Хора, да ви кажа от 5-та страница насам човека който пусна темата не е писал. Защо ли? Незнам. Ама така и не разбрах дали е успял да си закупи Avensis или не. Той си искаше Дизел на Тойота някакъв там. Тука последно чета за разлики и компресори, атмосферни, газови, метанови и други работи. Аз не мога много да му помогна, аз карам 2.0d4d 116к.с. 5 скорости - колкото толкова, харесва ми, харчи малко, не мога да се възползвам парично от това че замърсява малко, защото данъка е на коне, не на емисии. Купен е на старо та не е много по скъп от еквивалентен безин. Не ми пречи, че малко по шумен, все пак не е трактор аи наистина е малко по-шумен, отзад нищо не излиза като дим и чернилка, за разлика от старите поколения дизели. За 20 000км съм сменял масло, гуми и ангренаж. Скоро ме чака масло на скоростна кутия и преглед Б(120 000км) Зимата не е имало проблем хем стои отвън. Купих я от фирма в България точно като и минаха 3-те години като беше колата на шефа, който каза че ще си взима 2.2 150к.с. тези му били малко, пък не го бъркали 17" ките (междо другото едни 17" гуми са доста по скъпи от 16", а и са по ниско профилни та може би, предполагам, возят малко по твърдо). Не съм карал безин от 6-7години, а и той беше много стар, та незнам какво е положението там, само да кажа, че тази ми пасва много добре. Признавам че може би конете са и наистина малко по-малко (купето празно тежи ~1450кг което си е доста, но и колата е доста), но докато не направят да се таксува на емисии, а не на коне, няма да мина на повече. Все пак не са малко пари, предпочитам да ги инвестирам във възможно най-хубавите гуми, вместо да ги дам на държавата. Може би новия 2.0д4д, който е 126к.с. ще е един добър компромис. Давам го само като предложение. Иначе още да кажа че по колата освен смяна масло, филтри и други подобни истории, друго не е правилно (проверих и историята от сервиза в ТМ Ауто), освен ако не е сервизирана другаде, но не личи. Маслото не е текло до сега нито преди смяната на маслото на 105 000, нито до сега 115 000, все на едно ниво стои. Всичко друго също и работи (само AirBag-овете не съм пробвал, ама и не искам да пробвам, иначе според лампата на таблото и те работят

)
Само да кажа, че баща ми има същата ама си я взе нова и сега е на почти 100 000км. Той си ги е правил и е на абсолютно същото състояние, това беше причината да си търся и аз такава, ама на старо че наполовина по евтина от новата. Да чукам на дърво всичко е наред.
Пак повтарям незнам за бензиновите, нито им знам разходите, освен ан горивото. Нито имам желание да ги сравнявам. Който знае, като гледам си каза вече но да не забравя че тази тема не е за спор коя е по добра, а за това човека да получи някаква информация и да си направи извод за него си.
Дано да си намериш хубава, която да ти хареса. Това е от мен.
Да си кажеш като вземеш