Системи за Контрол Налягането в Гумите (TPMS)

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
ALTEZZA

Мнение от ALTEZZA » 03 Авг 2007 20:02

^ ne znam na koi kakvo mu e iasno che tazi sistema pravi, samo znam che ako v po gore citiranata darjava go biaha krastili TPCS, shtiaha da imat baia izgubeni sadebni dela ot hora det sa si kupili produkta shtoto sa si mislili che sistemata shte im konrolira naliaganeto.

S_Manov
Обратна връзка:

Мнение от S_Manov » 03 Авг 2007 20:07

ALTEZZA,

Контролата в градскиа транспорт само проверява за билети и глобява (алармира) , когато нямаш такъв!

Контролните в училище, следят за знаянията на ученика, но не му дават такива!

Използвал съм контрол, защото съм сметнал, че е подходяща, ако си решил да се правиш на интересен няма лошо.
СИГУРНОСТ И ИКОНОМИЧНОСТ ЗА АВТОМОБИЛА

El Camino

Мнение от El Camino » 03 Авг 2007 21:13

Манов, паднал си в лайната, паднал си, ма не разбирам що толкова са въртиш? wacko.gif

П.С. Тва беше 35 хилядното мнение във форума biggrin.gif
Нашите потребители са написали 35000 мнения

S_Manov
Обратна връзка:

Мнение от S_Manov » 03 Авг 2007 23:21

El Camino мисля, че последния ти пост трябва да бъде изтрит, защото определено не е по темата...

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 03 Авг 2007 23:23

Тая тема направо ме развесели wacko.gif
Абе големи филолози сте се извъдили :whistle:
Че е търговска зарибявка - така е.
Американците може и да ги убедят че много катастрофи стават заради спукани гуми.....
Пък и така ги е еня, че ще спестят 1% гориво на всеки 2.96psi, че затова като си сложат TPMS и си купуват бензинов поне 3л двигател, че да му усетят икономията....

За скромните 20г стаж съм пукал 4 гума, при условие, че ежедневно се движа по заводи с много метални частици, електроди и т.н. по пътя.
Просто спазвам следните правила:
1. Периодично понякога когато зареждам ( около 1-2 пъти в месеца - т.е. на около 2000-3000км) проверявам налягането в гумите, освен ако нещо ми е направило впечатление по тях. Преди дълъг извънградски път - проверка на всяка цена.
2. Периодично проверявам протектора за забити в него метални парчета. Ако има - пробвам да ги извадя и ако са пробили цялата гума - набутвам ги обратно за да стигна до вулканизатор (така ми се случи 3 пъти).
3. Не износвам гумата чак до граничната марка - така грайфера поема по-дълги парчета без да пробива гумата.

Аз лично бих си сложил TMPS защото по принцип обичам да получавам всяка допълнителна възможна информация (психическо отклонение, заради което си купих и радио-скенер tongue.gif )
Но си мисля, че това си е гъзария и не е жизнено необходимо за шофьора.
Това не пречи на човека да си рекламира стоката - да не би парктрониците да не се рекламират и да няма пазар за тях въпреки, че не са жизнено важни?! :thumbsup:
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

S_Manov
Обратна връзка:

Мнение от S_Manov » 03 Авг 2007 23:24

Колкото до слагането на TPMS системи на стари коли в САЩ до 2009, явно грешката е моя, т.е. не съм разбрал правилно.

:)

S_Manov
Обратна връзка:

Мнение от S_Manov » 03 Авг 2007 23:27

slowtraveler,

Благодаря за изчерпателното ти обяснение относно системите! Смятам, че обосновката ти е много правилна и съм напълно съгласен с теб. Това не е жизненоважна система. но все пак вниманието на хората трябва да бъде привлечено по някакъв начин. А плюсовете от системата са неоспорими.

Благодаря и за това, че не се правиш на ДЪРВЕН ФИЛОСОФ, като някои от колегите тук.

Поздрави

ALTEZZA

Мнение от ALTEZZA » 04 Авг 2007 08:02

slowtraveler написа:...Това не пречи на човека да си рекламира стоката - да не би парктрониците да не се рекламират и да няма пазар за тях въпреки, че не са жизнено важни?! :thumbsup:
da reklamira, na men ne mi prechi. na men problema mi e che beshe tragnal da me obejdava che do 2009 triabva da si slagam takiva sensori. pone mai se raziasni veche...

Аватар
newmiro

Мнение от newmiro » 04 Авг 2007 13:27

Тези които пишат тук, т.е. тези които ти искаш да купят системата, която продаваш, много добре знаят кой тук е дървен философ и кой не е. Досега в темата само ти се изяви като такъв и това е факт. Начинът по който се опитваш да зарибиш потенциалните купувачи на тези системи, ме накара да си ми неприятен, дори без да се виждам с теб. Така че ако ми се наложи да си купя такава система, няма да е от теб. Лошото е че има мно такива дребнави типове като тебе навсякъде и са ми адски неприятни и губят времето на всички (като например си изгубил времето на всички тук, за да докажат че не е нужно да си поставят такава система задължително, тоест това е подвеждане).
Вместо да чета това тук и да разбера от хората, на които имам доверие (тези които пишат тук), кое е вярно и кое не, само защото ти си решил да увеличиш продажбите си, можех да играя на игричка в нета или да отида да се разходя;)
stay up and keep shining!!

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки tongue.gif

S_Manov
Обратна връзка:

Мнение от S_Manov » 04 Авг 2007 13:50

newmiro не задължавам никой да си поставя такава система. Писах, че в САЩ е наложена с закон за новите произведени коли, а това което касаеше старите коли, отново само за САЩ, явно аз не съм го разбрал точно, там е работата, че американските фирми производители на такива системи имат тенденцията да наложат системата и при старите автомобили. Аз споменах този факт единствено, за да привлеча вниманието на хората. А теб никой не те е задължил да четеш темата.

Публикувай отговор