Карайте с превишена скорост за по-безопасно и не се оплаквайте, че колите ви горели много. biggrin.gif
В интерес на истината и аз не спазвам много правилата. Винаги съм с около 10 км/ч над ограничението по скоростомер и 5 по GPS. При изпреварване само си позволявам по-висока скорост. Така, че не е баш само от скоростта високият разход, а най-вече е от начина на каране. И аз се ходих и се връщах до морето. И мен разни глупаци ме ядосваха, но си карах спокойно и не се нервих излишно с изключение на един турски Тир, който умишлено искаше да предизвика катастрофа. Тръгвам да го изпреварвам и той започва да настъпва, насреща вече се задават коли,той се залепи за предния Тир и не ме пуща да се мушна между двамата,аз намалявам и той намалява. Баси ужаса беше. В последния момент дадох пак газ и успях да се шмугна между двамата,а той ми се разсвири и ми замига с фаровете.Абсолютен турски идиот. Това нещо не за първи път ми се случва, та внимавайте с турските Тирове. На Витиня същата история. Хората си карат в лявата лента и хич не им пука. Съгласен съм, че по-ниската скорост от ограничението е опасна и създава напрежение, но не съм съгласен, че високата скорост е по-безопасна. С 10-15 км/ч отгоре бива, но повече си е опасно.
Веско, ако искаш Приуса ти да стане икономичен трябва да следваш някой простички правила. Потърси ги в чуждите форуми!