КОЙ КАКВА НАВИГАЦИЯ ИМА

baba_metca

Мнение от baba_metca » 09 Авг 2010 15:17

Аз карам с Ovi на Nokia. Няма камери, но от както обновиха картата за България стана много прилична работа за безплатна. Даже и ограничения са сложили на първоклансата пътна мрежа, които са 90% верни. Та ако някой има Nokia с qwerty клавиатура и вграден GPS да пробва преди да купува друго устройство. И с нормална пак става, ама много бавно се търси адрес (знам от личен опит, моята е с нормална - Е52). Мен ме устройва и си спестих 200лв за китаец + Igo или нещо подобно. А и винаги си е с мен, което не е за подценяване. Да не говорим, че картата в другите страни в 3D изглед има обекти и др. глезотии. За по сигурно проверете на сайта на Ovi Maps, за да видите дали това което има ви устройва. И ако някой е намислил да си купува Nokia и GPS да види дали комбинацията от двете в едно устройство няма да му свърши работа.(погледнете Е72 като вариант)

А по повод на парктроника - ако разполагате с парите вземете си един за 200-250лв или нещо подобно и спете спокойни. Ако не тряснете задната броня, това нещо ще ви служи поне 5г без никакъв проблем, а ако излезе читаво и 10г ще искара. А разпределете тея 200лв на 5 или 10г. Без него може, ама с него си е къде, къде по-добре.

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 09 Авг 2010 15:20

BTW : всяко едно устройство с читав браузър , GPS и някакъв интернет може да ползва google maps . Но дърпа от интернет , което не е особенно фрапиращо но все пак си е разход . До колкото си спомням имаше начин един път да се дръпне и след това да си седи в кеша .

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 09 Авг 2010 15:55

На мен навигацията ми е на раменете,софтуера съм си го правил сам в продължение на 15 год.Пък и една карта е 2-3 лв.,а да питам някой бакшиш в града ми е безплатно.Парктроник нямам - имам каско.И мога да се усмихвам мило и да поднасям хилядите си извинения.

valen_tin

Мнение от valen_tin » 09 Авг 2010 16:41

nowyaris написа:На мен навигацията ми е на раменете,софтуера съм си го правил сам в продължение на 15 год.Пък и една карта е 2-3 лв.,а да питам някой бакшиш в града ми е безплатно.Парктроник нямам - имам каско.И мога да се усмихвам мило и да поднасям хилядите си извинения.
иди в Палермо и после пак пиши :thumbsup:

Аватар
didak
Благодарил/а: 3 пъти

Мнение от didak » 09 Авг 2010 16:49

baba_metca написа:Аз карам с Ovi на Nokia. Няма камери, но от както обновиха картата за България стана много прилична работа за безплатна. Даже и ограничения са сложили на първоклансата пътна мрежа, които са 90% верни. Та ако някой има Nokia с qwerty клавиатура и вграден GPS да пробва преди да купува друго устройство. И с нормална пак става, ама много бавно се търси адрес (знам от личен опит, моята е с нормална - Е52). Мен ме устройва и си спестих 200лв за китаец + Igo или нещо подобно. А и винаги си е с мен, което не е за подценяване. Да не говорим, че картата в другите страни в 3D изглед има обекти и др. глезотии. За по сигурно проверете на сайта на Ovi Maps, за да видите дали това което има ви устройва. И ако някой е намислил да си купува Nokia и GPS да види дали комбинацията от двете в едно устройство няма да му свърши работа.(погледнете Е72 като вариант)

А по повод на парктроника - ако разполагате с парите вземете си един за 200-250лв или нещо подобно и спете спокойни. Ако не тряснете задната броня, това нещо ще ви служи поне 5г без никакъв проблем, а ако излезе читаво и 10г ще искара. А разпределете тея 200лв на 5 или 10г. Без него може, ама с него си е къде, къде по-добре.
Замислих се и за такъв вариант - ГПС вграден в телефона. За сега съм харесал Нокиа 5230 /защото дисплея е относително голям/ и С5. Доколкото разбрах могат да се качват и друи карти.
ГПС-а няма да ми трябва постоянно - най-вече за адреси в София, Букурещ, Истанбул..., а и ако е тел. може да мине за подарък на жената :thumbsup:
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009

Scott

Мнение от Scott » 09 Авг 2010 17:09

didak написа:... ГПС вграден в телефона...
Тъй като ползвам повече от един автомобил аз съм с този вариянт от 6-7 години. Ползвам като карти Tomtom и iGo и са работили без проблеми на 5-6 телефона с Win Mobile - Moto, HTC, HP...

Аватар
didak
Благодарил/а: 3 пъти

Мнение от didak » 09 Авг 2010 19:26

Доколкото разбрах Garmin няма проблем да работи на Symbian, за iGo не знам.
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 09 Авг 2010 20:15

имам от известно време(1,5г.) garmin 765t fm.честно казано не мисля,че съм го вадил повече от 4-5 пъти.ама мерак,кво да се прави.според мен глезотия,но ако ти трябва по работа е голям коз,доста време спестява.
парктроник в пловдив ми монтираха отзад за 140 лв. с монтажа.един сензор дефектира след 2-3 месеца,но ми го подмениха гаранционно.мога да препоръчам сервиза,до бош се намира,професионална работа.не бих се отказал от тая екстра,голямо удобство е.но 700-800 лв за това твърдо не,така и така всичко е китайско,поне да отговаря и цената. wink.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

nowyaris

Мнение от nowyaris » 09 Авг 2010 23:09

valen_tin написа:
nowyaris написа:На мен навигацията ми е на раменете,софтуера съм си го правил сам в продължение на 15 год.Пък и една карта е 2-3 лв.,а да питам някой бакшиш в града ми е безплатно.Парктроник нямам - имам каско.И мога да се усмихвам мило и да поднасям хилядите си извинения.
Що бе колега,в Палермо не приемат ли любезно поднесени извинения,или пък тяхните бакшиши са глухонеми.Аз италиански не знам,ама ако не са ми вързани ръцете мога и в Шанхай да се оправя.

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 09 Авг 2010 23:50

nowyaris написа:...ама ако не са ми вързани ръцете мога и в Шанхай да се оправя.
Да, така е! Но докато не си ползвал навигация си мислиш по този начин.
Веднъж като имаш възможност да вземеш от някой познат се възползвай от това достижение на човешкия гений и ще си купиш много бързо твоя собствена.
И аз преди да си купя съм се оправял дори и в Бангкок и в Шанхай, но сега спокойствието ми е по-различно и не тичам на всеки 100 метра да питам и да разпъвам картата.
Сега имам 5`Prestigio с IGo 8 и Nokia E55 с Ovi Maps. Честно казано предпочитам големия дисплей и телефона го ползвам за навигация само в краен случай.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 10 Авг 2010 00:33

Най-лесният начин да обаркаш пътя е да имаш навигация :thumbsup: Пробвано няколко пъти biggrin.gif

Scott

Мнение от Scott » 10 Авг 2010 00:42

Vesko написа:...Пробвано няколко пъти
Eee, кво са няколко пъти сравнени с безпогрешното намиране на 'дестинацията' през другото време ... Дет се вика, изключението потвърждава правилото tongue.gif

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas

Мнение от Japanese_fever » 10 Авг 2010 06:53

Az polzvam ponqkoga Garmin 205W.
Dovolen sum.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

valen_tin

Мнение от valen_tin » 10 Авг 2010 10:17

nowyaris написа:
valen_tin написа:
Що бе колега,в Палермо не приемат ли любезно поднесени извинения,или пък тяхните бакшиши са глухонеми.Аз италиански не знам,ама ако не са ми вързани ръцете мога и в Шанхай да се оправя.
ами просто спрямо там, Софийския трафик е като на село само с пенсионери. Пред алтернативата да трябва да спреш 3-4 пъти като втора-трета кола на аварийки, докато покрай теб фучат всякакви психопати и да пробваш да се разбереш за 10-15 минути с някой за посоката ... и като се и загубиш 2 пъти, защото не си ги разбрал правилно веднага и си изгубил един час ... да разбира се ще стигнеш в крайна сметка, но по-бавно и с повече нерви. Един час в тоя град, един в оня, а почивката в общия случай, я има 200 часа, я не ;)

по магистрали и извънградски пътища в общия случай е излишна навигацията (макар че е яко да знаеш какви завои следват) - все пак наввигацията е добавка към атласа, не заместител

за непознати градове, обаче, особено големи и с много трафик е нещо незаменимо.

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 10 Авг 2010 11:34

подкрепям, навигацията е абсолютно задължителна за чужбина. не е полезна само с адресите, а и с инфото за хотели, бензиностанции, платени паркинги и гаражи, ресторанти и прочие. забележителностите също. наистина ако трябва постоянно да спираш и да питаш, половината ти почивка ше замине /като се сетя преди три години в Солун колко време търсихме някой да знае английски, та да ни разбере...а като го намерихме, пича обяснява на английски на светофара да завием наляво, а с ръка прави завой на дясно...абе трудно си е хаха/.
а ако си и в по-голям град, верно трафика не ти позволява да спреш да питаш, ще те отнесат. бтв Италия е доста добър пример laugh.gif

Публикувай отговор