Тук между другото няма нищо смешно. Купуваме за мой приятел Lexus на 10 години 90К километра. Колата е купувана от България и обслужвана само в оторизиран сервиз. Има пълна сервизна история. Казвам му изтекла е гаранцията отдавна вероятно е за обслужване. Ремъци, масла ала бала. Той казва, ок продължаваме в оторизираните сервизи. Речено сторено, отиваме и казваме пълно обслужване на колата, дори и неща, които евентуално са за следващото обслужваме искаме сега и абсолютно всички масла , които трябва да се сменят. Връщат колата гледам фактурата малко ми се вижда( на чужд гръб и 100тояги са малко
Ремонт ръчна кутия на 2005 Avensis 1.8
-
vfr800
- Автомобил: Тойота,Митсубиши,Нисан,Лексус
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 113 пъти
- ufer
- Автомобил: MR2 AW11 (MK1a)
- Благодарил/а: 27 пъти
- Получена благодарност: 80 пъти
Преди 2 години правих ремонт на 5-та и сложих ново масло на Яко... За всеки случай си запазих старото оригинално, че никога не знае човек. Засега Якото се държи обаче добре. Но при първи съмнения може и да си върна оригиналното обратно! 
-
Румен Кръстанов
Здравейте и аз имам Т25 1.8 и на 250 000 реални км.взе да дръчи скоростната кутия като цинкова кофа. Смених лагерите на двата вала и тези на диференциала плюс ново масло и скоростната кутия мърка като котенце . Не си спомням точната сума на ремонта ама нещо от рода 800-900 лв и то защото единият лагер беше дефицит и както се казва „болен на легло се е.е” та там малко ме изнасилиха 
- ufer
- Автомобил: MR2 AW11 (MK1a)
- Благодарил/а: 27 пъти
- Получена благодарност: 80 пъти
При мен, без да ме изнасилват, си замина една хилядарка само за частите на 5-та, които сам си осигурих... Скъпо е тойотското удоволствие! 
Според мен си постъпил правилно като си взел втора ръка транансмисия. Въпросът е ,че мойсторите могат да ти отворят кутията и да подменяг лагерите, но тук остовния въпрос, е с какви лагери. За оригинални абсурд. Koyoлагери в нета има от 5 евро до 100 евро за един и същ и пак не знаеш дали този от 100 евро не е китаец. Е каква е логикага да цепиш кутия.............
-
gruio
- Автомобил: Avensins t25 1.8
Вчера лично звънях на всички обяви от карс.бг и бях почнал тези от мобиле. На над 30 морги съм звънял - само една кутия намерих в България.
Никъде нямаше скоростна кутия за авенсис, не знам как може да се твърди че няма проблем с тези кутии.
Колата я купих преди месец на 157хиляди като последната история в Тойота е 2018 на 131к км. и смятам, че километрите би трябвало да са относително истински.
Извадих късмет да попадна на читав човек във Варна който отвори моята пред очите ми за може би 30 минути и се оказа че са само лагерите (като изключим счупената муфа от другия механик, случвало се сравнително често).
Според него кутиите си имат конструктивен дефект и каза че прави много такива. Дефекта се изравя в това, че първичния лагер е капсулован, а масово се избягват такива ако има миене. Инженерите са сложили капсулован за да направят кутията по тиха, но ако не се сменя маслото и се появят замърсявания се получава така че замърсяванията влизат в лагера но понеже е капсулован остават вътре, маслото не може да ги отмие, лагера не може да се смазва и охлажда добре и се разбива. Това е негово мнение, не казвам, че е вярно или абсолютно, но на мен ми звучи доста логично. Аз съм леко лаик и може да не съм разбрал добре всичко. Ако се хванат навреме и се сменят нямало проблеми след това. Времето ще покаже. Може просто да е била лоша партида лагери, но като гледам от колко различни години и модели със същата кутия имат проблем с тези два лагера по-скоро не е кофти лагери проблема.
В тоя ред на мисли - сменяйте си маслото на кутиите от време на време и лагерите ако се разтропа - стига сте ги изкупували тези кутии. Ремонта на самата кутия не е скъп, свалянето е скъпо, добре е да се комбинира със смяна на съединител. И да си вземете от морга не се знае в какво състояние е. Като съберат колата и я тествам ако някой го интересува ще споделя цени.
Луда работа, при него даже имаше някаква на човек който си купил втора и му пратил неговата понеже си мислил, че има проблем, а на нея нищо и няма. Явно се купуват за добър ден тези кутии.
Никъде нямаше скоростна кутия за авенсис, не знам как може да се твърди че няма проблем с тези кутии.
Колата я купих преди месец на 157хиляди като последната история в Тойота е 2018 на 131к км. и смятам, че километрите би трябвало да са относително истински.
Извадих късмет да попадна на читав човек във Варна който отвори моята пред очите ми за може би 30 минути и се оказа че са само лагерите (като изключим счупената муфа от другия механик, случвало се сравнително често).
Според него кутиите си имат конструктивен дефект и каза че прави много такива. Дефекта се изравя в това, че първичния лагер е капсулован, а масово се избягват такива ако има миене. Инженерите са сложили капсулован за да направят кутията по тиха, но ако не се сменя маслото и се появят замърсявания се получава така че замърсяванията влизат в лагера но понеже е капсулован остават вътре, маслото не може да ги отмие, лагера не може да се смазва и охлажда добре и се разбива. Това е негово мнение, не казвам, че е вярно или абсолютно, но на мен ми звучи доста логично. Аз съм леко лаик и може да не съм разбрал добре всичко. Ако се хванат навреме и се сменят нямало проблеми след това. Времето ще покаже. Може просто да е била лоша партида лагери, но като гледам от колко различни години и модели със същата кутия имат проблем с тези два лагера по-скоро не е кофти лагери проблема.
В тоя ред на мисли - сменяйте си маслото на кутиите от време на време и лагерите ако се разтропа - стига сте ги изкупували тези кутии. Ремонта на самата кутия не е скъп, свалянето е скъпо, добре е да се комбинира със смяна на съединител. И да си вземете от морга не се знае в какво състояние е. Като съберат колата и я тествам ако някой го интересува ще споделя цени.
Луда работа, при него даже имаше някаква на човек който си купил втора и му пратил неговата понеже си мислил, че има проблем, а на нея нищо и няма. Явно се купуват за добър ден тези кутии.
- iovkito
- Благодарил/а: 18 пъти
- Получена благодарност: 105 пъти
Повечето изкарват по половин милион без ремонт нито на кутия, нито на двигател. Лошо е, когато попаднат още в началото на шофьор, който не знае как се кара автомобил с ръчни скорости.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
-
gruio
- Автомобил: Avensins t25 1.8
Цялата работа ми излезе точно 1000лв - два лагера, масло за кутията, съединител, счупената муфа и труда.
И това при положение, че механика който свали кутията се оказа мизерник и ме натовари с 150-200лв повече за маслото и съединителя.
Кутията вече няма никакви шумове.
Ако на някого му трябва читав човек за ремонт на кутия във Варна - намира се в западна промишлена зона, телефона му е 088 895 1337 не разбрах как се казва, човека знае много добре какво прави, но не знам ако отидете с кола дали ще му се занимава да сваля кутията.
Механика който ми събира колата е сложил масло - Mobilube 1 SHC 75W-90 читаво ли е за още 10-15000 км? На следващата смяна на маслото на двигателя най-вероятно ще го разкарам, но може ли да е толкова скапано че да прецака нещо до тогава?
Весели празници и здрави лагери!
P.S. Много лошо впечатление ми направи човека от Пловдив с Ренд и не съм му звънял за кутия, та може при него да има. Питах по телефона преди да пътувам до Варна дали ремонтира тези лагери - "приятелче не може, те са промазани тези лагери, друга кутия трябва". Благодаря на мехханика от форума, че ми обърна внимание и отдели време. Явно е голям човек както му се носи слава из форума.
И това при положение, че механика който свали кутията се оказа мизерник и ме натовари с 150-200лв повече за маслото и съединителя.
Кутията вече няма никакви шумове.
Ако на някого му трябва читав човек за ремонт на кутия във Варна - намира се в западна промишлена зона, телефона му е 088 895 1337 не разбрах как се казва, човека знае много добре какво прави, но не знам ако отидете с кола дали ще му се занимава да сваля кутията.
Механика който ми събира колата е сложил масло - Mobilube 1 SHC 75W-90 читаво ли е за още 10-15000 км? На следващата смяна на маслото на двигателя най-вероятно ще го разкарам, но може ли да е толкова скапано че да прецака нещо до тогава?
Весели празници и здрави лагери!
P.S. Много лошо впечатление ми направи човека от Пловдив с Ренд и не съм му звънял за кутия, та може при него да има. Питах по телефона преди да пътувам до Варна дали ремонтира тези лагери - "приятелче не може, те са промазани тези лагери, друга кутия трябва". Благодаря на мехханика от форума, че ми обърна внимание и отдели време. Явно е голям човек както му се носи слава из форума.
Аз си ремонтирах собствената кутия, смяна на два лагера и маслото ми излезе по евтино, от колкото кутия от някаква морга, която няма да знам как е карана и колко ще ме изкара. Считам, че съм взел правилното решение. Телефон на майстора +359897529572 Станимир ( основно за хората от Ст.Загора и региона). Доволен съм от свършената от него работа.
-
Adri
- Автомобил: Toyota Avensis 2003 1.8 VVTi
Здравейте, имам проблем със скоростната кутия
но защото съм нова във форум, не мога да си вдигна тема/въпрос. Става въпрос за авенсис 2003 1.8 Т22 VVTi. Просто се разби, цялата халтави и 2ра и 4та не влизат, а 1, 3 и 5 на интуиция. До сега не съм усещала никакви миризми или проблеми. Преди 20к км. ми смениха съединителя. Може ли хелп за съвет къде в София да отида за ремонт или? Благодаря!
Avensis 2003 1.8 VVTi T22
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 178 пъти
- Получена благодарност: 686 пъти
Пускате един виц в темата за оправяне на настроениетои пишете на мехаННика примерно.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Тц...тц...тц...
--
Тц...тц...тц...