КОЙ КАКВА НАВИГАЦИЯ ИМА
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 341 пъти
- Получена благодарност: 371 пъти
Мразя навигацията в телефона - батерията ми умира много бързо...
За авариен случай - да, но предпочитам да имам телефон докато съм в движение.
А от 'китаеца' съм изключително доволен - за нищо и никакви средства - 5" екран, който за мен е идеалния екран - нито прекалено малък, нито прекалено голям.
И карти - колкото искаш - и безплатни, и платени...
За авариен случай - да, но предпочитам да имам телефон докато съм в движение.
А от 'китаеца' съм изключително доволен - за нищо и никакви средства - 5" екран, който за мен е идеалния екран - нито прекалено малък, нито прекалено голям.
И карти - колкото искаш - и безплатни, и платени...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- slowtraveler
Зарядно имам, но телефона го имам за 'ръчно' устройство, а не стационарно. Затова не смятам да го обвързвам с кабели и т.н.
А и например зарядното на предходния ми телефон (PDA) не успяваше да зарежда ако е пуснат GPS-а (явно тока му идваше вповечко)...
Сега на китаеца и дисплея се вижда отдалеч (GPS-а го държа долу до скоростния лост), и управлението му е лесно с големия тъч скрийн екран, и нямам проблеми с телефона....
И още нещо - тъй-като доста говоря и в колата, това значи голяма част от времето да не разполагам с GPS, ако е на телефона...
А и например зарядното на предходния ми телефон (PDA) не успяваше да зарежда ако е пуснат GPS-а (явно тока му идваше вповечко)...
Сега на китаеца и дисплея се вижда отдалеч (GPS-а го държа долу до скоростния лост), и управлението му е лесно с големия тъч скрийн екран, и нямам проблеми с телефона....
И още нещо - тъй-като доста говоря и в колата, това значи голяма част от времето да не разполагам с GPS, ако е на телефона...
- slowtraveler
Не е въпроса в глобите Scott - в колата си имам оригинален блутут с гласови команди и управление от волана, който използвам постоянно (телефона ми автоматично се връзва с колата като завъртя ключа, като дори на екрана му се появява автомобилче
).
Но точно неудобното боравене с телефона при шофиране, в сравнение с нормален GPS ме накара да се откажа от GPS функцията на телефона за автомобилно приложение.

Но точно неудобното боравене с телефона при шофиране, в сравнение с нормален GPS ме накара да се откажа от GPS функцията на телефона за автомобилно приложение.
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
+1slowtraveler написа:...Но точно неудобното боравене с телефона при шофиране, в сравнение с нормален GPS ме накара да се откажа от GPS функцията на телефона за автомобилно приложение.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
-
- Получена благодарност: 1 път
Не искам да се правя на интересен Слоу, но 'боравенето' с GPS-a по време на шофиране е точно толкова безотговорно, колкото ползването на телефона без хандс-фрий. Поради тази причина повечето функции на фабричните навигации (напр. въвеждане на адрес, търсене на обекти в картата и т.н.) са неактивни, когато автомобилът е в движение.slowtraveler написа:...неудобното боравене с телефона при шофиране, в сравнение с нормален GPS ме накара да се откажа от GPS функцията на телефона за автомобилно приложение.
- Raya
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 2 пъти
Ако във настройките му зададеш "режим безопасен" ( поне за Гармин е така), иначе можеш да го човъркаш и в движение. За мен по-опасно е да наблюдавам екрана на фабричната навигацията, която разположена много долу на панела.........докато ще гледам надолу, ще хакна някой . Чудя се на инструкторите как са го домислили толкова ниско да ги слагат.Scott написа:[....... повечето функции на фабричните навигации (напр. въвеждане на адрес, търсене на обекти в картата и т.н.) са неактивни, когато автомобилът е в движение.
-
- Почетен Администратор
- slowtraveler
Не само на фабричните навигации е така - китаеца ми е същия. Има настройка за безопасен режим (май всяко IGO го има)..Scott написа:Не искам да се правя на интересен Слоу, но 'боравенето' с GPS-a по време на шофиране е точно толкова безотговорно, колкото ползването на телефона без хандс-фрий. Поради тази причина повечето функции на фабричните навигации (напр. въвеждане на адрес, търсене на обекти в картата и т.н.) са неактивни, когато автомобилът е в движение.slowtraveler написа:...неудобното боравене с телефона при шофиране, в сравнение с нормален GPS ме накара да се откажа от GPS функцията на телефона за автомобилно приложение.
Но като спреш (дори и на кръстовище) - няма проблем да коригираш маршрут или да огледаш нещо...
Е - аз съм му изключил този режим, но и GPS го ползвам само за далечни пътувания или чужд голям град.
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Той оня горе интересното се отдолу-ега ти оправията.После много хакване имало по света и у нас.Raya написа:Ако във настройките му зададеш "режим безопасен" ( поне за Гармин е така), иначе можеш да го човъркаш и в движение. За мен по-опасно е да наблюдавам екрана на фабричната навигацията, която разположена много долу на панела.........докато ще гледам надолу, ще хакна някой . Чудя се на инструкторите как са го домислили толкова ниско да ги слагат.Scott написа:[....... повечето функции на фабричните навигации (напр. въвеждане на адрес, търсене на обекти в картата и т.н.) са неактивни, когато автомобилът е в движение.
да споделя - имам си нова навигация:
http://gps-6.com/420-wayteq-x950.htm
бях леко резервирана, тъй като за пръв път чувам тази марка, но засега се държи много добре - батерията е много издръжлива, IGOprimo-то върви без проблеми /на китаеца ми засичаше/...абе все още нямам забележки
http://gps-6.com/420-wayteq-x950.htm
бях леко резервирана, тъй като за пръв път чувам тази марка, но засега се държи много добре - батерията е много издръжлива, IGOprimo-то върви без проблеми /на китаеца ми засичаше/...абе все още нямам забележки

- Rudy
Няма и как да си я чувала, защото не са производител, а марка дето брандира други китайци: YF International.desSs написа:... за пръв път чувам тази марка ...на китаеца ми засичаше...