Пасат или Авенсис ?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Заключено
E60_Power

Мнение от E60_Power » 04 Фев 2012 23:16

jim_beam написа:много голяма вероятност има както при 1.9 така и при 2.0 да спука глава,хиляди случаи познавам.дори в 100к теста на аутобилд на туран с 2.0 тди след разглабянето накрая се виждат пукнатините.от фолксваген казват,че не било опасно,понеже като загреел се затваряли,смех!лично аз на бус 1.9 сди и на баничарка кади със същия мотор се прецакаха главите на доста под 100к.
не искам да хваля полските дизели на тойота,и те са с пиезо-дюзи дензо,но спукани глави там няма.моя е вече на 106к!
не мога да разбера защо отивате на дизел,като и горивото е калпаво,пък и тези темп. зимата?всички коли след посочената година,които търси колегата са с дпф,което е допълнителен риск от скъпи ремонти.ако имаш сравнително малко градско със задръствания с една добра 1.8-2.0 бензин може да имаш среден разход до 8л!
помисли преди да направиш грешка колега,а фолксваген-никога както и дсг ск.кутия,бягай далече от там! :thumbsup:
Човекът иска помощ при избора на автомобил. Двоуми се между Пасат и Авенсис. И очаква мнения от хора, които могат да му кажат нещо конкретно за колите. Не,че нещо имам против / всеки има право свободно да изразява мнението си /, ама защо му даваш пример с 1.9 SDI / какъвто се монтира в Caddy /, при положение, че този мотор го няма в Пасат. И правиш ли разлика между 1.9 SDI и 1.9 TDI? Или важното е да се намираме в приказка! И какви са скъпите ремонти, ако имаш DPF филтър? На VW / на БМВ също / филтъра има около 200.000 километра живот преди да започне да се задръства. По форумите има доста написано за DPF филтъра и неговото почистване. И как срещу 100 евро почистваш въпросния филтър с Tunap, вместо да го сменяш. И ...... продължаваш да караш стотици хиляди километра.
-------------------------------------------------

Нека само хора, които карат кюмбета / използвам изразните средства на колегата от Марс / да дават мнение за дизелови мотори. Иначе рискувате да нарисувате апокалиптична картина / невярна / и да откажете колегата от покупката.

muf

Мнение от muf » 04 Фев 2012 23:53

E60_Power написа: "Вибрира и потраква на студено, докато загрее" не е вярно твърдение. Казвам го от собствен опит.
PD дизелите на Пасат от това поколение са доста, ама доста шумни.
Освен това далеч не са безпроблемни - има си официални статистики за това.
Колегата вече е получил достатъчно инфо къде да чете безпристрастна информация кой колко проблеми прави biggrin.gif
Corolla 1.6 Dual VVTI 2008г
Rav 4 I 2.0 1998 г.

nock

Мнение от nock » 05 Фев 2012 05:55

Екстра дискусия момчета :thumbsup:

Prius я знам още от Щатите като живях там. Знам за хибрида, за разхода и т.н. Ама ми е много грозна е братче....

Всеки двигател си има дерт. Всичко се чупи. Както вече казах, ако изскочи оферта за 1.9 TDI 105 кс. в добро състояние ще му скоча.

В противен случай, Авенсис. Само бърз въпрос. 2.0 или 2.2 ? 2.2 е с верига доколкото разбирам? Също и 2та модела ли са със стандартни 6 скоростни ръчни кутии или има и 5тички?

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 05 Фев 2012 07:17

По принцип дизелов двигател втора употреба на която и да е марка си е скок в тъмнината.Колегите са прави,че дори и най-безпроблемните дизелови двигатели в ръцете на някой аматьорче се превръщат в първи ортак на джоба.Кофти експлоатация,кофти нафта и кофти консумативи могат да превърнат и най-добрия дизелов двигател в парче ненужен метал.Казвам го от личен опит.Затова предложението за бензинов двигател със съотвтната газова уредба ми се струва по-добър вариант за кола втора употреба,която ще се кара доста.При дизела дори и в дългосрочен план да се реализират икономии,самия факт че може да се наложи в някой неподходящ момент да се бръкне човек и да извади едни сериозни пари прави покупката доста неизгодна.При бензина подобни фалове са в пъти по-редки.Мнбого добре си помисли,колега,преди да си отвориш нова рана на неподходящо място. :thumbsup:

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 05 Фев 2012 16:45

nock написа: Както вече казах, ако изскочи оферта за 1.9 TDI 105 кс. в добро състояние ще му скоча.
Човек, който никога през живота си не е карал японски автомобил, много трудно може да си представи, че ще си купи такъв.
Един път, обаче, направи ли го, никога повече няма да се върне към немското, френското, или което и да е друго производство автомобил. wink.gif
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

PESHO OT MARS

Мнение от PESHO OT MARS » 05 Фев 2012 17:19

E60_Power написа: Нека само хора, които карат кюмбета / използвам изразните средства на колегата от Марс / да дават мнение за дизелови мотори. Иначе рискувате да нарисувате апокалиптична картина / невярна / и да откажете колегата от покупката.
Имам право да ги наричам кюмбета колкото си искам. И причината е проста благодарение на такива прекрасни дизели 1.9 Tdi/Sdi и т.н. на повечко от 5 годинки и над 100000 км. аз не мога да си отворя прозореца на колата или да си пусна парното на външен въздух. Първата работа на придобилите тези чудесни двигатели (не говоря за само за VAG) е да ги "чипират" и после става леш то са облаци от сажди. По някое време започва да ми люти на очите и ми е идвало да го изкарам някой такъв от колата и да му завра ауспуха в гърлото.

Както казах имам едни скромни 80к км. на дизеловото нещастие 1.6HDi поне беше купена нова и все още като я запаля на снега след 25 мин. работа на място има бледо кафяво петно и няма сажди пушеци и сълзи в очите. Но искам да попитам колко процента от дизелите търкалящи се из родните ни пътища могат да се похвалят с нормални параметри на сажди и димност?
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V

nock

Мнение от nock » 05 Фев 2012 17:56

Kiki написа:
nock написа: Както вече казах, ако изскочи оферта за 1.9 TDI 105 кс. в добро състояние ще му скоча.
Човек, който никога през живота си не е карал японски автомобил, много трудно може да си представи, че ще си купи такъв.
Един път, обаче, направи ли го, никога повече няма да се върне към немското, френското, или което и да е друго производство автомобил. wink.gif
Имал съм Хонда Акорд 98- V6- 2.7 бенз 185кс. и Тойота Корола 00. Всяка за по около 3 години със средна възраст от 5-7г като си ги купих. Перфектно съм наясно с Японската сила.

Това което си казал се отнася за тебе. Т.е. твоето лично мнение. Ясно е, че си пристрастен (нали е форум на Тойота), но Пасат е по-висок клас от Авенсиса и е нечестен спора. Авенсиса е по-скоро в класа на Джетата.

Както и да е. Ако има обективни мнения с удоволствие ще им благодаря, в противен случай само си чатим.

E60_Power :thumbsup:
PESHO OT MARS написа:Както казах имам едни скромни 80к км. на дизеловото нещастие 1.6HDi поне беше купена нова и все още като я запаля на снега след 25 мин. работа на място има бледо кафяво петно и няма сажди пушеци и сълзи в очите. Но искам да попитам колко процента от дизелите търкалящи се из родните ни пътища могат да се похвалят с нормални параметри на сажди и димност?
Нямал си късмет вероятно. Обаче да хейтваш всичко без Тойота не те прави експерт, а пристрастен. Което значи, че не си обективен.
И 1,6 HDI мотора е доста добър също, ако не търсиш power wink.gif

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 05 Фев 2012 18:01

nock написа:... но Пасат е по-висок клас от Авенсиса и е нечестен спора. Авенсиса е по-скоро в класа на Джетата...
Лекичко си се объркал. Джетата е в един клас с Королата.

П.С. Съвсем нормално е тук да сме пристрастни към Тойота, а другите фен клубове към другите марки. Свят широк, хора разни.
Важното е да успееш да си намериш кола и място под Слънцето. :thumbsup:
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Kiki

Мнение от Kiki » 05 Фев 2012 18:06

nock написа: Авенсиса е по-скоро в класа на Джетата.
Тука се изложи яко. smile.gif
По дължина, широчина и дори по тегло, Пасата и Авенсиса са еднакви.
Ако се различават, то са някакви мижави сантиметри. biggrin.gif

nock

Мнение от nock » 05 Фев 2012 18:07

zi_zi_top написа:
nock написа:... но Пасат е по-висок клас от Авенсиса и е нечестен спора. Авенсиса е по-скоро в класа на Джетата...
Лекичко си се объркал. Джетата е в един клас с Королата.
Зависи за кои короли говориш. Седаните предполагам ?

Жалко за Королата ако избираш между нея и Джета.

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 05 Фев 2012 18:12

Вече съм я предпочел и ще я предпочитам и в бъдеще. tongue.gif
Много си забавен с детското си дърляне...
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

nock

Мнение от nock » 05 Фев 2012 18:14

Kiki написа:
nock написа: Авенсиса е по-скоро в класа на Джетата.
Тука се изложи яко. smile.gif
По дължина, широчина и дори по тегло, Пасата и Авенсиса са еднакви.
Ако се различават, то са някакви мижави сантиметри. biggrin.gif

Camry-то беше, и още е в Щатите, прекия съперник на Пасата. Авенсиса е по-малък от Camry, както е и по-малък от Пасата.

http://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_Avensis
"Following the withdrawal of the Toyota Camry in 2004 (2005 in Switzerland), the Avensis became the largest Toyota saloon sold in Europe. "

Момчета, прочетете малко е. Стига сте писали на прима виста. Нали сте фенове.

Аватар
Kiki

Мнение от Kiki » 05 Фев 2012 18:44

КАКВО МУ Е ПО-ГОЛЯМОТО НА ПАСАТА? Само дрънкаш. laugh.gif

Модел Passat

Разновидност 2.5 TDI (150 Hp)

Вид на купето Седан

Брой врати 4

Брой места 5

Дължина 4703 mm

Ширина 1746 mm

Височина 1462 mm

Междуосово разстояние 2703 mm

Предна стъпка 1515 mm

Задна стъпка 1515 mm
[/code]

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 05 Фев 2012 18:52

Ако сравняваш Пасата с Камри ще падне голям смях. laugh.gif

nock

Мнение от nock » 05 Фев 2012 18:54

Kiki написа:КАКВО МУ Е ПО-ГОЛЯМОТО НА ПАСАТА? Само дрънкаш. laugh.gif

Модел Passat

Разновидност 2.5 TDI (150 Hp)

Вид на купето Седан

Брой врати 4

Брой места 5

Дължина 4703 mm

Ширина 1746 mm

Височина 1462 mm

Междуосово разстояние 2703 mm

Предна стъпка 1515 mm

Задна стъпка 1515 mm
[/code]
Добре, че си EDIT-на поста :) Това което си пост-нал е 3B2, а не Б6 за който аз говорих. Ами по-големичък е Пасата.

Всъщност прочети ми предишния пост. Има и линк с инфо за Авенсиса.
Друго нямам какво да добавя.

Заключено