Тойота Авенсис D4D 2,0 или 2,2?!

Публикувай отговор
Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 23 Авг 2009 16:25

martod написа:Бас, а ти защо си мислиш, че другите през това време спят ?
Конкуренцията е будна и също мисли...

http://www.ecomotors.com/

http://news.automedia.bg/read/7562.html

Два цилиндъра-325к.с. ... tongue.gif
Будна е друг път ! Само жми tongue.gif . Европа е абсолютно несъстоятелна да направи нещо революционно . Защото е самозабравена , разлигавена и недисциплинирана дърта пача най-вероятно поради сравнително високи стандарт . И няколко копрпораций така са се навързали , че ако падне едната след това всичко е долу и европеецо ще се усере до ушите !
За това ако ще има някаква революция тя ще дойде от изток и/или щатите . Там хората имат воля и дисциплина . И не ги e*e дали дизела им е еластичен и дали Бош ще фалира . Ако има нещо по-евтино те ще го ползват и разработват . Щото файдата да произведеш нещо дето не могат да си го позволят повече от 5 000 000 000 души е точно никаква . Ако ще да е най-екологичното и еластичното .
Scott написа:Дадох ти пример с Мазда 3 MPS, за да видиш, че дори същия производител има нещо по-ефективно по отношение на горивото. Относно клапаните и ангренажа, бих поел риска, все пак говорим за коли на по 2-3 години. RX-8 e кофа без дъно за ГСМ, гори повече и има повече вредни емисии от 8-цилиндров 300 конюв. Какво да си говорим повече.
Е да ама за тия пари няма 8 цилиндров 300 конюв в купе с RWD tongue.gif . Освен ако не се метнеш на някоя дърта E39-ка :whistle: .
БТВ: що не си вземеш една GT4-ка ? Супер евтини се намират из UK .

Scott

Мнение от Scott » 23 Авг 2009 17:15

Bass_Man написа:Е да ама за тия пари няма 8 цилиндров 300 конюв в купе с RWD ..
Има за половината:
XK8

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 23 Авг 2009 18:20

Scott написа:
Bass_Man написа:Е да ама за тия пари няма 8 цилиндров 300 конюв в купе с RWD ..
Има за половината:
XK8
Е тука вече идваш на мойта tongue.gif .
Обаче ся мишката може да те заподозре в скрити душевни проблеми и силно комплексирано съзнание с елементи на гъзария wacko.gif :whistle: .
BTW има и не лоши Lexus-и V8-ци tongue.gif .

Ето и едно потвърждение на предишния ми пост :
http://www.youtube.com/watch?v=CWf9nYbm ... re=related

Аватар
martod

Мнение от martod » 23 Авг 2009 20:14

Bass_Man написа: За това ако ще има някаква революция тя ще дойде от изток и/или щатите . Там хората имат воля и дисциплина . И не ги e*e дали дизела им е еластичен и дали Бош ще фалира . Ако има нещо по-евтино те ще го ползват и разработват
Е то и в щатите, евтиното е дизела и те го разработват...
И да ти кажа, в последно време взе да ги e*e цената на петрола...

http://news.automedia.bg/read/7572.html
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 23 Авг 2009 23:08

martod написа: Е то и в щатите, евтиното е дизела и те го разработват...
И да ти кажа, в последно време взе да ги e*e цената на петрола...

http://news.automedia.bg/read/7572.html
Е явно нещо не могат да видят невероятните предимства на дизела та даже му прибавят бензин , като дойде баир tongue.gif biggrin.gif laugh.gif .

Аватар
mitkoa
Обратна връзка:

Мнение от mitkoa » 23 Авг 2009 23:47

Склонен съм на дългосрочен облог, че всички "бензинджии" до един от тук пишещите рано или късно ще си купите дизел. laugh.gif :whistle:

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 24 Авг 2009 00:00

mitkoa написа:Склонен съм на дългосрочен облог, че всички "бензинджии" до един от тук пишещите рано или късно ще си купите дизел. laugh.gif :whistle:
Ако ми трябва джип , камион , рейс , багер или нещо подобно на 100% !
За градско няма по-добро от газаджийката за сега .

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 24 Авг 2009 00:18

mitkoa написа:Склонен съм на дългосрочен облог, че всички "бензинджии" до един от тук пишещите рано или късно ще си купите дизел. laugh.gif :whistle:
Fakt e che ne moje da se proizvejda samo diezel. Ako proizvodstvoto mu se pokachi oznachava che benzina shte padne MNOGOOOO smile.gif

Аватар
martod

Мнение от martod » 24 Авг 2009 07:46

Bass_Man написа: Е явно нещо не могат да видят невероятните предимства на дизела та даже му прибавят бензин , като дойде баир tongue.gif biggrin.gif laugh.gif .
Или журналиста който е превел статията е голям разбирач, или толкова разбират от двигатели братята Американци .... tongue.gif
А ти очакваш от тях да дойде нещо революционно ... laugh.gif biggrin.gif laugh.gif
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

misho09

Мнение от misho09 » 24 Авг 2009 09:49

А недеи...... ще изгубиш!!! Някои колеги са екологични и си ходят пеш, е добре де след време може да ползват колело но.........Иначе аз мога да се обзаложа, че някои колеги с мноГо мощни бензини тук имат повече навъртяни километри на дизелите от градския, ама както и да е.Но за едно съм съгласен с Bass, че за града бензина има своите преимущества.Що се отнася до американците, въпрос на време е и те да се яхнат на дизели, но това си е лично мнение за сега.

baba_metca

Мнение от baba_metca » 26 Авг 2009 16:51

Хора, да ви кажа от 5-та страница насам човека който пусна темата не е писал. Защо ли? Незнам. Ама така и не разбрах дали е успял да си закупи Avensis или не. Той си искаше Дизел на Тойота някакъв там. Тука последно чета за разлики и компресори, атмосферни, газови, метанови и други работи. Аз не мога много да му помогна, аз карам 2.0d4d 116к.с. 5 скорости - колкото толкова, харесва ми, харчи малко, не мога да се възползвам парично от това че замърсява малко, защото данъка е на коне, не на емисии. Купен е на старо та не е много по скъп от еквивалентен безин. Не ми пречи, че малко по шумен, все пак не е трактор аи наистина е малко по-шумен, отзад нищо не излиза като дим и чернилка, за разлика от старите поколения дизели. За 20 000км съм сменял масло, гуми и ангренаж. Скоро ме чака масло на скоростна кутия и преглед Б(120 000км) Зимата не е имало проблем хем стои отвън. Купих я от фирма в България точно като и минаха 3-те години като беше колата на шефа, който каза че ще си взима 2.2 150к.с. тези му били малко, пък не го бъркали 17" ките (междо другото едни 17" гуми са доста по скъпи от 16", а и са по ниско профилни та може би, предполагам, возят малко по твърдо). Не съм карал безин от 6-7години, а и той беше много стар, та незнам какво е положението там, само да кажа, че тази ми пасва много добре. Признавам че може би конете са и наистина малко по-малко (купето празно тежи ~1450кг което си е доста, но и колата е доста), но докато не направят да се таксува на емисии, а не на коне, няма да мина на повече. Все пак не са малко пари, предпочитам да ги инвестирам във възможно най-хубавите гуми, вместо да ги дам на държавата. Може би новия 2.0д4д, който е 126к.с. ще е един добър компромис. Давам го само като предложение. Иначе още да кажа че по колата освен смяна масло, филтри и други подобни истории, друго не е правилно (проверих и историята от сервиза в ТМ Ауто), освен ако не е сервизирана другаде, но не личи. Маслото не е текло до сега нито преди смяната на маслото на 105 000, нито до сега 115 000, все на едно ниво стои. Всичко друго също и работи (само AirBag-овете не съм пробвал, ама и не искам да пробвам, иначе според лампата на таблото и те работят :thumbsup: )

Само да кажа, че баща ми има същата ама си я взе нова и сега е на почти 100 000км. Той си ги е правил и е на абсолютно същото състояние, това беше причината да си търся и аз такава, ама на старо че наполовина по евтина от новата. Да чукам на дърво всичко е наред.

Пак повтарям незнам за бензиновите, нито им знам разходите, освен ан горивото. Нито имам желание да ги сравнявам. Който знае, като гледам си каза вече но да не забравя че тази тема не е за спор коя е по добра, а за това човека да получи някаква информация и да си направи извод за него си.

Дано да си намериш хубава, която да ти хареса. Това е от мен.

Да си кажеш като вземеш :thumbsup:

Аватар
Ael
Получена  благодарност: 4 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 26 Авг 2009 20:26

Наистина в този форум преобладава офтопика и това е главно заради липсата на модераторска ръка. Но е хубаво и ние (вкл и аз) да се поосъзнаваме малко и да спрем да пълним темите с джънк щото така се губи полезното и информативното.
Изображение1G-FE

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 26 Авг 2009 22:06

нека да напомня още веднъж,че актуалните 2.0 и 2.2 D4D мотори барабар със ск. кутии се правят в полша!авенсис купето се прави в англия!интересно дали някой от бензиновите мотори идва от япония,съмнителна работа защото изискванията към изгорелите газове там са поне 100 пъти по-строги и стават все по-такива на всеки 3 години.
като че ли не остана чисто японско возило,ако трябва да избираме,с изключение на приуса май. mellow.gif
като алтернатива хонда акорд е все още made in japan а моторите са далеч по-добри.такива мисли ми минават през главата,а може би не само на мен.
mellow.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 26 Авг 2009 22:21

Ael написа:Наистина в този форум преобладава офтопика и това е главно заради липсата на модераторска ръка.
Когато човек говори глупости, винаги има шанс да каже нещо умно.

В спора се ражда истината.

Модераторите са налице, вярвайте ми - просто са интелигентни и демократични копелета.

В противен случай това щеше да е технически форум, а не автомобилен.

С две думи - тези, които караме Тойота, само шофьори ли сме, или хора?

Басс Ман го обясни в една тема, ама не ми се рови... smile.gif

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 27 Авг 2009 01:31

Тази , а и много други теми отиват по дяволите поради простата причина , че има не добре информирани хора , които се опитват да поставят някакви генерални заключения и да обобщават и то от личен опит с една, две, три коли . Което е грешно ! И ако не бъде изкоренено хората , които ползват форума , като източник на информация могат да се подведат много лошо ! Дори и да предизвикат ПТП заради опит за изпреварване на 6-та примерно карайки с 80км/ч !
Ето например твоето мнение baba_metca е изцяло информативно и споделя твоя опит . Но същевременно не отхвърля опита или характеристиките на нещо друго . И ако имаше само мнения , като твоето вярвай ми нямаше да има и 5% OFF в техническите теми .
Обаче винаги се намира някой , който е открил топлата вода с нова западна кола ( в случая източна ) и се опитва да отвори очите на всички останали балъци и то с някакви супер малоумни доводи !
А философията на този форум поне до сега е да се оставят всички да си кажат мнението , колкото и тъпо да е . И при положение , че може да се казват тъпи неща на момента те трябва да се поправят ! Иначе се получава изкривяване на действителността и пречупването и през нечий мироглед . Което е пагубно .
И докато всички потребители не се научат , че не могат да бръщолевят малоумщини и да си останат незабелязани OFF ще има . Демек трябва да се повиши общата култура за да може да се нормализират и саморегулират нещата .
Ето примерно Мишката сега видя преимущества на бензина за градско ?!?!?!

Публикувай отговор