше и имаше възможнос да го купиш , са се цялата фамилия няма да си купиш кола с десен волан, не говори глупости всичко опира до парите.....

п.п. КОЙ ЧОВЕК С МНОГО ПАРИ ЩЕ СИ КУПИ НА "ДАЛАВЕРА" скъп автомобил с дясна дирекция. я вземи с телефона и снимай и ми качи снимки на автомобили над 50 000 с десен волан, щото аз мога да ти снимам бая кенефи до 3 000лв в БГ

Аватар
a_stankov

Мнение от a_stankov » 12 Окт 2010 07:22

andrian999999 написа:
nowyaris написа: Абе аз може да имам възможност да те купя и продам след това с малка печалба барабар с цялата ти фамилия.И може да ми е кеф да си карам с десен волан.Къв си ти,че ще определяш кой какъв тарикат е..........
не братче не ако можеше и имаше възможнос да го купиш , са се цялата фамилия няма да си купиш кола с десен волан, не говори глупости всичко опира до парите.....

п.п. КОЙ ЧОВЕК С МНОГО ПАРИ ЩЕ СИ КУПИ НА "ДАЛАВЕРА" скъп автомобил с дясна дирекция. я вземи с телефона и снимай и ми качи снимки на автомобили над 50 000 с десен волан, щото аз мога да ти снимам бая кенефи до 3 000лв в БГ
Имам приятели които търгуват с камиони и бусове от UK. И двамата карат MB S-classe с десен волан от новите. Мога и някоя снимка да изровя, иначе си прав повечето са на цена до 3000 лева.

А за десния волан и на братовчед ми всичките му коли са с десен волан, карал съм ги не е проблем, но някак си не ме кефи. Не мога да се изкефя от шофирането на готин автомобил когато е с десен волан. Иначе за самото шофиране, първия път ми трябваха 5 минути да свикна с дясната дирекция.

Заключено