Всичко за Avensis Verso 2.0 D4D 116HP 2001-2003
Колеги какъв разход ви дават вашите версота. Моята днес от за 238км със скорост 110/120 ми даде 6.5/100 това не е по борд ,нормален ли е този разход за тази кола от скоро я имам и все още незнам кое е нормално и кое не за нея.
- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Абсолютно нормален разход.Карай си колата с кеф и не се кахъри.
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
Някой знае ли колко литра е резервата,че лампата светва когато стрелката е почти долу
- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Около 8-10литра.Избягвай да караш често на резерва,защото не знаеш какво има на дъното на резервоара.
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
2. При мен се случи 1-2 пъти тази зима нещо такова, но реших, че е от пистовия ремък. Просто е по-твърд при ниски температури и приплъзва в първите няколко секунди. Така и не го проверих, защото повече не се появи.peichodj написа: Здравейте всички собственици на този модел. Аз имам колата от 5 години и все още не са ми ясни някои неща.
1. Има ли индикация за къси светлини на таблото-а за дългите синята светлина ми взема очите?
2. Има ли някой с проблем когато запали колата под -5 градуса и се чува едно просвирване ууууп за 3-4 секунди и от какво е?
3.Чува ли се свистене на турбото в купето при ускорение?
4. При ускорение до към 3000 оборота прекъсва и светва чека и взлиза в авариен режим- прави го когато си иска-къде ли рових и да сменям филтри,части и т.н.?
Доста странен автомобил.Очаквам отговори и мнения
3. Само на отворен прозорец и то слабо. По ясно го чувам при отнемане на газта.
4. Каква грешка ти дава?
В някой от английските форуми четох, че същият двигател е на RAV-4 и подобни проблеми се оправят понякога и само с почистване на турбото, ако и при проверка на ръка преди това движението на променливата геометрия да е изглеждало свободно. Твърдяха, че дори и минимални отлагания могат да забавят промяната на ъгъла на лопатките и оттам споменатите проблеми с ускорение и светещ чек.
Случвало ли ти се е да светне чека и после авариен режим при спирачка след рязко отнемане на газта на висока скорост?
2001 Avensis D-4D, 2004 Avensis Verso D-4D
-
Здравейте,момчета!Дойде ред и аз да търся помощ,но както се казва,винаги има първи път!Моля,да обърнете внимание на показанията!
Колата е Тойота Авенсис Версо 2.0 D-4D 2004г.В момента съм запалил пред дома ми и стоя на едно място,тоест КОЛАТА НЕ СЕ ДВИЖИ.Притеснява ме товаренето на двигателя/виж %/и показанието на МАП-а!Поне аз така мисля!Няколко пъти ми се е случвало да ми светва чека на магистралата при висока скорост/грешка p1251/но понеже понякога изключвам от скорост или подавам рязко газ изведнъж,го отдавах на това че няма време да разтовари турбината.Но сега си мисля ,че проблема е друг!Затова смятам да започна тотално почистване наред-клапан за управление на турбото,EGR,MAP сензор,MAF сензор и т.н.Ще Ви бъда много благодарен за всякакви съвети,мнения,догатки,коментари и каквото се сетите!Много моля,някой ако може да ми каже какви трябва да бъдат нормалните показания!Благодаря Ви,предварително!- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 121 пъти
Здравей blackseagold.
Започни от там, че тойота се диагностицира с Techstream. Всички стойности са наред освен Load_PCT, но това вероятно се дължи на странният оранжев уред предназначен за кой знае каква марка коли.
Load се калкулира и стойността му зависи от няколко параметъра като не ми е ясно при тойота каква точно е формулата.
Като гледам стойностите двигателят ти е почти загрял (68 градуса), температурата на засмукваният въздух е 31 градуса.
Ще ти дам за сравнение стойности от моя бивш дизелов авенсис 2.0 D-4D 126 к.с. на загрял двигател:
Engine Speed 801 RPM
Coolant Temp 86 C
Intake Air Temp 27 C
Intake Air Temp (turbo) 32 C
MAF 5.48 g/sec
MAP 97 kPa
Calculate Load 20.3%
Стойности на студен двигател:
Engine Speed 800 RPM
Coolant Temp 23 C
Intake Air Temp 20 C
MAF 8.59 g/sec
MAP 100 kPa
Calculate Load 31.7%
Според мнения в нета p1251 се получава от некоректно налягане на турбото (или високо или ниско). Никъде в данните не си посочил какво е то, но пък и според тестера нямаш записана грешка (предполагам си я изтрил).
Предвид възрастта на автомобила провери маркучите на турбото да няма спукан и от там да идва грешката. Също така някои хора в чуждоезични форуми споменават за проблем в стъпковият мотор на турбото като можело да се оправи със смазване с WD40 и раздвижване.
Започни от там, че тойота се диагностицира с Techstream. Всички стойности са наред освен Load_PCT, но това вероятно се дължи на странният оранжев уред предназначен за кой знае каква марка коли.
Load се калкулира и стойността му зависи от няколко параметъра като не ми е ясно при тойота каква точно е формулата.
Като гледам стойностите двигателят ти е почти загрял (68 градуса), температурата на засмукваният въздух е 31 градуса.
Ще ти дам за сравнение стойности от моя бивш дизелов авенсис 2.0 D-4D 126 к.с. на загрял двигател:
Engine Speed 801 RPM
Coolant Temp 86 C
Intake Air Temp 27 C
Intake Air Temp (turbo) 32 C
MAF 5.48 g/sec
MAP 97 kPa
Calculate Load 20.3%
Стойности на студен двигател:
Engine Speed 800 RPM
Coolant Temp 23 C
Intake Air Temp 20 C
MAF 8.59 g/sec
MAP 100 kPa
Calculate Load 31.7%
Според мнения в нета p1251 се получава от некоректно налягане на турбото (или високо или ниско). Никъде в данните не си посочил какво е то, но пък и според тестера нямаш записана грешка (предполагам си я изтрил).
Предвид възрастта на автомобила провери маркучите на турбото да няма спукан и от там да идва грешката. Също така някои хора в чуждоезични форуми споменават за проблем в стъпковият мотор на турбото като можело да се оправи със смазване с WD40 и раздвижване.
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED
-
Благодаря Ви много!Лаик съм за някои неща,и ще направя по-сериозна диагностика където трябва!Благодаря също и за съветите!Между впрочем OBD 2 не е лош тестер,особено за непросветени като мен.Вътре са вкарани всички модификации на Тойота.Само за тези елементарни показания или за показване на грешка/наистина грешката я изтрих/където и да отида ще ми вземат 30 лв.,а това мога да си го видя и сам.Благодаря отново,ще последвам съветите Ви!
--------------------------
А ако няма проблем с маркучите,може ли да се наложи сваляне и почистване на турбото?
-------------
И стъпковия мотор на турбото,извинявам се!
А ако няма проблем с маркучите,може ли да се наложи сваляне и почистване на турбото?
-------------
И стъпковия мотор на турбото,извинявам се!
Последно промяна от Akima на 29 Мар 2018 19:57, променено общо 1 път.
Причина: Слети последователни мнения.Моля ползвайте бутона за редакция.
Причина: Слети последователни мнения.Моля ползвайте бутона за редакция.
Този твой диагн.уред натоварването явно то мери по стойностите на подаваното гориво което на празен ход при студен двигател знаеш какво е ?!?blackseagold написа: Здравейте,момчета!Дойде ред и аз да търся помощ,но както се казва,винаги има първи път!Моля,да обърнете внимание на показанията! Колата е Тойота Авенсис Версо 2.0 D-4D 2004г.В момента съм запалил пред дома ми и стоя на едно място,тоест КОЛАТА НЕ СЕ ДВИЖИ.Притеснява ме товаренето на двигателя/виж %/и показанието на МАП-а!Поне аз така мисля!Няколко пъти ми се е случвало да ми светва чека на магистралата при висока скорост/грешка p1251/но понеже понякога изключвам от скорост или подавам рязко газ изведнъж,го отдавах на това че няма време да разтовари турбината.Но сега си мисля ,че проблема е друг!Затова смятам да започна тотално почистване наред-клапан за управление на турбото,EGR,MAP сензор,MAF сензор и т.н.Ще Ви бъда много благодарен за всякакви съвети,мнения,догатки,коментари и каквото се сетите!Много моля,някой ако може да ми каже какви трябва да бъдат нормалните показания!Благодаря Ви,предварително!
Отделно асо теометрията на турбината е засрана с гняс как мижамото моторче да се справи?!?
Тези които правят реклама на водородното или въглеродното ли беше почистване не ти комевтирам.
Аз бих действал механично ако ми дойде на главата.
-
1.Благодаря на biro,за съветите!
2.Благодаря на Akima, за това което е качил/много се надявах точно ти да вземеш отношение/,това не значи че подценявам другите!Но приятелю,разбери че повечето от нас сме само водачи на МПС,не сме вещи като Вас.Ако може да го обясниш по-простичко,защото това го гледам като индианец,т.е. да ми кажеш къде да търся проблема-на български.
3.Благодаря и на memorex.Според това което си написал,ако съм те разбрал правилно,трябва да действам генерално-СВАЛЯНЕ И ПОЧИСТВАНЕ НА ТУРБИНАТА.Между впрочем казаха ми,че в някакво село до Варна го правели най-добре и издавали и сертификат.
2.Благодаря на Akima, за това което е качил/много се надявах точно ти да вземеш отношение/,това не значи че подценявам другите!Но приятелю,разбери че повечето от нас сме само водачи на МПС,не сме вещи като Вас.Ако може да го обясниш по-простичко,защото това го гледам като индианец,т.е. да ми кажеш къде да търся проблема-на български.
3.Благодаря и на memorex.Според това което си написал,ако съм те разбрал правилно,трябва да действам генерално-СВАЛЯНЕ И ПОЧИСТВАНЕ НА ТУРБИНАТА.Между впрочем казаха ми,че в някакво село до Варна го правели най-добре и издавали и сертификат.
Това село до Варна е предполагам вече квартал на по–голямото село Варна .
Почни от ЕГР–а чистене и дали работи.Не е задължително да е така както аз го виждам.

Почни от ЕГР–а чистене и дали работи.Не е задължително да е така както аз го виждам.
-
Забравих да допълня memorex,.Карах вчера колата с включен тестера на живи данни.Натоварването от 94% при по-висока скорост и подаване на газ стига до 100% и така.Иначе колата си върви като пушка,нищо и няма.Нито светва чека,нито нищо.Незнам как изчислява натоварването да е такова на празен ход и дали трябва да е такова.Ако трябва ще отида в Тойота за по-обстойна диагностика,макър че тук в Бургас режат глави.Просто исках да видя каква е тази грешка p1251,и тогава видях че натоварването е такова,а може и отдавна да е така,защото по нанагорнище колата се "задъхва",като че ли няма мощност.А преди не беше така.
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
1.Вземете да проверите всички вакумни маркучи.
2.Проверете и почистете EGR - правилно са ви посъветвали - също така няма да навреди.
3.Докладвайте тук какъв е резултатът.
Успех.

-