...И отново за хибридите + и - ...

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор

Дали е само рекламен трик това видео?

Да, технологията е пълна измислица
2
4%
Да, фактите са пресилени
15
27%
Не, има смисъл от HSD
17
30%
Не, това е върхова технология към момента
16
29%
Не ме интересува-харесвам си дизела...
5
9%
Карам колело хибрид, и то си ми стига
1
2%

Общо гласове: 56

IVOtuning
Получена  благодарност: 2 пъти
Обратна връзка:

Мнение от IVOtuning » 24 Апр 2012 11:02

Hursa написа:И на мен много ми е любопитна темата с приус на газ. До колкото знам ДВГ на приус е с директно впръскване на горивото в цилиндрите(за приус 3). А за такива двигатели газовият инжекцион се различава – на около 10 такта подавал и бензин през щатните дюзи, а газовите дюзи са си стандарните, пред клапаните. Ако е така как стой въпросът с връщането на горивна смес в смукателният колектор при по късното затваряне на смукателните клапани. Ако правилно съм запознат – че двигателя е с директно впръскване то смукателният колектор не е пригоден в него да има горивна смес. Няма ли опасност от детонаций. Тъй като двигателя на приуса е с голяма степен на разширение – 13/1, предполагам отработените газове ще бъдат със по-ниска температура отколкото при стандартен бензинов двигател работещ на газ, така да се каже ще използва по пълно газовото гориво. Така температурното натоварване на изходящите клапани и на катализатора ще бъде по-малко.
И как стой въпросът с променените параметри на ДВГ, дали не оказват съществено влияние на работата на хибридната система, разчетена и настроена за работа на ДВГ с бензин. Ако някой има повече информация за приус на газ нека сподели, интересно е как е реализирано. По специално на приус 3, гледам в примера има и най-новите приус.
Обикновен газов инжекцион е, няма нищо по различно в него.
Слагат го тук и много, разхода е/км пада с 30-40%.
Всички са доволни от него, проблема е, че отпада фабричната гаранция, но се сключват застраховки с/у техн. повреди с други фирми и готово. Също така има държавна субсидия от 1000е +500е в гориво.

петър

Мнение от петър » 24 Апр 2012 12:21

Не е гавра бе колеги,последния Приус си излиза фабрично с газ,а иначе знам за 2ма колеги от Румъния,които вече 2,5 години карат на газ за оптимизиране на разходите,това на приус 2.Даже американците много има се кефат:)))).Пичовете са много отворени и помагат на всички със съвети,даже сами да си монтират газ инсталацийте.

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Scott » 24 Апр 2012 13:42

Hursa написа: До колкото знам ДВГ на приус е с директно впръскване на горивото в цилиндрите(за приус 3)...
Това от коя рекламна брошура го прочете? rolleyes.gif

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 24 Апр 2012 13:59

петър написа:Не е гавра бе колеги,последния Приус си излиза фабрично с газ,
Откъде? От заводите на Тойота ли излиза?
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

петър

Мнение от петър » 24 Апр 2012 15:15

Не Лексусе,новия автомобил се предлага с опция газ и запазване на гаранцията.

петър

Мнение от петър » 24 Апр 2012 15:18

Виж ако наистина ще се хващаме за думите,да прав си това не е фабрично,а е след интервенция,но за мен е ок че се запазва гаранцията.

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 24 Апр 2012 17:31

Според мен си е живо извращение на Приус да слагаш АГУ или метан. На нормален автомобил да, съгласен съм и изобщо не съм против газификациите, като доста добра алтернатива за евтино каране. Обаче да е сложиш на голяма и мощна кола, която ти гори мин. 8-10/100, а не на малолитражка или на хибрид, който така или иначе ти гори малко.
Всъщност не всички хибриди харчат малко. На Веско примерно са лами. Той определено може да се замисли за газчица. biggrin.gif

петър

Мнение от петър » 25 Апр 2012 00:14

Да знам за Веско:))),той е и в другия форум е участник.Аз досега на лексовете не съм слагал газ(но може би се замислям),ставаше въпрос за оптимизация и затова,че наистина го има и не е гавра.Иначе колкото хора толкова и мнения:)))),че даже и повече. biggrin.gif

IVOtuning
Получена  благодарност: 2 пъти
Обратна връзка:

Мнение от IVOtuning » 25 Апр 2012 01:59

prius 3 написа:Според мен си е живо извращение на Приус да слагаш АГУ или метан. На нормален автомобил да, съгласен съм и изобщо не съм против газификациите, като доста добра алтернатива за евтино каране. Обаче да е сложиш на голяма и мощна кола, която ти гори мин. 8-10/100, а не на малолитражка или на хибрид, който така или иначе ти гори малко.
Всъщност не всички хибриди харчат малко. На Веско примерно са лами. Той определено може да се замисли за газчица. biggrin.gif
Добре, ти защо си купи хибрид??
Предполагам една от основните причини на хората да си го купят е бил разхода, така че защо да не го намалиш още щом е възможно??

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 341 пъти
Получена  благодарност: 375 пъти

Мнение от slowtraveler » 25 Апр 2012 08:18

prius 3 написа:Според мен си е живо извращение на Приус да слагаш АГУ или метан. ...
Някои хора смятат Приуса като цяло за извращение, защото може да си вземеш 4-5-6 литрова бензинка и да си го юркаш колкото си искаш....
Въпрос на вкус, желание и възможности...
Така, че не виждам никакъв проблем да се кара Приус на газ....
Вместо 10-14лв/100км ще ти излезе 5-7лв/100км...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 25 Апр 2012 18:52

prius 3 написа:
SFINKS написа:...
Prius 3 - с теб ще направим истински тест , с твоята кола София - Ихтиман и обратно , скорост 160 , после с моята , за да се убедиш че хибрида е гола вода на магистралата ,става ли ?

после ще пуснем резултатите тук , ей така за обща култура wink.gif...
На бързи и яростни ли ще се правим не разбрах? biggrin.gif
Ти само на магистрала ли караш? И само със 160 км/ч ли? Ако е така с подобни магистрални състезатели признавам не мога да се меря. laugh.gif
Освен всичко със 160 км/ч на българска магистрала нямам и не искам да имам намерение да карам. Ако ти имаш глава и кола за чупене, аз нямам.
„ИСТИНСКИ ТЕСТ“ е следното:
50 км магистрала
50 км извънградско
50 км градско
Като ограниченията се спазват и не се надвишават с повече от 10-15 км/ч.
Как мислиш, на такъв „ИСТИНСКИ ТЕСТ“ дали ще можеш да докажеш, че „хибрида е гола вода“? wink.gif
ок , хайде , само едно условие , аз ще карам твоята кола ти моята
давай газ колкото искаш , на моята кола ,от свръх икономично каране до каране на пълно натоварване раликата е 2/100 литра :censored: , и в града и извън града .
тел ми е 0885249562 , не ми разтягай лукуми във форума а ми звънни cool.gif
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 25 Апр 2012 20:16

Локумите ти ги разтягаш мой човек. biggrin.gif
Ей сега ти се обаждам, идвам при теб, давам ти колата си да е караш и да доказваш нещо, което и ти не знаеш какво. Доста ентусиазирано от твоя страна не мислиш ли? Направо да почна да правя списък на желаещи за тест драйф с Приуса? Ти си ми първи за сега в списъка. laugh.gif
П.С. Не аз, а ти и още няколко човека тук се пънете да доказвате, че от Приус нищо не става. Аз като собственик на такъв ви казвам как стоят нещата, дори снимки ви правя, но вие си знаете вашето. На базата на какво. Какъв ви е опита с тази кола? Чели, недопрочели и спорят. Проблем не аз, а вие имате. Вие се опитвате да докажете твърденията си, а аз само излагам фактите такива, каквито са от първа ръка. Дето се казва имате уникалният шанс да черпите вода от извора. По-добре се възползвайте от този факт, вместо да започвате глупави спорове. :whistle:
П.С.1 Само лекичко ще ти подскажа, че сядайки за първи път в даден автомобил не можеш да постигнеш никога оптимални резултати по отношение разход на гориво, изминавайки няколко десетки и дори стотици км.
wink.gif

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 25 Апр 2012 20:36

slowtraveler написа:
prius 3 написа:Според мен си е живо извращение на Приус да слагаш АГУ или метан. ...
Някои хора смятат Приуса като цяло за извращение, защото може да си вземеш 4-5-6 литрова бензинка и да си го юркаш колкото си искаш....
Въпрос на вкус, желание и възможности...
Така, че не виждам никакъв проблем да се кара Приус на газ....
Вместо 10-14лв/100км ще ти излезе 5-7лв/100км...
И аз не виждам никакъв проблем, ако газта е заводска,а не притурена. Както Кади и Зафира го правят- това е цивилизовано решение. Всичко останало са преправки.
Отделно газова уредба при толкова прецизна и сложна техника трябва да е одобрена от тези,които са произвели колата, иначе си е чиста гавра с техниката,това не е Голф 3-ка да му метнеш една газова.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 25 Апр 2012 20:52

LEXUS написа:...
Отделно газова уредба при толкова прецизна и сложна техника трябва да е одобрена от тези,които са произвели колата, иначе си е чиста гавра с техниката,това не е Голф 3-ка да му метнеш една газова.
Точно това имах предвид, като казах, че е извращение да слагаш на Приус газова. Техниката не само е сложна, но и не толкова евтина. Опитимизирана е и може би е изстискано почти всичко от колата, което да доведе до нисък разход на гориво. Слагайки алтернативно гориво много неща се променят и резултата в крайна сметка не е сигурно какъв ще е точно... wink.gif

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 25 Апр 2012 21:16

Резултатът е ясен - 2 пъти по-малко пари за гориво! Отделно стои въпросът как е сложен и настроен газовия инжекцион и какви проблеми може да създаде това. Тези проблеми са идентични с проблемите на обикновена бензинка VVT-i.
По мое мнение пропан-бутана или CNG са правилното гориво за хибрид за да бъде наистина екологичен. :thumbsup:
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Публикувай отговор