Масло за 1.4 d4d
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Това е D15B7 на Хонда 1.5L
Сигурно му е писнало да му гори масло.
Моя като продадох колата беше на 250 000 и беше пушка, но погорваше. Карах го, оабче само с 5W30.
Двигателя затяга, когато ти свърши антифриза, а той свършва след маслото. biggrin.gif
Сигурно му е писнало да му гори масло.
Моя като продадох колата беше на 250 000 и беше пушка, но погорваше. Карах го, оабче само с 5W30.
Двигателя затяга, когато ти свърши антифриза, а той свършва след маслото. biggrin.gif
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
- dany.killmister
- Благодарил/а: 1 път
- Japanese_fever
- iceman1234
- dany.killmister
Re: Масло за 1.4 d4d
Колеги това масло Mobil 5w30 отпред на шишето пише, че е за бензинови двигатели дали става за дизел? А отзад пише B1,B5,CF.
- Прикачени файлове
-
- dsc_0022_1.jpg (87.37 KiB) Преглеждано 4817 пъти
-
- Mobil1_5W-30_-_2.JPG (70.64 KiB) Преглеждано 4817 пъти
Mercedes S 560, 2018, Toyota Auris 1.4 D4D2009,Toyota Rav 4,2.0D4D 2004
- Yuli
- Получена благодарност: 2 пъти
Щом фигурират буквите "В" значи е и за дизел. Освен това по спецификации твоя мотор (както и моя) се кара с В1 по ACEA (B5 е спецификацията която надгражда В1), или CF-4; CF по API и с визкозитетен клас 5w30... Не знам какво се чудиш. Къде по-подходящо от това.dany.killmister написа:Колеги това масло Mobil 5w30 отпред на шишето пише, че е за бензинови двигатели дали става за дизел? А отзад пише B1,B5,CF.
Прави канал за доставка да пазаруваме от тебе

[quote="dany.killmister"]Колеги това масло Mobil 5w30 отпред на шишето пише, че е за бензинови двигатели дали става за дизел? А отзад пише B1,B5,CF.[/quote]
Това масло не е най подходящо за дизели и най вече за Тойота.То е за американския пазар най_вече за Дженерал моторс.
Слушай какво казва Japanese fever
Това масло не е най подходящо за дизели и най вече за Тойота.То е за американския пазар най_вече за Дженерал моторс.
- Japanese_fever
Xa-xa laugh.gifmemorex написа: Това масло не е най подходящо за дизели и най вече за Тойота.То е за американския пазар най_вече за Дженерал моторс.
Чак пък мен да слуша, пък и да било само за Дженерал Моторс?!?

Е как ще е само за дженерал моторс като 90% от колите в САЩ карат с такова масло?
Работата е там, че колегата кара турбо дизел, ако не се лъжа.
Аз бих му препоръчал 5W40 синтетика. Независимо на коя фирма, но важното да не е менте.
Проверявал съм в каталога на Мотул и за 1,4 D-4D дава 5W-30 Еco-nergy, ако не се лъжа.
Купих си такова от Проспийд, нали са официални вносители. Преди бях с 5W-40 X-cess, пак от тях.
След смяна не намирам разлика между двете. Ще видя след 15к км, че с 5W-40 доста се разтрака двигателя.
Купих си такова от Проспийд, нали са официални вносители. Преди бях с 5W-40 X-cess, пак от тях.
След смяна не намирам разлика между двете. Ще видя след 15к км, че с 5W-40 доста се разтрака двигателя.
Corolla 1,4 D-4D
- dany.killmister
С 5w40 двигателя е много по-шумен от колкото с 5w30,карам вече 10к.с тоя Mobil и двигателя несе чува,притеснява ме ,че пише за бензинсви двигатели.
- Yuli
- Получена благодарност: 2 пъти
Ами там пише "Американски петролен институт"... Те за техния преобладаващо бензинов пазар дали са се занимавали да го тестват за дизели, как мислиш? Дори и големите машини - камиони и автобуси да са дизелови, то пък това масло не е за тях.
Остави чуденето а карай без да се притесняваш, че както усещам на 10к си пред дилемата дали да не го смениш предсрочно само заради този надпис.
Остави чуденето а карай без да се притесняваш, че както усещам на 10к си пред дилемата дали да не го смениш предсрочно само заради този надпис.
- Japanese_fever
Карай си, нищо няма да му стане.dany.killmister написа:С 5w40 двигателя е много по-шумен от колкото с 5w30,карам вече 10к.с тоя Mobil и двигателя несе чува,притеснява ме ,че пише за бензинсви двигатели.
Бензин или дизел, двигателят работи и се самзва по един и съши начин и при двата.
Аз имам познат с А4 турбо (бензин) и го кара с такова масло.
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
Re:
Ама абсолютно вярно е !Japanese_fever написа:Мерси Мечо, но и това не е вярно.Me4oKyX написа: А и 30 вискозитета не е особено подходящ също за нашия климат....
Това също е вярно!Japanese_fever написа: Всъщност да си призная не съм в час ..........
Вервай ми много по-запознат е от теб!Japanese_fever написа: Не си запознат с характеристиките на маслата и постоянно повтаряш, че 5W30 било неподходящо за БГ може ли да ми обясниш защо не е?
Има няма 20 години не се ползва тази добавка в маслата! Особено пък в рейсинговите!Japanese_fever написа: Циковата добавка съкратено се нарича ZDDP и е задължителна за рейсинг маслата, но вече не се слага на обикновените масла, за да са по-екологични.
Те ти да се ограмотиш малко: http://www.zddplus.com/
Хем си много запознат да кажем 1000 пъти повече от Мечо хем не си чувал за лонг лайфJapanese_fever написа: @Jim Beam
За първи път чувам за long life масло.
Тук синтетиката я сменят най-много на 5К мили.
Само с Amsoil може да караш 10-15К мили.

Да ти кажа по нашите писти и шампионати дълго време са карали с Диона Супер и Приста Мега Супер - много са яки да знайш!
- Japanese_fever
Re: Re:
http://www.valvoline.com/products/consu ... otor-oil/8Bass_Man написа:
Има няма 20 години не се ползва тази добавка в маслата! Особено пък в рейсинговите!
Те ти да се ограмотиш малко: http://www.zddplus.com/
http://www.valvoline.com/pdf/vr1_synthetic.pdfEngineered to deliver maximum horsepower
High zinc/phosphorus for extreme anti-wear, including flat tappets
Track-proven to maintain pressure and protect from foaming
Compatible with gasoline or alcohol fuels
Available at participating auto parts stores
Защо реши да се излагаш отново не знам, но се досещам...• Race Track Proven: The #1 selling Racing Oil of all time and race track proven.
• Deposit Control: Protects against high-temperature deposits for a cleaner engine.
• Wear Protection: ZDDP additive provides tough anti-wear protection.
• Friction Control: Enhanced with fricition modifier to improve horsepower.
• Foam Control: Formulated with enhanced anti-foam system.
• Cold Start Properties: Flows easily at low temperatures
Me4o_Kyx написа:А и 30 вискозитета не е особено подходящ също за нашия климат...
Japanese_fever написа:Мерси Мечо, но и това не е вярно.
1-во, 5W30 e всесезонно масло и е едно от най-добрите масла като визкозитет, темп. устойчивост и смазочни качества.Bass_man написа:Ама абсолютно вярно е !
Правени съм му безброй тестове на 100°С (визкозитет) и на 150°С (High Temp/High Shear)
Всякакви марки карат с него вкл. БМВ, Мерцедес, Порше, Лексус, Акура и т.н луксозни марки.
2-ро, климатът в България колко уникален е щом става въпрос за всесезонно масло?
Климатът на всички дръжави намиращи с е на еднаква географска ширина е подобен като тръгнеш от България,
минеш през Италия, Франция, Испания и стигнеш до Амриканските щати, които се намират на същата геогравска ширина
от другата страна на Атлантика. Времето в Чикаго е същото като в Плевен - лятото достига 40°С, а зимата -20°С.
Всеки тук кара със 5W30 целогодишно. Това също се препоръчва от Хонда и Тойота, само за новите препоръчват 0W20,
но там е заради пестене на гориво, иначе и тях е по-добре да ги караш с 5W30.
Казах!
На другите провокации не мисля въобще да отговарям, и да не те срамя повече.
За другите колеги - карайте с такова масло, каквото ви пише в книжката или на капачката за маслото!
Това там са го написали хората, които са създали автомобила ви, ако са сметнали, че българския климат е по-специален
са щели да напишат съответното масло!
Разбира се изборът да слушате всякакви теории остава ваш, но никой не знае повече от тези, които са направили колата!
- dany.killmister
Здравейте,пак се чудя кое масло да сложа,Motul 8100 eco-clean 5w-30,Toyota 5w-30 или Mobil1 5w-30 което слагах досега?