Проблеми със запалването - Аурис, 90 к.с., дизел
babo metco, днес ходих до представителството във Варна, но се оказа че нямат литър добавка.Само стандартните, които са за по 60 литра.Че си взех още един от тях.
Колеги, във връзка с постовете от предната страница, толкова ли е кофти ако се сложи добавка и примерно гориво, което би трябвало да има някаква друга.Де да знам.В Алпина слагат ли някакви добавки?
Колеги, във връзка с постовете от предната страница, толкова ли е кофти ако се сложи добавка и примерно гориво, което би трябвало да има някаква друга.Де да знам.В Алпина слагат ли някакви добавки?
Toyota Auris, 2007, 90hp, D4D
Да, Алпина е с добавка. Ако зареждаш Алпин, добави само двутактово масло/50мл. на 10л.нафта/. Повечето нафти са с добавка. Дори Профорс-дизела на Петрол е с добавка/Хелиос/. Зареждайки от по-евтините нафти, които са без добавки/например на Еко/ и сипвайки своя качествена добавка - човек поне е сигурен, че е добавил, каквото трябва и колкото трябва. 

-
- Получена благодарност: 2 пъти
Честно,не мога да вдяна как нови дизели кат захладнее малко и не щат да палят.Аз 20 годишни дизели на намколко си километри само като им покажа контактния и почват да мъркат.Миналата на -28 в Русе.Тази по-кротко-на -15.В открит двор на брега на Дунава.Само като видя ,че захладнява едно шишенце ХЕЛИОС за 2,50. от Лукойл.А,да,нафта пак само от Лукоил и горивен на всеки 10 000 заедно с маслото.Всъшност миналата зима/тя беше майко мила/имах грижи заради подгряване и неподходяшо масло.Аматьорски грижиAkima написа:Това да имаш дизелова кола в БГ май е равно на това да си "алхимик" или поне по-модерното инженер-химик! biggrin.gif

не е от "новите дизели", а от гадната нафта,която им се сипва. и от умрели акумулаториnowyaris написа:Честно,не мога да вдяна как нови дизели кат захладнее малко и не щат да палят.Аз 20 годишни дизели на намколко си километри само като им покажа контактния и почват да мъркат.Миналата на -28 в Русе.Тази по-кротко-на -15.В открит двор на брега на Дунава.Само като видя ,че захладнява едно шишенце ХЕЛИОС за 2,50. от Лукойл.А,да,нафта пак само от Лукоил и горивен на всеки 10 000 заедно с маслото.Всъшност миналата зима/тя беше майко мила/имах грижи заради подгряване и неподходяшо масло.Аматьорски грижиAkima написа:Това да имаш дизелова кола в БГ май е равно на това да си "алхимик" или поне по-модерното инженер-химик! biggrin.gif

Toyota Auris 2007, 1.4 D4D
Lexus IS 250
Lexus IS 250