Проблеми със запалването - Аурис, 90 к.с., дизел

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 97 пъти
Получена  благодарност: 177 пъти

Мнение от Akima » 09 Фев 2011 01:16

Това да имаш дизелова кола в БГ май е равно на това да си "алхимик" или поне по-модерното инженер-химик! biggrin.gif :whistle:
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

kaloyanko

Мнение от kaloyanko » 09 Фев 2011 11:16

babo metco, днес ходих до представителството във Варна, но се оказа че нямат литър добавка.Само стандартните, които са за по 60 литра.Че си взех още един от тях.
Колеги, във връзка с постовете от предната страница, толкова ли е кофти ако се сложи добавка и примерно гориво, което би трябвало да има някаква друга.Де да знам.В Алпина слагат ли някакви добавки?
Toyota Auris, 2007, 90hp, D4D

ivo_g

Мнение от ivo_g » 09 Фев 2011 16:02

Да, Алпина е с добавка. Ако зареждаш Алпин, добави само двутактово масло/50мл. на 10л.нафта/. Повечето нафти са с добавка. Дори Профорс-дизела на Петрол е с добавка/Хелиос/. Зареждайки от по-евтините нафти, които са без добавки/например на Еко/ и сипвайки своя качествена добавка - човек поне е сигурен, че е добавил, каквото трябва и колкото трябва. :thumbsup:

kaloyanko

Мнение от kaloyanko » 09 Фев 2011 22:58

Да, и мен ми се струва логично да е така.Иначе като омесиш няколко продукта, върви че разбери какво става.По-добре сложи нещо чисто и добавка, от която знаеш, че има полза.
Toyota Auris, 2007, 90hp, D4D

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 10 Фев 2011 08:33

Akima написа:Това да имаш дизелова кола в БГ май е равно на това да си "алхимик" или поне по-модерното инженер-химик! biggrin.gif :whistle:
Честно,не мога да вдяна как нови дизели кат захладнее малко и не щат да палят.Аз 20 годишни дизели на намколко си километри само като им покажа контактния и почват да мъркат.Миналата на -28 в Русе.Тази по-кротко-на -15.В открит двор на брега на Дунава.Само като видя ,че захладнява едно шишенце ХЕЛИОС за 2,50. от Лукойл.А,да,нафта пак само от Лукоил и горивен на всеки 10 000 заедно с маслото.Всъшност миналата зима/тя беше майко мила/имах грижи заради подгряване и неподходяшо масло.Аматьорски грижи :thumbsup:

Аватар
Dizzle

Мнение от Dizzle » 10 Фев 2011 12:05

nowyaris написа:
Akima написа:Това да имаш дизелова кола в БГ май е равно на това да си "алхимик" или поне по-модерното инженер-химик! biggrin.gif :whistle:
Честно,не мога да вдяна как нови дизели кат захладнее малко и не щат да палят.Аз 20 годишни дизели на намколко си километри само като им покажа контактния и почват да мъркат.Миналата на -28 в Русе.Тази по-кротко-на -15.В открит двор на брега на Дунава.Само като видя ,че захладнява едно шишенце ХЕЛИОС за 2,50. от Лукойл.А,да,нафта пак само от Лукоил и горивен на всеки 10 000 заедно с маслото.Всъшност миналата зима/тя беше майко мила/имах грижи заради подгряване и неподходяшо масло.Аматьорски грижи :thumbsup:
не е от "новите дизели", а от гадната нафта,която им се сипва. и от умрели акумулатори :whistle:
Toyota Auris 2007, 1.4 D4D
Lexus IS 250

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 10 Фев 2011 19:09

Градски,мен да не ми я карат от Кувейт нафтата?Нали и аз със същата карам,а и не само аз.За Акумулаторите сигурно си прав.А може и нещо с компютрите... .Знае ли човек?Но каквото и да се случва с автомобила винаги се почва от решаването на най-лесния проблем.То и с живота е така.

Публикувай отговор