Някой да има оплаквания от Prius

Публикувай отговор
Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 09 Сеп 2011 09:20

Значи какъв е извода:
Карайте с превишена скорост за по-безопасно и не се оплаквайте, че колите ви горели много. biggrin.gif
В интерес на истината и аз не спазвам много правилата. Винаги съм с около 10 км/ч над ограничението по скоростомер и 5 по GPS. При изпреварване само си позволявам по-висока скорост. Така, че не е баш само от скоростта високият разход, а най-вече е от начина на каране. И аз се ходих и се връщах до морето. И мен разни глупаци ме ядосваха, но си карах спокойно и не се нервих излишно с изключение на един турски Тир, който умишлено искаше да предизвика катастрофа. Тръгвам да го изпреварвам и той започва да настъпва, насреща вече се задават коли,той се залепи за предния Тир и не ме пуща да се мушна между двамата,аз намалявам и той намалява. Баси ужаса беше. В последния момент дадох пак газ и успях да се шмугна между двамата,а той ми се разсвири и ми замига с фаровете.Абсолютен турски идиот. Това нещо не за първи път ми се случва, та внимавайте с турските Тирове. На Витиня същата история. Хората си карат в лявата лента и хич не им пука. Съгласен съм, че по-ниската скорост от ограничението е опасна и създава напрежение, но не съм съгласен, че високата скорост е по-безопасна. С 10-15 км/ч отгоре бива, но повече си е опасно.
Веско, ако искаш Приуса ти да стане икономичен трябва да следваш някой простички правила. Потърси ги в чуждите форуми! smile.gif

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 09 Сеп 2011 09:23

prius 3 написа:Веско, ако искаш Приуса ти да стане икономичен трябва да следваш някой простички правила. Потърси ги в чуждите форуми! smile.gif
На англииски са biggrin.gif А и наистина не виждам смисъл да си взема 300коня кола и да я карам като 50.... Също като с екстрите smile.gif

Приус, RX450h е.

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 13 Сеп 2011 18:47

Доста несериозно Веско от твоя страна!!! dry.gif
Говорим за Приус и му обсъждаме разхода, а ти се правиш на мотика с RX450h...

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 13 Сеп 2011 22:50

Пак е хибрид :)

А сериозно, ако приус наистина е съвършенна, зависимостта и от уменията на водача трябва да са сведени до минимум... Защото от БГ гледна точка купувап си по-скъпа кола, плащаш повече замобслужване, за капак нямаш някакви облекчения, трябва да платиш за курс как се кара приус за да е по-икономичен... И къде бонус-а да си купиш такъв автомобил? Продължавам да твърдя (както много пъти до сега) че това е много добра ПР кампания на тойота без реално по-добро отношение към околната среда. Като се вземе предвид разходите за производство на батерии например. Да в САЩ и други страни имаше даначни облекчения... защо тойота да не се възползва и да вземе от държавата? Иначе точно при лексус не са наблегнали на икономичността, а на мощността и динамиката и е супер автомобил за каране... ама далеч от икономичен biggrin.gif

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 13 Сеп 2011 23:24

Интересно е да се разгледа този сайт:
http://www.betterplace.com/global-progress-israel

Екипът на тази израелска фирма начело с Шай Агаси прави РЕВОЛЮЦИЯ в автомобилостроенето и автомобилната инфраструктура. :thumbsup:

Имат и забележителни партньори и инвеститори:
http://www.betterplace.com/the-company-partners

В действителност хибридите са технология, която няма дългосрочно бъдеще.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 13 Сеп 2011 23:45

zi_zi_top написа:В действителност хибридите са технология, която няма дългосрочно бъдеще.
Пое един да има мнение подобно на моето biggrin.gif

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 14 Сеп 2011 00:03

Vesko написа:Пак е хибрид :)

А сериозно, ако приус наистина е съвършенна, зависимостта и от уменията на водача трябва да са сведени до минимум... Защото от БГ гледна точка купувап си по-скъпа кола, плащаш повече замобслужване, за капак нямаш някакви облекчения, трябва да платиш за курс как се кара приус за да е по-икономичен... И къде бонус-а да си купиш такъв автомобил? Продължавам да твърдя (както много пъти до сега) че това е много добра ПР кампания на тойота без реално по-добро отношение към околната среда. Като се вземе предвид разходите за производство на батерии например. Да в САЩ и други страни имаше даначни облекчения... защо тойота да не се възползва и да вземе от държавата? Иначе точно при лексус не са наблегнали на икономичността, а на мощността и динамиката и е супер автомобил за каране... ама далеч от икономичен biggrin.gif
продължаваш с лиготните.
Хибрид е да, ама то и локомотивите в железниците а хибриди от бая години. ДВГ-тата задвижват тяговите генератори, които предават движението на колоосите. Дай и тях да ги включим, а? Хибриди са де...
Икономичното каране на един хибрид не се различава особено от карането на обикновен автомобил. Правилата са едни и същи. Ама тебе те дразнят другите участници в движението и не можеш да караш по правилата и от там са ти проблемите. Даже електрически автомобил да ти дадат пак няма да е икономичен. Позната картинка: газ-спирачка, газ-спирачка ... и после що така, що иначе, те лъжат, технологиите не са истина. biggrin.gif

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 14 Сеп 2011 00:08

zi_zi_top написа:...

В действителност хибридите са технология, която няма дългосрочно бъдеще.
Ти какво караш от дългосрочното бъдеще? laugh.gif
Виж сега, това са само теории. В момента хибрида е най-доброто. Няма по-добро измислено и направено. След 10-20 г. нещата може да се променят. Да ама аз сега живея и сега си правя сметката на днешната ситуация, а не след 20 г. какво ще стане. wink.gif

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 14 Сеп 2011 00:16

prius 3 написа:

продължаваш с лиготните.
Хибрид е да, ама то и локомотивите в железниците а хибриди от бая години. ДВГ-тата задвижват тяговите генератори, които предават движението на колоосите. Дай и тях да ги включим, а? Хибриди са де...
Икономичното каране на един хибрид не се различава особено от карането на обикновен автомобил. Правилата са едни и същи. Ама тебе те дразнят другите участници в движението и не можеш да караш по правилата и от там са ти проблемите. Даже електрически автомобил да ти дадат пак няма да е икономичен. Позната картинка: газ-спирачка, газ-спирачка ... и после що така, що иначе, те лъжат, технологиите не са истина. biggrin.gif
Много искам да карам равномерно и иконмично... за съжаление това в БГ е непостижимо. Ако смяташ че е обратното ще се повозя при теб за да ме убедиш :)

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 14 Сеп 2011 00:23

prius 3 написа:.... а не след 20 г. какво ще стане. wink.gif
Когато имаш време погледни сайта на Better place спокойно, прочети, помисли и може да пуснем съвсем нова тема. :thumbsup:
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 14 Сеп 2011 00:37

Vesko написа:
prius 3 написа:

...
Много искам да карам равномерно и иконмично... за съжаление това в БГ е непостижимо. Ако смяташ че е обратното ще се повозя при теб за да ме убедиш :)
Не постижимо за кой, за теб ли? За мен е. Другите може да искат да си карат по техните правила, но аз се придържам към общоприетите. Ако на някой преча негов си е проблема. Опитвали са се по кръстовища да се показват на мъже, но доста бързо заемат хоризонтално положение. Уточнявам - не съм удрял никой и насилието е нещо, което неприемам. cool.gif

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 14 Сеп 2011 00:41

prius 3 написа:...Уточнявам - не съм удрял никой и насилието е нещо, което неприемам. cool.gif
И аз съм забелязъл, че Макаров е забележителен другар и когато го държиш в ръка повечето хора падат хоризонтално. cool.gif

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 14 Сеп 2011 00:44

prius 3 написа:
Vesko написа:
prius 3 написа: Не постижимо за кой, за теб ли? За мен е. Другите може да искат да си карат по техните правила, но аз се придържам към общоприетите. Ако на някой преча негов си е проблема. Опитвали са се по кръстовища да се показват на мъже, но доста бързо заемат хоризонтално положение. Уточнявам - не съм удрял никой и насилието е нещо, което неприемам. cool.gif
Не знам от кой град си, но сиатам че в софия е невъзможно. Ще се радвам да ме повозиш и да ме убедиш в обратното.

ПП: Извън града също е невъзможно да се подържа 90км/ч

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 14 Сеп 2011 00:46

zi_zi_top написа:
prius 3 написа:...Уточнявам - не съм удрял никой и насилието е нещо, което неприемам. cool.gif
И аз съм забелязъл, че Макаров е забележителен другар и когато го държиш в ръка повечето хора падат хоризонтално. cool.gif
Другаря Макаров ми беше служебен, но сега сме модерни времена...
Само да вметна, че оръжие не вадя, ако не съм сигурен, че ще го ползвам.
Хоризонталните положения се заемат и поради други причини... smile.gif

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 14 Сеп 2011 00:55

Vesko написа:
Не знам от кой град си, но сиатам че в софия е невъзможно. Ще се радвам да ме повозиш и да ме убедиш в обратното.

ПП: Извън града също е невъзможно да се подържа 90км/ч
Веско, на теб много неща не ти се вярваха. Нямам намерение да убеждавам когото и да било в каквото и да било. Още по-малко да се правя на такси...
Дал съм снимки, а който ще да вярва. Мога да дам снимки и на разход 30/100. Никакъв проблем. Ще изляза утре и ще го направя и мога да почна да убеждавам,че хибридите са ташак, както ти искаш да ни кажеш. Да, ама не е истина.

Публикувай отговор