Вчера ме спряха към 1 след полунощ на ул.Любляна,малко след като прекосих бул.Никола Петков.След като им дадох документи за проверка ми се наложи да изчакам около 10 минути в колата докато не направят справката (сигурно са звъняли в ЦРУ да питат дали колата се издирва).Наи-накрая сержанта се дотътри и каза ,че документите са наред,но предполага ,че не съм си бил сложил колана (колана го ракопчах пред него;документите бяха в задния джоб на панталона и без да разкопчая колана щеше да ми е трудно да ги извадя) и маи "ще трябва да измислим нещо".Казах му ,че откопчах колана пред него и да не с е прави на сляп и така няколко пъти.Наи-накрая му писна да се занимава с мен и ме пусна.Искам да уточня,че този номер ми го правят вече 2 пъти в рамките на 1 седмица.
Момчета, играят си с нервите ви!bg20010 написа:Хммм,не знам.Когато те набедят за нещо отърване няма.По колата ми винаги всичко е изрядно,но не мисля че това ще ме спаси.Zero`Cool написа:този номер с колана го правят често особено като шофьора е сам в колата ама може да стане и обратно когато полицаят дойде до колата сам и шофьора е без колан тогава просто слага колана и да видим как ще докаже че е бил без колан ... с техните камъни по техните глави ... това е тествано от един приятел ама трябва да си абсолютно сигурен че всичко друго по колата е изрядно ... със сигурност ще проверяват всичко ...
Преди малко се върнах от работа.Пак ме спряха;пак на същото място.Този път баха други,но.........................................номера беше същият.Кажете ми каво става?Ние филм ли гледаме или какво?
Днес отидох за постановлението на акта.Смятах да обжалвам. В КАТ София има един адвокат от Българският автомобилен съюз http://bau.bg/2/който седи там и дава визитки.Та го питам него как седят нещата.Той ми вика вземи постановлението но без да го плащаш(ако платиш се признаваш виновен) и ела.Отивам при него ,но за жалост не мога да обжалвам защото акта е до 50 лв.Мога да обжалвам само точките(8т.)Просто не ми се разправяше повече и си тръгнах.ss_mitko написа:Историята ми е следната.Написаха ми акт без да съм нарушил правилника.Правя аз десен завой и 20 метра по на там зад един бус изкачат двама полицаи(пешаци без кола)и ме спират.
Разговора протече така:
Полицая: Добър вечер документите за проверка.
Аз: Давам му ги
Полицая:Загасете колата и слезте,отворете багажника,покажете ми аптечка,пожарогасител,триъгълник,жилетка.
Аз:Показвам му ги,но нямах жилетка.
Полицая:Нямате жилетка а трябва да имате.Какво работите?
До тук добре говориме вече 2-3 минути.И изведнъш той ме пита. Знаете ли за какво ви спрях?
Аз:Не
Полицая:Минах те на червено.
Аз:Не съм минал на червено а на зелено.
Полицая:Ми сега трябва да пишеме акт.
Аз:Как ще ми пишете акт като не съм виновен.
Полицая:Еми ще ви пиша.Иматели други актове,отнети точки?
Аз:Да имам актове и вече нямам точки(Излъгах нямам отнети точки)
Полицая:Ще ви вземат книжката ако ви напиша акт,и няма да може да карате 6 месеца.
Аз:Добре
Полицая:И какво ще правите без книжка.
Аз:Не е ваша работа.А вие от тук зад този бус как видяхте ,че минах на червено?
Полицая:Ние бяхме 5 метра по нагоре от там се вижда.Влезте в колата и изчакаите.
Започнах да се замислям може наистина да съм минал на червено.Влизъм в колата и питам жена ми.На червено ли минах?Тя вика не как,ще си минал на червено.Но вече не ми се разправяше.(отивах на рожден ден)Чакам 10-15 минути тия ги няма,излизам и отивам при тях.
Аз:Какво става?
Полицая:Сега колегата ще ви напише акта.
Аз:Е аиде че бързам.Какво чакахте до сега?
КАКВО ЧАКАХА ???
Ti chakashe toi li da ti go kaje, 4e da go razberesh?!?ss_mitko написа:
P.S. Адвоката каза да си отстояваме правата(дори да не ни се занимава)
Потребители разглеждащи този форум: Ahrefs [Bot], Двигателист и 8 госта