Системи за Контрол Налягането в Гумите (TPMS)
ALTEZZA,
Контролата в градскиа транспорт само проверява за билети и глобява (алармира) , когато нямаш такъв!
Контролните в училище, следят за знаянията на ученика, но не му дават такива!
Използвал съм контрол, защото съм сметнал, че е подходяща, ако си решил да се правиш на интересен няма лошо.
Контролата в градскиа транспорт само проверява за билети и глобява (алармира) , когато нямаш такъв!
Контролните в училище, следят за знаянията на ученика, но не му дават такива!
Използвал съм контрол, защото съм сметнал, че е подходяща, ако си решил да се правиш на интересен няма лошо.
СИГУРНОСТ И ИКОНОМИЧНОСТ ЗА АВТОМОБИЛА
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Тая тема направо ме развесели
Абе големи филолози сте се извъдили
Че е търговска зарибявка - така е.
Американците може и да ги убедят че много катастрофи стават заради спукани гуми.....
Пък и така ги е еня, че ще спестят 1% гориво на всеки 2.96psi, че затова като си сложат TPMS и си купуват бензинов поне 3л двигател, че да му усетят икономията....
За скромните 20г стаж съм пукал 4 гума, при условие, че ежедневно се движа по заводи с много метални частици, електроди и т.н. по пътя.
Просто спазвам следните правила:
1. Периодично понякога когато зареждам ( около 1-2 пъти в месеца - т.е. на около 2000-3000км) проверявам налягането в гумите, освен ако нещо ми е направило впечатление по тях. Преди дълъг извънградски път - проверка на всяка цена.
2. Периодично проверявам протектора за забити в него метални парчета. Ако има - пробвам да ги извадя и ако са пробили цялата гума - набутвам ги обратно за да стигна до вулканизатор (така ми се случи 3 пъти).
3. Не износвам гумата чак до граничната марка - така грайфера поема по-дълги парчета без да пробива гумата.
Аз лично бих си сложил TMPS защото по принцип обичам да получавам всяка допълнителна възможна информация (психическо отклонение, заради което си купих и радио-скенер
)
Но си мисля, че това си е гъзария и не е жизнено необходимо за шофьора.
Това не пречи на човека да си рекламира стоката - да не би парктрониците да не се рекламират и да няма пазар за тях въпреки, че не са жизнено важни?!

Абе големи филолози сте се извъдили

Че е търговска зарибявка - така е.
Американците може и да ги убедят че много катастрофи стават заради спукани гуми.....
Пък и така ги е еня, че ще спестят 1% гориво на всеки 2.96psi, че затова като си сложат TPMS и си купуват бензинов поне 3л двигател, че да му усетят икономията....
За скромните 20г стаж съм пукал 4 гума, при условие, че ежедневно се движа по заводи с много метални частици, електроди и т.н. по пътя.
Просто спазвам следните правила:
1. Периодично понякога когато зареждам ( около 1-2 пъти в месеца - т.е. на около 2000-3000км) проверявам налягането в гумите, освен ако нещо ми е направило впечатление по тях. Преди дълъг извънградски път - проверка на всяка цена.
2. Периодично проверявам протектора за забити в него метални парчета. Ако има - пробвам да ги извадя и ако са пробили цялата гума - набутвам ги обратно за да стигна до вулканизатор (така ми се случи 3 пъти).
3. Не износвам гумата чак до граничната марка - така грайфера поема по-дълги парчета без да пробива гумата.
Аз лично бих си сложил TMPS защото по принцип обичам да получавам всяка допълнителна възможна информация (психическо отклонение, заради което си купих и радио-скенер

Но си мисля, че това си е гъзария и не е жизнено необходимо за шофьора.
Това не пречи на човека да си рекламира стоката - да не би парктрониците да не се рекламират и да няма пазар за тях въпреки, че не са жизнено важни?!

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler,
Благодаря за изчерпателното ти обяснение относно системите! Смятам, че обосновката ти е много правилна и съм напълно съгласен с теб. Това не е жизненоважна система. но все пак вниманието на хората трябва да бъде привлечено по някакъв начин. А плюсовете от системата са неоспорими.
Благодаря и за това, че не се правиш на ДЪРВЕН ФИЛОСОФ, като някои от колегите тук.
Поздрави
Благодаря за изчерпателното ти обяснение относно системите! Смятам, че обосновката ти е много правилна и съм напълно съгласен с теб. Това не е жизненоважна система. но все пак вниманието на хората трябва да бъде привлечено по някакъв начин. А плюсовете от системата са неоспорими.
Благодаря и за това, че не се правиш на ДЪРВЕН ФИЛОСОФ, като някои от колегите тук.
Поздрави
da reklamira, na men ne mi prechi. na men problema mi e che beshe tragnal da me obejdava che do 2009 triabva da si slagam takiva sensori. pone mai se raziasni veche...slowtraveler написа:...Това не пречи на човека да си рекламира стоката - да не би парктрониците да не се рекламират и да няма пазар за тях въпреки, че не са жизнено важни?!
Тези които пишат тук, т.е. тези които ти искаш да купят системата, която продаваш, много добре знаят кой тук е дървен философ и кой не е. Досега в темата само ти се изяви като такъв и това е факт. Начинът по който се опитваш да зарибиш потенциалните купувачи на тези системи, ме накара да си ми неприятен, дори без да се виждам с теб. Така че ако ми се наложи да си купя такава система, няма да е от теб. Лошото е че има мно такива дребнави типове като тебе навсякъде и са ми адски неприятни и губят времето на всички (като например си изгубил времето на всички тук, за да докажат че не е нужно да си поставят такава система задължително, тоест това е подвеждане).
Вместо да чета това тук и да разбера от хората, на които имам доверие (тези които пишат тук), кое е вярно и кое не, само защото ти си решил да увеличиш продажбите си, можех да играя на игричка в нета или да отида да се разходя;)
Вместо да чета това тук и да разбера от хората, на които имам доверие (тези които пишат тук), кое е вярно и кое не, само защото ти си решил да увеличиш продажбите си, можех да играя на игричка в нета или да отида да се разходя;)
stay up and keep shining!!
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки

newmiro не задължавам никой да си поставя такава система. Писах, че в САЩ е наложена с закон за новите произведени коли, а това което касаеше старите коли, отново само за САЩ, явно аз не съм го разбрал точно, там е работата, че американските фирми производители на такива системи имат тенденцията да наложат системата и при старите автомобили. Аз споменах този факт единствено, за да привлеча вниманието на хората. А теб никой не те е задължил да четеш темата.