Идиотите на пътя...
- flammen
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
Re: Идиотите на пътя...
На мен пък в 90% от случаите са ми давали път и всякакви други форми на колегиалност хората с по-нови и по-скъпи коли. И почти винаги идиотщини съм гледал от тарикатите с 15-20 годишни таралясници
Corolla E15 2.0 D4D
Lexus LBX
Lexus LBX
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
В участъка от Бургас до Сливен хората си караха в ЛЯВОТО платно със 100-120км/ч, при условие, че дясното е празно....Airfan написа:Като цяло по Тракия в дясното платно се кара със 100-120, лявото 150+ и става тегаво ако караш със 140. Не ми харесва.
Дясното не ме притеснява с колко карат

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Всяко лято е такъв мравуняк по Тракия , туристите ходят 1 път в годината до морето по магистралата , откъде да знаят как се кара на магистрала biggrin.gif Пък и е въпрос на лична чест и достойнство демонстративно да караш с 100 в лявата лента и да не пуснеш тоя "нагъл тарикат" дето идва отзад със 150 и си мисли че е редно да те изпревари..
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
- Not_active_user_1
Как със 150 си карал по Тракия бе Свинксе?!?!
Не мога да повярвам! Я виж да не си забравил ръчната дръпната!

Не мога да повярвам! Я виж да не си забравил ръчната дръпната!

Не говоря че Аз съм карал със 150 а по принцип какво се случва по магистралите през лятото .
Миналото лято в Гей зоната на Европа , Германия, Белгия, Холандия забелязах същите леви наклонности да не пропускат нарочно по-бързият , ей така нарочно си карат в лявата лента в колона само и само да не ги изпревариш...Не познаха де... Абсолютни пидали
Миналото лято в Гей зоната на Европа , Германия, Белгия, Холандия забелязах същите леви наклонности да не пропускат нарочно по-бързият , ей така нарочно си карат в лявата лента в колона само и само да не ги изпревариш...Не познаха де... Абсолютни пидали
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Така е.Те просто са намразили и автомобилите си,и самите себе си.Нормална завист,нищо особено.flammen написа:На мен пък в 90% от случаите са ми давали път и всякакви други форми на колегиалност хората с по-нови и по-скъпи коли. И почти винаги идиотщини съм гледал от тарикатите с 15-20 годишни таралясници
Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....
- Not_active_user_1
Сори, забравих, че ти си от по-наглите тарикати и тези със 150 изобщо не ги отразяваш, а тези със 100 ги прескачаш. biggrin.gifSFINKS написа:... и да не пуснеш тоя "нагъл тарикат" дето идва отзад със 150 и си мисли че е редно да те изпревари..
Смешно ми е, но всъщност нещата хич не са за смях. Точно такива тарикати, изпотрепаха една камара народ.

Ако не знаеш 150 км/ч по километража на автомобила е всъщност по-малко в действителност или всъщност е точно колкото е ограничението по Българските магистрали ( 140/км ) . Това не е висока или превишена скорост след като е официално разрешената, колкото и да ви се вижда първа светлинна на хибрид водачите laugh.gif . За вас всичко над 30/км ч е зловещо бързо ,опасно и бъркащо ви в джоба и здравето laugh.gif Та , 150 км/ч по километраж , според закона е една най-нормална скорост за магистралата.На магистралта са много по-опасни тия дето се влачат с 100 отколкото тия дето карат със 150.Опасната скорост не е превишената скорост , а несъобразената скорост . За да се изпотрепят много хора не е нужно да се кара бързо , достатъчное водача просто да не може да кара добре автомобил , еднакво добре ще изпотрепеш хора и с 100 и с 120 и с 150 

S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
- Not_active_user_1
SFINKS написа:... - Брътвежите за Приус, изречени от човек виждал колата на снимка ще ги подмина с усмивка. biggrin.gif
На магистралта са много по-опасни тия дето се влачат с 100 отколкото тия дето карат със 150. - т.е. Камионите, ТИРовете и караваните са опасни за ниско прелитащите самолети. Абе ти що не напишеш един нов ЗАКОН за движението по пътищата - на джигита!
Опасната скорост не е превишената скорост , а несъобразената скорост . - т.е. искаш да ни кажеш, че превишената скорост е съобразена.
За да се изпотрепят много хора не е нужно да се кара бързо , достатъчное водача просто да не може да кара добре автомобил , еднакво добре ще изпотрепеш хора и с 100 и с 120 и с 150- само не разбирам, защо всички джигити си мислите, че сте големи шфЕори! От голямото ви самочувствие без покритие, загиват хора...
-
- Получена благодарност: 1 път
Вчера София - Сл.бряг по магистралата (тръгнахме в 13.30 ч.) до Пловдив беше доста натоварена а после до разклона до Българево умерено натоварено. Бях ограничил круза на 140/км ч., което е точно 2200 об/м по оборотомер. Поне дузина пъти имах едно наум застигайки по-бавни автомобили, а те още по-бавни, с мисълта, че могат да тръгнат да изпреварват без да ме видят в лявата лента. Е познайте. Три или щетири пъти трябваше да връщам круза или набивам спирачки. За мигачи и пр. Отделно едно наум за ниско прелитащи расови автомобили, които изникват от нищото и ти се бодват отзад ...естествено отдръпваш се...
За магистрално каране трябва много фокусиране на вниманието и предвиждане на обстановката и реакциите на околните.
За магистрално каране трябва много фокусиране на вниманието и предвиждане на обстановката и реакциите на околните.
- slowtraveler
Хахах.. 86... Ама след това видях, че на единия отговор по погрешка са ми взели 3 точки (избрал съм по погрешка нещо, което няма как да съм го мислил), а и не съм съгласен с едната листовка...
Например са ми отбелязали като грешен отговор, че запрашеността ограничава видимостта. А за тях правилния бил 'стръмен наклон'?! В една дълга стръмна права какво ограничение на видимостта имаш? Просто некоректно формулирана....
Някои от въпросите никога не са ме интересували, нито пък ми е трябвало да ги зная - например дали с категория А1 може да шофира А2 или АМ.. Което също се отразява на резултата...
Ама е хубаво да се опресняват знанията де ...
Например са ми отбелязали като грешен отговор, че запрашеността ограничава видимостта. А за тях правилния бил 'стръмен наклон'?! В една дълга стръмна права какво ограничение на видимостта имаш? Просто некоректно формулирана....
Някои от въпросите никога не са ме интересували, нито пък ми е трябвало да ги зная - например дали с категория А1 може да шофира А2 или АМ.. Което също се отразява на резултата...
Ако някой кара прекалено бързо на магистрала и стане недай си боже нещо , обикновенно си заминава само той .prius 3 написа:SFINKS написа:... - . biggrin.gif
На магистралта са много по-опасни тия дето се влачат с 100 отколкото тия дето карат със 150. - т.е. Камионите, ТИРовете и караваните са опасни за ниско прелитащите самолети. Абе ти що не напишеш един нов ЗАКОН за движението по пътищата - на джигита!
Опасната скорост не е превишената скорост , а несъобразената скорост . - т.е. искаш да ни кажеш, че превишената скорост е съобразена.
За да се изпотрепят много хора не е нужно да се кара бързо , достатъчное водача просто да не може да кара добре автомобил , еднакво добре ще изпотрепеш хора и с 100 и с 120 и с 150- само не разбирам, защо всички джигити си мислите, че сте големи шфЕори! От голямото ви самочувствие без покритие, загиват хора...
Така че самолетите са си опасни за пилотите не за охлювите

Така наречените от теб ТИРове които карат с 90 редовно трепят повече хора отколкото самолетите , и какво излиза , че тия най-бавните са най-опасни..Или както казах по нагоре еднакво добре умират хора и с 100 и с 120 и с 150 ..
Да твърдя че опасната скорост не е превишената скорост а несъобразената скорост .
Мислиш ли че съобразената скорост на магистрала е еднаква за умрелият Приус и за една нова S Класа да речем ?
Еми не е , S класата може да спре , направи маневра , взе,е завой , премине през неравност с поне 30-50 км над тази скорост която би била безопасна за приус.Сега схващаш ли ?А дано ама надали ..
Безопасно ли е да засилиш един 15-20 годишен амортизиран автомобил със 140 по магистралата , еми не е , въпреки че уж спазваш закона нали така .
Правилата и ограниченията са еднакви за всички автомобили и всички водачи , само че възможностите на различните автомобили и водачи са много много различни.
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
По принцип ограничена видимост е невъзможноста да виждаш от определен ъгъл и или некакъв предмет да ти пречи.slowtraveler написа:Хахах.. 86... Ама след това видях, че на единия отговор по погрешка са ми взели 3 точки (избрал съм по погрешка нещо, което няма как да съм го мислил), а и не съм съгласен с едната листовка...
Намалената е когато физично явление "мъгла,дим и др." Или замърсеност, фолио и други видове намаляват зрителната сила на водача.
Много хора ги бъркат тия понятията за това сметнах, че е необходимо да се изясни. Особено за бъдещите водачи.
- slowtraveler
Да, възможно е да си прав Недков...
Но това, че има стръмен наклон не означава автоматично, че имаш ограничена видимост - това имах предвид..
Но това, че има стръмен наклон не означава автоматично, че имаш ограничена видимост - това имах предвид..