Akima написа: Някой нещо смислено и по темата ще каже ли - например 3-мата души с хибридни Auris и Yaris, които по мои спомени са минавали през форума?
Какво имаш
навпредвид, колега?

Питам не за друго, а защото предполагам, че визираш и мен като един от "тримата". Какво по-конретно се очаква да кажа "по темата"...? Темата е дали да заведе колегата dapiemvino дело срещу Toyota, че са го подвели. Аз каквото имах да кажа по темата го казах - вижда се ясно от подписа ми какъв е средният разход на този автомобил, споделял съм и какъв разход дава на извънградско, сложил съм и пълна история на зарежданията със съответния разход. За мен самата идея да съдиш вносителя на дадена марка за подвеждане е налудничава - първо, че те просто дават цифрите, които производителят дава, второ, това че някой не може да докара относително близък на заводския разход (защото всички производители лъжат и дават нереални разходи, постигнати в лабораторни условия), не значи, че причината е в производителя. Колегата така и не каза КАК кара автомобила, в какви режими, на какви разстояния... Все важна информация. Едно е да караш от единия край на София до другия по околовръстното, съвсем различно е да караш от Лъвов мост до жълтите павета в час пик...
Посочих и разхода си от две последователни вечери - единият път с 10-ина км извън Пловдив, в които батерията се е заредила и после не съм "бръмчал" на място в големите задръствания, а съм бил на батерия - краен резултат 3.5/100. На следващата вечер - вътрешнозаводски транспорт, средна скорост 12-14 км/ч, "пъплене" и почти нулева възможност за засилване и зареждане на батерията по начин, различен от ICE - резултат - разход 6.2/100. За другото може Sfinks-a да каже - той ги разбира хибридите, защото познава един човек, който е слушал как си говорят две жени, които са гледали... Той е специалисът по хибридите, изказва се компетентно във всички теми за този тип автомобили и затова когато се появи в дадена тема, го оставяме като специалист да разясни и на нас невежите "евреи и бакшиши"...