Относно китайски ксенон
високото напрежение се генерира само в началото доколкото знам, за 'запалването' на фара. след това му е нужно постоянно доста по-ниско... 

stay up and keep shining!!
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 341 пъти
- Получена благодарност: 373 пъти
Да - след няколко-киловолтовото запалване, разряда в лампата се поддържа с около 85В.
Но самата конверсия 12->лампата обикновено е изпълнена като импулсно захранване, така-че е възможно смущение от хармоници...
Но самата конверсия 12->лампата обикновено е изпълнена като импулсно захранване, така-че е възможно смущение от хармоници...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- slowtraveler
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
За щастие, Тойотите нямат такива глупости за изгорелия фар... То не, че има нужда, ама ги хакат тия глупости.... Най-вероятно, заради млади шофьори или пълни заспали ***** дето не могат да разберат защо аджеба не виждат вечер laugh.gif На Тойотата можеш да сложиш дори диодни габарити и диодни крушки на всичко и няма да имаш никакви грижи да те тормози глупав компютър или да ти светят кретенски лампички 

Ксинонъ* трябва да го забранят със закон
(* ксинонъ е съшото като ксенон но струва 5-10-20 пъти по-малко ,монтира се на всякакви кочини тип бигачки , свети навсякаде и най-вече в очите на тия отсреща)

(* ксинонъ е съшото като ксенон но струва 5-10-20 пъти по-малко ,монтира се на всякакви кочини тип бигачки , свети навсякаде и най-вече в очите на тия отсреща)
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Колкото си прав, толкова и не е точно такаSFINKS написа:Ксинонъ* трябва да го забранят със закон![]()

Веско - по тази логика, трябва да има индикатори за всичко, което се сетиш, но това не означава, че водача ще се трогне да го поправи.... Така че пак стигаме до ГТП или съвестта на шофера

процентът на хората с халогени, които продължават да заслепяват шофьорите е доста по-голям.SFINKS написа:Ксинонъ* трябва да го забранят със закон![]()
най-лошата комбинация - тип шофьор от горния ^ съчетано с ксенон

- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Отиди в Китай да видиш какво значи да карат постоянно на дълги biggrin.gif А за България не съм съгласен че масово се кара на дълги когато има насрещно движение...El Camino написа:Масово се кара на дълги в БГ, на магистралата никой идея няма, че по закон се кара на къси, ама и между селата зад мен карат на дълги. А такъв ксенон настроен в БГ още не съм срещнал.
И аз не съм съгласен, че се кара масово на дълги в БГ:). Обаче по магистралата и срещу теб и зад теб имам усещането, че е правило.Vesko написа:Отиди в Китай да видиш какво значи да карат постоянно на дълги biggrin.gif А за България не съм съгласен че масово се кара на дълги когато има насрещно движение...El Camino написа:Масово се кара на дълги в БГ, на магистралата никой идея няма, че по закон се кара на къси, ама и между селата зад мен карат на дълги. А такъв ксенон настроен в БГ още не съм срещнал.
- slowtraveler
На магистралата ми се е случвало зад мен някой да е на дълги, но е изключение (ами гъзаря как иначе ще присветне ако се е набримчил с гоуфо)...
А насреща също е голяма рядкост - в момента в който включа на дълги и отсреща веднага се сещат и преминават на къси...
Случвало ми се е при някоя неравност на магистралата да заслепя някой нарещен камион: просто аз не съм видял фарове насреща, а кабината на насрещния камион е доста по-висока от фаровете и той е бил заслепен от моите фарове - виждам слабото сияние когато преминава на дълги и се опитва да ме подсети да мина на къси...
Но за разлика от по-горното, разцентрованите фарове са доста по-често срещани...
А насреща също е голяма рядкост - в момента в който включа на дълги и отсреща веднага се сещат и преминават на къси...
Случвало ми се е при някоя неравност на магистралата да заслепя някой нарещен камион: просто аз не съм видял фарове насреща, а кабината на насрещния камион е доста по-висока от фаровете и той е бил заслепен от моите фарове - виждам слабото сияние когато преминава на дълги и се опитва да ме подсети да мина на къси...

Но за разлика от по-горното, разцентрованите фарове са доста по-често срещани...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
така си е.
аз вече гледам на камионите и автобусите, дето имат лампи на покрива отпред. то е точно за да ти покаже че е високо мпс и че го заслепяваш. понякога обаче те не свветят или светят слабо и шофьорите ги вземат за някакви лампи в далечината.
аз вече гледам на камионите и автобусите, дето имат лампи на покрива отпред. то е точно за да ти покаже че е високо мпс и че го заслепяваш. понякога обаче те не свветят или светят слабо и шофьорите ги вземат за някакви лампи в далечината.