филтри

bambo
Обратна връзка:

Мнение от bambo » 24 Юни 2006 10:35

Carina E написа:V kraina smetka niakoi kupuval li si e dvete 4asti i za kolko i ot kade??
46лв, нов NIPPARTS от магазина им в Пазарджик, и естествено филтъра си беше и двете части в кутийката...
А магазина на NIPPARTS е като влизаш от пловдив, веднага на най-първото кръгово въртиш наляво, и щом свърши кръговото от лявата ти страна, по-ниско в едно локално го виждаш, има реклами.

Carina E

Мнение от Carina E » 11 Юли 2006 01:22

Blagodaria mnogo bambo

Аватар
YARIS baby

Мнение от YARIS baby » 16 Авг 2006 13:22

Абе хора аз карам YARIS 1.4 D4D от 3 месеца и сега видях че ваобще нямам филтар на климатика !!!!!! sad.gif
Нажете - така ли е или тия са ме метнали ?
Разяснете има ли ги заводски или - не, ако ли не - какъв да си взема?

Аватар
TATI
Благодарил/а: 22 пъти
Получена  благодарност: 163 пъти
Обратна връзка:

Мнение от TATI » 16 Авг 2006 13:36

Ако имаш климатик задължително трябва да имаш и филтър. Иначе се пре... всичко. Звънни в ТМ и питай дали имат филтър за твоя модел и така ще разбереш дали трябва да имаш или не филтър. Ако имат, значи ти трябва.
Ето ти един примерен Ярис
http://www.detali.ru/cat/oem_to2.asp?RG ... 6&PID=8714

87139С - филтър
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic

Аватар
jury

Мнение от jury » 16 Авг 2006 14:27

Аз се оказа, че имам филтър/Корола 4е-фе/, но като го извадиха в сервиза на Тойота се уплаших-беше черен като асфалт и без никаква проходимост. Викам сменайте го, ама майстора каза че струва 70лв. wacko.gif Е ся кво ще правим?!? Майстора вика въздух с компресор му е майката. Духа го около 15мин. Нямате представа що нещо изхвърча от него. След това обаче светна и като го сложих имаше невероятна разлика. Така, че колеги духайте biggrin.gif
Между другото на Королата филтъра е сгънат на три части.

Аватар
YARIS baby

Мнение от YARIS baby » 16 Авг 2006 16:44

"ТАТI" много ти благодаря за отговора!!!! biggrin.gif Вече се обадих в ТМ Ауто и ми казаха, че моя модел /28000лв/ нямал фабрично филтър щото бил от по-евтиното ниво. Аджи ба кажи, ти поне си по-информиран, дали не са го извадили, когато е дошла колата и сега да ми искат 70-100лв щото колата е "евтина"? sad.gif
Е нали все пак е гаранционна тази кола бе човек??? А като се случи нещо с климатика, заради липсата на филтър, тогава дали ще важи тая гаранция или аз трябва да приведа колата в състояние подходящо за гаранцията им??? Мисля, че са ми ПОБЪЛГАРИЛИ колата!!! smile.gif

Аватар
TATI
Обратна връзка:

Мнение от TATI » 16 Авг 2006 16:54

Хм,
ако си я купил от ТМ едва ли са си играли да свалят филтър. Погледни в книжката ако имаш такава. На мойте и двете тойоти в книжките им е написано и полазано къде има филтър за климатика и как се сменя. Може и да нямаш фабрично филтър, което ми е много странно, щото като се задръсти вентилатора не знам как ще се чисти.
http://www.detali.ru/cat/oem_to.asp
Тук можеш да си изнамериш твоя модел и да гледаш има или няма.

Аватар
YARIS baby

Мнение от YARIS baby » 16 Авг 2006 17:06

Имам книжка за колата и то 2 бр. - една на български и една на англ. език. И в двете книжки пише, че има филтър, къде се намира и как се почиства. Препрочетох я цялата. Има елементи /като комплект за аварии - с компресор/, за които пише, че ги има само в определени модели, но за климатичния филтър никъде не пише, че е за точно определен модел или ниво на обурудване. Колата е взимана точно от ТМ Ауто - София. След обаждането ми ме посъветваха да си купя филтър от техните сервизи. Аз си намерих и по-евтин, за 20лв. , ама не е в парите работата, а в принципите, в които те ме убедиха, че имат. :help:

ugabuga
Обратна връзка:

Мнение от ugabuga » 16 Авг 2006 21:59

filtara pone na moiata honda e zad jabkata. vadi se jabkata i se vadi filtara za kupeto. probvaite tam niakade da tarsite. triabva da e na sravnitelno lesno miasto prosto triabva da se ogleda dobre.
4efte powered tercel (201 whp @ 14psi)

Аватар
YARIS baby

Мнение от YARIS baby » 17 Авг 2006 08:32

Да точно зад жабката е и на мойта колица, има касета на която да се постави филтър ама нега го няма. Нали ви казвам, че изчетох и двете книжки и хората съвсем ясно са се изразили, ама той си липсва. Ако има някой друг с YARIS, ИЛИ ИМАТЕ ПОЗНАТ, КОЙТО ЗНАЕ НЕЩО ПО ВЪПРОСА МОЛА ВИ КАЖЕТЕ МИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! unsure.gif

Аватар
TATI
Обратна връзка:

Мнение от TATI » 17 Авг 2006 10:18

Нищо чудно още в завода да не са го турили филтъра. Королата на жена ми дойде без крик, та като ни я сдаваха се разправяхме и накрая ни дадоха един и хиляди пъти ни се извиняваха за случилото се. Та колко му е някой махмурлия да е забравил да мушне филтър.

Аватар
Xeku
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Xeku » 17 Авг 2006 10:49

ohmy.gif Проблемът наистина е сериозен и трябва да му се обърне внимание! Ако филтърът не е сложен в завода, ето още едно доказателство за недостатъците на европейското производство на Тойота. Ако пък в ТМ ауто са "уредили" някой техен човек с безплатен филтър, който са свалили от нова кола за продажба, това също е доста обезпокоително и не говори добре за вносителя на любимата марка, лошото е че това е практически недоказуемо, но не и невъзможно. В крайна сметка това не е руска кола от миналото, която трябваше да провериш за всички части преди да я подкараш!

Аватар
YARIS baby

Мнение от YARIS baby » 17 Авг 2006 18:34

Добре бе хора, много се радвам че ми повярвахте, нищо че съм жена, доказвам, че ме интересува случая и също като повечето жени и в ситуация българка нямам какво да направя освен да си купя шибания филтър......... Според вас това ли да направя или нещо друго??? Кажете!!! От три месеца карам тази колица и също си мислех, че новото е О.К. ама ето на... Баща ми толкова хареса марката, че реши и той да си купи, но по-големичка - Ланд Крузер, та дори и го поръча. Това е нещо особено и ви го споменавам щото от 10 години той кара само Мерцедес и за него това беше марката, но след моята буболечка... И така де на капак на всичка вижте какво се случи.... mellow.gif

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Japanese_fever » 18 Авг 2006 04:36

Filtara za A/C-to i za parnoto edin i su6t li e, 4e moite maj sa za smqna, ama da znam dali e edin ili dva, 4e da gi smenq vsi4kite.
Az karam Civic '94. Vuprosa mi e naso4en kum ugabuga pove4e?!
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
TATI
Обратна връзка:

Мнение от TATI » 18 Авг 2006 12:55

YARIS baby
Моя съвет е да отидеш в ТМ на място и да им обясниш за какво иде реч, ама търси някой от тия които отговарят за предаването на коли или дилъра, който ти е продал колата. По телефон няма да си уредиш проблема - от опит го знам. Просто иди и хвани дилъра за врата и не си тръгвай до като не ти оправят проблема. После ако искаш искай среща с шефа им. Това бих направил аз на твое място. Поискай и да ти прегледат основно климатика да не се случила някоя случка, че си карала без филтър толкова време и да ти отпадне гаранцията.

Публикувай отговор