Обслужване Аурис
- Yuli
- Получена благодарност: 2 пъти
Точно така!jim_beam написа:някой спомена,че бил с верига.Dizzle написа:сори за офтопика някой знае ли 1.4 д4д с верига или ремък е ?

Полезен линк благодарение отново на руснаците - Online manual Corolla, Auris:
http://www.toyota-corolla.ru/rm04f1ru/index2.html
- Прикачени файлове
-
- a154985e01.png (35.3 KiB) Преглеждано 4268 пъти
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Напротив - масло с търговско наименование 'Тойота' има...nowyaris написа:...Предварително да знаеш-масло ТОЙОТА няма.
А какво има вътре в бутилката - божа работа biggrin.gif
Какво очакваш да ти кажат в сервиза, при условие, че на бутилките си пише фабрично 'ТОЙОТА'....
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- slowtraveler
Kiki, казвам това, което съм виждал с очите си....
Вярно, че Тойота доколкото знам няма рафинерия, но нищо не пречи да са поръчали на някоя рафинерия сериозно количество масло с дадено качество със сложено тяхното лого/марка.
Така едновременно ще спечелят някой долар от търговската разлика (купуват на едро, продават на дребно), и се рекламират като голям производител...
А и внасят смут сред потребителите. Този, който няма техническо понятие би казал - ама маслото Тойота е различно и с незнайни съставки.
А то си е най-обикновено от коя-да е марка, но имащо правилните параметри и експлоатационен клас.
Вярно, че Тойота доколкото знам няма рафинерия, но нищо не пречи да са поръчали на някоя рафинерия сериозно количество масло с дадено качество със сложено тяхното лого/марка.
Така едновременно ще спечелят някой долар от търговската разлика (купуват на едро, продават на дребно), и се рекламират като голям производител...
А и внасят смут сред потребителите. Този, който няма техническо понятие би казал - ама маслото Тойота е различно и с незнайни съставки.
А то си е най-обикновено от коя-да е марка, но имащо правилните параметри и експлоатационен клас.
преди малко погледнах - и на мен са ми сложили същото масло. На 25к са ме "обслужили" сnowyaris написа:Колегата питаше за периодичните обслужвания-ТО1 и ТО2.-кога и как.Пък на мен на последната фактура ми пише "Масло 5W-40 208L.Това да говори нещо на някого?????
1.масло
2.маслен филтър
3.въздушен филтър
4.гарнитура
5.филтър купе
за 275лв
на 35к освен тези неща какво друго се сменя?
- slowtraveler
Това ще рече, че маслото е било с вискозитетен клас 5W-40, от варел, който събира 208литра (наливно)...nowyaris написа:...Пък на мен на последната фактура ми пише "Масло 5W-40 208L.Това да говори нещо на някого?????
Каква марка е - можеш да видиш ако влезеш в сервиза - на варела е написано

Dizzle, на следващата смяна би трябвало да минеш само с масло и филтър за маслото....
Типовете обслужване при тойота са А и Б, като най-общо казано Б е всички филтри, а А е маслен филтър и масло...
Е, има там смяна на свещи за бензинките и ремък/ролки на двигателите, които не са с верига, ама с тея темпове дето я караш колата, тях най-вероятно ще ги сменя или внука или новия собственик biggrin.gif

slowtraveler написа:
Dizzle, на следващата смяна би трябвало да минеш само с масло и филтър за маслото....
Типовете обслужване при тойота са А и Б, като най-общо казано Б е всички филтри, а А е маслен филтър и масло...
Е, има там смяна на свещи за бензинките и ремък/ролки на двигателите, които не са с верига, ама с тея темпове дето я караш колата, тях най-вероятно ще ги сменя или внука или новия собственик biggrin.gif
С дизел съм оказа се,че е с верига. Тъй като съм съвсем пресен шофьор няма и две години предполагам и накладки ще трябва да сменям скоро щото отначало доста скачах на спирачките biggrin.gif по спомен в книжката пишеше за проверка по окачването ,дозавиване /затягане , проверка смяна масло на скоростната кутия и т.н. Тези неща на колко горе долу км се правят? За годинка му врътнах 25к на Ауриса,което не е много,но не е и малко според мен. Кога се налага смяна на по-сериозни части(без да чакам да заминат и тогава да му мисля)?
Благодаря за отговорите.Засега им се доверявам да пипат щото не разбирам и още е в гаранция -квото кажат това е. За в бъдеще обаче смятам да я обслужвам по книжка според интервалите дадени там и консумативите и частите по километри както са дадени. Последен въпрос по темата - как да разбера,че накладките са за смяна (изключваме отговора "като не може да спира") и на колко км е препоръчителна смяната. Знам,че някой пак ще каже "зависи от това как караш",но все пак производителя дава като ориентир някакъв пробег или време.nowyaris написа:Колегата ти каза-Масло,Маслен филтър и по желание Въздушен филтър.По желание.Не давай друго да ти пипат.Не знам за дизеловите дали не трябва смяна на горивен филтър.Аз на бензин нямам горивен филтър самостоятелен.
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Накладките имат ламаринени индикатори, които издават грозен стържещ звук. Това е момента да изтичаш да ти ги сменяват.
По принцип при всяко ТО монтьора проверява накладките и нивото на антифриз и спирачна течност и би ти казал, че вече си останал без или с малко феродо.
Няма вариант да го разбереш, защото вече не спира.
По принцип при всяко ТО монтьора проверява накладките и нивото на антифриз и спирачна течност и би ти казал, че вече си останал без или с малко феродо.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Спирачките си скърцат/свирят отдавна. 2 пъти им казвах на ТМ ауто и ми отговарят ,че едва ли не било нормално и ,че се събирали боклуци и затова свирят...zi_zi_top написа:Накладките имат ламаринени индикатори, които издават грозен стържещ звук. Това е момента да изтичаш да ти ги сменяват.
Щом ти скърцат трябва или да ти дълбаят канали по тях, или да ти ги заменят.И не, не е нормално
Пробвай на търсачката - беше изписано много.Ставаше дума за производствен дефект.Моите накладки ми ги замениха безплатно в ТМ Ауто на Цариградско при оплакване, че скърцат.
И това, че си в гаранция и не разбираш не оправдава това , те да ти съкращават периода на осблужването с 30% и да плащаш реално с 30% повече, а и на всичкото отгоре да внася смут това нещо в теб и да не знаеш кое, кога, какво.Аз бих ги сменил.....още повече обслужваш 1 път годишно....София не е далеч.
И една препоръка - не й трепери толкова много, остави се да й се порадваш и да ти върши работа, за това си я и взел....не я мисли толкова.....къде скръцнало....или къде би могло да скръцне или от сорта.
Вчера бях в ТМ Ауто на Сливница.....като пълен идиот се изложих...събрало се тютюн в запалката на колата и като сложа зарядното на телефона не ще да зарежда.....таман казах....опа...и тая кола се разваля......и те ми изчистиха поразията от цигарите за 2 мин.
Доволен съм от ТМ Ауто на Сливница

И това, че си в гаранция и не разбираш не оправдава това , те да ти съкращават периода на осблужването с 30% и да плащаш реално с 30% повече, а и на всичкото отгоре да внася смут това нещо в теб и да не знаеш кое, кога, какво.Аз бих ги сменил.....още повече обслужваш 1 път годишно....София не е далеч.
И една препоръка - не й трепери толкова много, остави се да й се порадваш и да ти върши работа, за това си я и взел....не я мисли толкова.....къде скръцнало....или къде би могло да скръцне или от сорта.
Вчера бях в ТМ Ауто на Сливница.....като пълен идиот се изложих...събрало се тютюн в запалката на колата и като сложа зарядното на телефона не ще да зарежда.....таман казах....опа...и тая кола се разваля......и те ми изчистиха поразията от цигарите за 2 мин.
Доволен съм от ТМ Ауто на Сливница