Защо по слабо ми свети левия фар на Авенсиса

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 19 Окт 2008 22:51

Маймуна си е маймун! Би трябвало да е обидно само за тези, които ги е страх от разсекретяване.

Аватар
b0by

Мнение от b0by » 20 Окт 2008 09:59

slavi7 написа:В крайна сметка стилът на всички форуми е такъв - разговорен. Простете ако съм Ви обидил! biggrin.gif
В едни други много по-големи автомобилни форуми, мненията на латиница независимо от кой край на света са написани ще бъдат изтрити моментално / при това някои от тях лично от мен/ tongue.gif
Този въпрос подлежеше на спорове и беше на дневен ред още преди години и си мислех, че за всички стана ясно, че единствено постовете на кирилица заслужават да стоят в българските форуми.
Но щом за вас е разрешено - няма проблем, пишете както искате :)
belchilov написа: Абе маймун повечето хора които посещават този форум на са в БГ .
п.с. докато "БЕ" то е по-скоро израз на културата на пишещия, "маймун" си е директна обида, нещо което не ти прави чест.
belchilov написа: И мисля, че си последния човек който може да казва как да се пише У форума :whistle:
прощавай, навици biggrin.gif
Ти си много ограничен човек! Вобще незнам за какво водите този спор! Отговори на въпроса ми който съм задал горе , ако си достатъчно компетентен!!! А това да питаш дали има кирилица или латиница е супер комерсиално! Да ти кажа , на телефона кирилица нямам!!!!!! Айде със здраве! И като разбереш защо левия фар свети по слабо от десния , сподели! Само да споделя , на колегата който пита за фара , че това е напълно нормално! Slavi7 ще обясни защо!

slavi7

Мнение от slavi7 » 20 Окт 2008 11:27

laugh.gif laugh.gif laugh.gif
мога да се заяждам още много, но няма смисъл
маймуна, ограничен (!?), кирилица - комерсиална?!! laugh.gif

не знам защо ми се нахвърляте толкова и то хора на които не съм казал абсолютно нищо, за напред няма да ви правя забележки - казах го още в предишния пост

Аватар
b0by

Мнение от b0by » 20 Окт 2008 12:43

slavi7 написа:laugh.gif laugh.gif laugh.gif
мога да се заяждам още много, но няма смисъл
маймуна, ограничен (!?), кирилица - комерсиална?!! laugh.gif

не знам защо ми се нахвърляте толкова и то хора на които не съм казал абсолютно нищо, за напред няма да ви правя забележки - казах го още в предишния пост
Безмислено е да ти обеснявам каквото и да било!

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 20 Окт 2008 13:37

А стига сте го яли момчето де!

@slavi7,

приятелю, в този форум писането на кирилица е силно препоръчително, но не и задължително! Тук има демокрация, на която много хора се радваме, затова форума може и да не е голям, но е един от най-приятните, които съм посещавал досега. Надявам се с времето да го оцениш!

Поздрави!

proscrip

Мнение от proscrip » 20 Окт 2008 14:03

Бааааахххх - вие ми скрихте топката момчета....

Кви са тея крушки дето след 6-8 месеца трябва ги сменям или дай да си сложа ксенон, щото ще видя мноо хубаво -

Аз на стария Аустин - дори не знам какви са крушките на предните фарове ни дълги, ни къси - 14 г. си свети с оригиналните и не съм забелязал нещо да им има или да светят по-слабо. А тез като вас дето си слагат ксенон на корубите, с изкривени и лангъркащи се рафлектори, с калпави амортисьори и макс. вдигнати на горе фарове - не сте ли се замисляли, че точно тоя вашия фар - не е баш за ксенонна система, че като идва кола насреща човека ви гледа дискотеката дето струи от предните ви два фара - ту червено, ту лилаво, ту зелено и така му свети в очите, че се изтегля макс в дясно, като рискува там да подбере нещо. По принцип мисля, че за нащите родни пътища не е разумно решение от гледна точка на сигурността.

Стига толкоз, че баси тирадата ще стане...

Аватар
Kiki

Мнение от Kiki » 20 Окт 2008 18:58

proscrip написа:Бааааахххх - вие ми скрихте топката момчета....

Кви са тея крушки дето след 6-8 месеца трябва ги сменям или дай да си сложа ксенон, щото ще видя мноо хубаво -

Аз на стария Аустин - дори не знам какви са крушките на предните фарове ни дълги, ни къси - 14 г. си свети с оригиналните и не съм забелязал нещо да им има или да светят по-слабо. А тез като вас дето си слагат ксенон на корубите, с изкривени и лангъркащи се рафлектори, с калпави амортисьори и макс. вдигнати на горе фарове - не сте ли се замисляли, че точно тоя вашия фар - не е баш за ксенонна система, че като идва кола насреща човека ви гледа дискотеката дето струи от предните ви два фара - ту червено, ту лилаво, ту зелено и така му свети в очите, че се изтегля макс в дясно, като рискува там да подбере нещо. По принцип мисля, че за нащите родни пътища не е разумно решение от гледна точка на сигурността.

Стига толкоз, че баси тирадата ще стане...
На твоя стар Аустин крушките са като на моя пра стар Москвич.Ние говорим за халогенни крушки, а не за фенери от 20ти век. Слагаме ксенони на фарове от 21ви век с лупи. wink.gif

proscrip

Мнение от proscrip » 20 Окт 2008 21:42

тъй ли... вас ви поздравявам! но май сте изключение - аз под път и над път срещам някой заварчик прекарал ксенон през френелова решетка...

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 20 Окт 2008 23:36

Помощ!

ДЯСНАТА крушка на Карината ми свети по-слабо, какво да правя?! Досега изчетох всички теми за лявата, ма при мен е друго?! Съвети и идеи? Ксенон ли да сложа, или да изкарам на БАБА МИ газения фенер от мазето?!?!?! mad.gif mad.gif mad.gif mad.gif mad.gif mad.gif mad.gif

Благодаря ви предварително!!!

mitoko

Мнение от mitoko » 20 Окт 2008 23:46

Fido Dido написа:Помощ!

ДЯСНАТА крушка на Карината ми свети по-слабо, какво да правя?! Досега изчетох всички теми за лявата, ма при мен е друго?! Съвети и идеи? Ксенон ли да сложа, или да изкарам на БАБА МИ газения фенер от мазето?!?!?! mad.gif mad.gif mad.gif mad.gif mad.gif mad.gif mad.gif

tooth.gif stupid.gif drunk.gif stretcher.gif

Аватар
b0by

Мнение от b0by » 21 Окт 2008 08:37

Незнам какво чакаш още!
По принцип всяка крушка си има живот! Но отслабване на светлината надали! Отслабване на светлина има когато рефлектора е на 10 години и вътре е прашлясал , и нова грушка да сложиш няма ефект, независимо дали е халогенна или не! Осрам Силвърстар им дават 50% по малко живот , това се дължи ,че крушката е +50% светлина! На кутията има светлина дъга там ясно е показана дъгата на светлина винаги лявата страна е по-къса спрямо дясната! Това е с цел да не заслепява насрещно движещите! Самия рефлектор на фара е направен така! Колите с десен волан са на обратен принцип! :thumbsup: Рефлектор се чисти с влажна памучна кърпа и подсушава с вестник! С новите микрофибърни кърпи се замазва! Ксенон на мръсен рефлектор пак няма да свети! Също да добавя ,че и самите крушки се зацапват ,но не отслабват!

slavi7

Мнение от slavi7 » 21 Окт 2008 09:50

а ксеноновите крушки чистят ли се и с какво? говорим за D2S крушки

Fido Dido написа:...
bow.gif

Аватар
Kiki

Мнение от Kiki » 21 Окт 2008 19:37

Взимай на бабичката фенера, слагай му един ксенон и карай! И не забравяй да пачерпиш за идеята едно бире! smile.gif

diver

Мнение от diver » 22 Окт 2008 09:42

Смени карината biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

tonitem

Мнение от tonitem » 23 Окт 2008 18:53

Вчера ходих представителството на Тойота, за прословутия по слабо светещ фар на Авенсиса. Съгласиха се тотално ,че свети по слабо, но причината ми я обясниха така: "Сори, приятелю но ти се е скапала лупата. Взимай чука и удряй здраво по фара и после при застрахователите за нов фар". Ужас...................Как ще си счупя фарчето на любимата ми колица. Яко гадна историйка. Айде поздрави и със здраве!!!!!

Публикувай отговор