На Яриса седалките са плоски като пейка,но за сметка на това не изморяват на дълъг път.
На WRX-a имат ебати упората,но след 250км ме боли гърба.
удобни ли са шофьорските ви седалки
-
- Получена благодарност: 1 път
М-д-а-а-а-а-а. Няма да забравя първото пътуване с колата до Гърция. Беше лятото. Тръгваме си веднъж от плажа и аз явно съм бутнал нещо копчето за ел.подгряване на пасажерската седалка.(това е едно от нещата, което не ми харесват, а именно копчетата (потенциометрите) за подгряване да са точно при ръчната спирачка !) Съпругата ми по едно време жално се оплаква, че и станало нещо много топло и и пари на д-то. Минахме с извинение и смях.alligator написа:Аз със с електрически кожени седалки на Авенсиса и просто съм уникално доволен от опциите. Няма да казвам колко вида настройки имат че преди като минах от Голф 3 на Авенсис ми се стори че се качвам на Аполо. Както казаха някой хора има и лумбална опора която ти намества две опори точно на гръбначния стълб в долната част и удобството се увеличава значително. Не знам дали това го има на нормални седалки.
Единствения минус при мен е кожата през лятото. Няма да казвам как се изпотява кръста след няколко часа каране. Макар че се води екстра си има и минусите.
Много важно е поддържането на кожата. При мен е светла и поради това я почиствам редовно и подхранвам. Ползвам СОНАКС. Като изключим някои понамачквания на шоф.седалка (ми 100-на кила не са шега работа biggrin.gif ) останалата тапицерия е като нова. Вероятно след време ще лъснена някои места или ще започне да се захабява но въпреки всичко кожата е хубаво нещо.
biggrin.gif
- stefan_stz
- Получена благодарност: 1 път
имахме един хюндай соната със страшно удобни седалки, обаче с кожа, лятото да полудееш
повече за кожа не искам и да чуя
на яриса също ми бяха удобни седалките. на рава са малко по-тесни от на ярето, но също са ми удобни.
обаче като се замисля, с всяка кола първото ми извънградско беше адски изморително, при пристигане като слизах от колата все едно ме е газил валяк. но следващите пъти никакъв проблем. може би бързо се нагаждам към новата седалка

на яриса също ми бяха удобни седалките. на рава са малко по-тесни от на ярето, но също са ми удобни.
обаче като се замисля, с всяка кола първото ми извънградско беше адски изморително, при пристигане като слизах от колата все едно ме е газил валяк. но следващите пъти никакъв проблем. може би бързо се нагаждам към новата седалка
Някой знае ли каква кожа е използвана на Авенсис 2? Доста е мека и някакси стои матова. Виждал съм други коли с едни лъскави кожи който стоят добре само на снимка. Алкантарата на Audi например доста по лесно се поврежда и стои на черти. На Авенсиса според мен е доста издръжлива и не се драска лесно а също са решили да я направят на дупчици като това също помага са охлаждането.
TOYOTA AVENSIS 2.0 VVT-I D4