Обслужване Аурис

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
Dizzle

Мнение от Dizzle » 18 Май 2010 23:47

и аз така съм чувал,но мислех че само двулитровия е с верига

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 19 Май 2010 05:50

DIZZLE,0878902169.Питай в НИКОМ,като отидеш за фара какво масло са ти сложили.Предварително да знаеш-масло ТОЙОТА няма.

Аватар
Yuli

Мнение от Yuli » 19 Май 2010 09:23

jim_beam написа:
Dizzle написа:сори за офтопика някой знае ли 1.4 д4д с верига или ремък е ?
някой спомена,че бил с верига.
Точно така! :thumbsup:

Полезен линк благодарение отново на руснаците - Online manual Corolla, Auris:

http://www.toyota-corolla.ru/rm04f1ru/index2.html
Прикачени файлове
a154985e01.png
a154985e01.png (35.3 KiB) Преглеждано 4281 пъти
Изображение
Изображение

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 366 пъти

Мнение от slowtraveler » 19 Май 2010 09:45

nowyaris написа:...Предварително да знаеш-масло ТОЙОТА няма.
Напротив - масло с търговско наименование 'Тойота' има...
А какво има вътре в бутилката - божа работа biggrin.gif
Какво очакваш да ти кажат в сервиза, при условие, че на бутилките си пише фабрично 'ТОЙОТА'....
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 19 Май 2010 10:14

slowtraveler написа: Какво очакваш да ти кажат в сервиза, при условие, че на бутилките си пише фабрично 'ТОЙОТА'....
Напротив, Слоу!
На мен са ми казвали - Американско, ама южно. От Бразилия. biggrin.gif
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 19 Май 2010 12:17

Kiki, казвам това, което съм виждал с очите си....
Вярно, че Тойота доколкото знам няма рафинерия, но нищо не пречи да са поръчали на някоя рафинерия сериозно количество масло с дадено качество със сложено тяхното лого/марка.
Така едновременно ще спечелят някой долар от търговската разлика (купуват на едро, продават на дребно), и се рекламират като голям производител...
А и внасят смут сред потребителите. Този, който няма техническо понятие би казал - ама маслото Тойота е различно и с незнайни съставки.
А то си е най-обикновено от коя-да е марка, но имащо правилните параметри и експлоатационен клас.

nowyaris

Мнение от nowyaris » 19 Май 2010 18:42

Колегата питаше за периодичните обслужвания-ТО1 и ТО2.-кога и как.Пък на мен на последната фактура ми пише "Масло 5W-40 208L.Това да говори нещо на някого?????

Аватар
Dizzle

Мнение от Dizzle » 19 Май 2010 18:47

nowyaris написа:Колегата питаше за периодичните обслужвания-ТО1 и ТО2.-кога и как.Пък на мен на последната фактура ми пише "Масло 5W-40 208L.Това да говори нещо на някого?????
преди малко погледнах - и на мен са ми сложили същото масло. На 25к са ме "обслужили" с
1.масло
2.маслен филтър
3.въздушен филтър
4.гарнитура
5.филтър купе

за 275лв

на 35к освен тези неща какво друго се сменя?

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 19 Май 2010 19:12

nowyaris написа:...Пък на мен на последната фактура ми пише "Масло 5W-40 208L.Това да говори нещо на някого?????
Това ще рече, че маслото е било с вискозитетен клас 5W-40, от варел, който събира 208литра (наливно)...
Каква марка е - можеш да видиш ако влезеш в сервиза - на варела е написано :whistle:

Dizzle, на следващата смяна би трябвало да минеш само с масло и филтър за маслото....
Типовете обслужване при тойота са А и Б, като най-общо казано Б е всички филтри, а А е маслен филтър и масло...
Е, има там смяна на свещи за бензинките и ремък/ролки на двигателите, които не са с верига, ама с тея темпове дето я караш колата, тях най-вероятно ще ги сменя или внука или новия собственик biggrin.gif :thumbsup:

Аватар
Dizzle

Мнение от Dizzle » 19 Май 2010 19:33

slowtraveler написа:
Dizzle, на следващата смяна би трябвало да минеш само с масло и филтър за маслото....
Типовете обслужване при тойота са А и Б, като най-общо казано Б е всички филтри, а А е маслен филтър и масло...
Е, има там смяна на свещи за бензинките и ремък/ролки на двигателите, които не са с верига, ама с тея темпове дето я караш колата, тях най-вероятно ще ги сменя или внука или новия собственик biggrin.gif :thumbsup:

С дизел съм оказа се,че е с верига. Тъй като съм съвсем пресен шофьор няма и две години предполагам и накладки ще трябва да сменям скоро щото отначало доста скачах на спирачките biggrin.gif по спомен в книжката пишеше за проверка по окачването ,дозавиване /затягане , проверка смяна масло на скоростната кутия и т.н. Тези неща на колко горе долу км се правят? За годинка му врътнах 25к на Ауриса,което не е много,но не е и малко според мен. Кога се налага смяна на по-сериозни части(без да чакам да заминат и тогава да му мисля)?

nowyaris

Мнение от nowyaris » 19 Май 2010 21:52

Колегата ти каза-Масло,Маслен филтър и по желание Въздушен филтър.По желание.Не давай друго да ти пипат.Не знам за дизеловите дали не трябва смяна на горивен филтър.Аз на бензин нямам горивен филтър самостоятелен.

Аватар
Dizzle

Мнение от Dizzle » 19 Май 2010 22:26

nowyaris написа:Колегата ти каза-Масло,Маслен филтър и по желание Въздушен филтър.По желание.Не давай друго да ти пипат.Не знам за дизеловите дали не трябва смяна на горивен филтър.Аз на бензин нямам горивен филтър самостоятелен.
Благодаря за отговорите.Засега им се доверявам да пипат щото не разбирам и още е в гаранция -квото кажат това е. За в бъдеще обаче смятам да я обслужвам по книжка според интервалите дадени там и консумативите и частите по километри както са дадени. Последен въпрос по темата - как да разбера,че накладките са за смяна (изключваме отговора "като не може да спира") и на колко км е препоръчителна смяната. Знам,че някой пак ще каже "зависи от това как караш",но все пак производителя дава като ориентир някакъв пробег или време.

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 19 Май 2010 23:05

Накладките имат ламаринени индикатори, които издават грозен стържещ звук. Това е момента да изтичаш да ти ги сменяват.
По принцип при всяко ТО монтьора проверява накладките и нивото на антифриз и спирачна течност и би ти казал, че вече си останал без или с малко феродо.
Няма вариант да го разбереш, защото вече не спира.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Dizzle

Мнение от Dizzle » 19 Май 2010 23:11

zi_zi_top написа:Накладките имат ламаринени индикатори, които издават грозен стържещ звук. Това е момента да изтичаш да ти ги сменяват.
По принцип при всяко ТО монтьора проверява накладките и нивото на антифриз и спирачна течност и би ти казал, че вече си останал без или с малко феродо.
Няма вариант да го разбереш, защото вече не спира.
Спирачките си скърцат/свирят отдавна. 2 пъти им казвах на ТМ ауто и ми отговарят ,че едва ли не било нормално и ,че се събирали боклуци и затова свирят...

Аватар
mitkoa
Обратна връзка:

Мнение от mitkoa » 20 Май 2010 17:03

Щом ти скърцат трябва или да ти дълбаят канали по тях, или да ти ги заменят.И не, не е нормално :) Пробвай на търсачката - беше изписано много.Ставаше дума за производствен дефект.Моите накладки ми ги замениха безплатно в ТМ Ауто на Цариградско при оплакване, че скърцат.
И това, че си в гаранция и не разбираш не оправдава това , те да ти съкращават периода на осблужването с 30% и да плащаш реално с 30% повече, а и на всичкото отгоре да внася смут това нещо в теб и да не знаеш кое, кога, какво.Аз бих ги сменил.....още повече обслужваш 1 път годишно....София не е далеч.
И една препоръка - не й трепери толкова много, остави се да й се порадваш и да ти върши работа, за това си я и взел....не я мисли толкова.....къде скръцнало....или къде би могло да скръцне или от сорта.
Вчера бях в ТМ Ауто на Сливница.....като пълен идиот се изложих...събрало се тютюн в запалката на колата и като сложа зарядното на телефона не ще да зарежда.....таман казах....опа...и тая кола се разваля......и те ми изчистиха поразията от цигарите за 2 мин.
Доволен съм от ТМ Ауто на Сливница mellow.gif

Публикувай отговор