КОЙ КАКВА НАВИГАЦИЯ ИМА
-
Аз карам с Ovi на Nokia. Няма камери, но от както обновиха картата за България стана много прилична работа за безплатна. Даже и ограничения са сложили на първоклансата пътна мрежа, които са 90% верни. Та ако някой има Nokia с qwerty клавиатура и вграден GPS да пробва преди да купува друго устройство. И с нормална пак става, ама много бавно се търси адрес (знам от личен опит, моята е с нормална - Е52). Мен ме устройва и си спестих 200лв за китаец + Igo или нещо подобно. А и винаги си е с мен, което не е за подценяване. Да не говорим, че картата в другите страни в 3D изглед има обекти и др. глезотии. За по сигурно проверете на сайта на Ovi Maps, за да видите дали това което има ви устройва. И ако някой е намислил да си купува Nokia и GPS да види дали комбинацията от двете в едно устройство няма да му свърши работа.(погледнете Е72 като вариант)
А по повод на парктроника - ако разполагате с парите вземете си един за 200-250лв или нещо подобно и спете спокойни. Ако не тряснете задната броня, това нещо ще ви служи поне 5г без никакъв проблем, а ако излезе читаво и 10г ще искара. А разпределете тея 200лв на 5 или 10г. Без него може, ама с него си е къде, къде по-добре.
А по повод на парктроника - ако разполагате с парите вземете си един за 200-250лв или нещо подобно и спете спокойни. Ако не тряснете задната броня, това нещо ще ви служи поне 5г без никакъв проблем, а ако излезе читаво и 10г ще искара. А разпределете тея 200лв на 5 или 10г. Без него може, ама с него си е къде, къде по-добре.
иди в Палермо и после пак пишиnowyaris написа:На мен навигацията ми е на раменете,софтуера съм си го правил сам в продължение на 15 год.Пък и една карта е 2-3 лв.,а да питам някой бакшиш в града ми е безплатно.Парктроник нямам - имам каско.И мога да се усмихвам мило и да поднасям хилядите си извинения.

- didak
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 2 пъти
Замислих се и за такъв вариант - ГПС вграден в телефона. За сега съм харесал Нокиа 5230 /защото дисплея е относително голям/ и С5. Доколкото разбрах могат да се качват и друи карти.baba_metca написа:Аз карам с Ovi на Nokia. Няма камери, но от както обновиха картата за България стана много прилична работа за безплатна. Даже и ограничения са сложили на първоклансата пътна мрежа, които са 90% верни. Та ако някой има Nokia с qwerty клавиатура и вграден GPS да пробва преди да купува друго устройство. И с нормална пак става, ама много бавно се търси адрес (знам от личен опит, моята е с нормална - Е52). Мен ме устройва и си спестих 200лв за китаец + Igo или нещо подобно. А и винаги си е с мен, което не е за подценяване. Да не говорим, че картата в другите страни в 3D изглед има обекти и др. глезотии. За по сигурно проверете на сайта на Ovi Maps, за да видите дали това което има ви устройва. И ако някой е намислил да си купува Nokia и GPS да види дали комбинацията от двете в едно устройство няма да му свърши работа.(погледнете Е72 като вариант)
ГПС-а няма да ми трябва постоянно - най-вече за адреси в София, Букурещ, Истанбул..., а и ако е тел. може да мине за подарък на жената

Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
имам от известно време(1,5г.) garmin 765t fm.честно казано не мисля,че съм го вадил повече от 4-5 пъти.ама мерак,кво да се прави.според мен глезотия,но ако ти трябва по работа е голям коз,доста време спестява.
парктроник в пловдив ми монтираха отзад за 140 лв. с монтажа.един сензор дефектира след 2-3 месеца,но ми го подмениха гаранционно.мога да препоръчам сервиза,до бош се намира,професионална работа.не бих се отказал от тая екстра,голямо удобство е.но 700-800 лв за това твърдо не,така и така всичко е китайско,поне да отговаря и цената.
парктроник в пловдив ми монтираха отзад за 140 лв. с монтажа.един сензор дефектира след 2-3 месеца,но ми го подмениха гаранционно.мога да препоръчам сервиза,до бош се намира,професионална работа.не бих се отказал от тая екстра,голямо удобство е.но 700-800 лв за това твърдо не,така и така всичко е китайско,поне да отговаря и цената.

-
- Получена благодарност: 2 пъти
Що бе колега,в Палермо не приемат ли любезно поднесени извинения,или пък тяхните бакшиши са глухонеми.Аз италиански не знам,ама ако не са ми вързани ръцете мога и в Шанхай да се оправя.valen_tin написа:иди в Палермо и после пак пишиnowyaris написа:На мен навигацията ми е на раменете,софтуера съм си го правил сам в продължение на 15 год.Пък и една карта е 2-3 лв.,а да питам някой бакшиш в града ми е безплатно.Парктроник нямам - имам каско.И мога да се усмихвам мило и да поднасям хилядите си извинения.
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Да, така е! Но докато не си ползвал навигация си мислиш по този начин.nowyaris написа:...ама ако не са ми вързани ръцете мога и в Шанхай да се оправя.
Веднъж като имаш възможност да вземеш от някой познат се възползвай от това достижение на човешкия гений и ще си купиш много бързо твоя собствена.
И аз преди да си купя съм се оправял дори и в Бангкок и в Шанхай, но сега спокойствието ми е по-различно и не тичам на всеки 100 метра да питам и да разпъвам картата.
Сега имам 5`Prestigio с IGo 8 и Nokia E55 с Ovi Maps. Честно казано предпочитам големия дисплей и телефона го ползвам за навигация само в краен случай.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
ами просто спрямо там, Софийския трафик е като на село само с пенсионери. Пред алтернативата да трябва да спреш 3-4 пъти като втора-трета кола на аварийки, докато покрай теб фучат всякакви психопати и да пробваш да се разбереш за 10-15 минути с някой за посоката ... и като се и загубиш 2 пъти, защото не си ги разбрал правилно веднага и си изгубил един час ... да разбира се ще стигнеш в крайна сметка, но по-бавно и с повече нерви. Един час в тоя град, един в оня, а почивката в общия случай, я има 200 часа, я не ;)nowyaris написа:Що бе колега,в Палермо не приемат ли любезно поднесени извинения,или пък тяхните бакшиши са глухонеми.Аз италиански не знам,ама ако не са ми вързани ръцете мога и в Шанхай да се оправя.valen_tin написа:иди в Палермо и после пак пишиnowyaris написа:На мен навигацията ми е на раменете,софтуера съм си го правил сам в продължение на 15 год.Пък и една карта е 2-3 лв.,а да питам някой бакшиш в града ми е безплатно.Парктроник нямам - имам каско.И мога да се усмихвам мило и да поднасям хилядите си извинения.
по магистрали и извънградски пътища в общия случай е излишна навигацията (макар че е яко да знаеш какви завои следват) - все пак наввигацията е добавка към атласа, не заместител
за непознати градове, обаче, особено големи и с много трафик е нещо незаменимо.
подкрепям, навигацията е абсолютно задължителна за чужбина. не е полезна само с адресите, а и с инфото за хотели, бензиностанции, платени паркинги и гаражи, ресторанти и прочие. забележителностите също. наистина ако трябва постоянно да спираш и да питаш, половината ти почивка ше замине /като се сетя преди три години в Солун колко време търсихме някой да знае английски, та да ни разбере...а като го намерихме, пича обяснява на английски на светофара да завием наляво, а с ръка прави завой на дясно...абе трудно си е хаха/.
а ако си и в по-голям град, верно трафика не ти позволява да спреш да питаш, ще те отнесат. бтв Италия е доста добър пример laugh.gif
а ако си и в по-голям град, верно трафика не ти позволява да спреш да питаш, ще те отнесат. бтв Италия е доста добър пример laugh.gif