За 100 октана или Shell V-Power Nitro+ Racing или Eko Racing 100 - аз разлика между джете не намирам, но определено има разлика от обикновения 95, двигателя работи по-тихо и гладко и със сигурност ще имаш няколко коня повече, но ако не познаваш добре колата може и да не ги усетиш. Селиката ти ще стане примерно 195-196 коня при фабрични 192 коня. Аз съм пробвал всички 100 октанови бензини и това за мен са най-добрите, не мога обаче да кажа дали на Еко или на Шел е по-добър.
Анкета - коя марка бензиностанции предпочитате?
Celica TS 1.8 VVTL-I 192 ps
- spiridoncho
Ами честно да ти кажа не съм очарован от него, почети не намирам разлика с обикновения 95, другите 2 бензина са много по-добри. Иначе честно да ти кажа клоня към Shell V-Power Nitro+ Racing - като най-добър 100 октанов бензин, но не мога ясно да го разгранича от Eko Racing 100 за да кажа, че на Шел е по-добър. За тази цел трябват точни измервания, защото разликите са малки.
Celica TS 1.8 VVTL-I 192 ps
- krasengn
- Автомобил: Corolla e12
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 4 пъти
- Обратна връзка:
Сега по средата на зимата би трябвало в марковите вериги бензиностанции да няма неподходящи горива. Тези, които точно сега в големия студ палят колата си с лятна нафта са много малко. Тези, които не могат да запалят при минус 16 заради други неподходящи консумативи различни от гориво са още по-малко. И все пак имаше доста, които не можаха да запалят. Вярвам, че даже в марковите бензиностанции обикновената нафта често не отговаря на стандарта (минус 15-20). Точно затова сме принудени да купуваме по скъпа нафта с добавки. Не мисля, че причината е в рафинерията Лукойл.
По темата: предпочитам да зареждам в Лукойл. И да мия стъкла и да помпя гуми в OMV.
Polski Fiat 125p (1980) --> VW Passat 1.8 RP (1990) --> Toyota Corolla Hatch 1.4 D-4D MMT (2005)
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Честно казано за мен това е сеирджийска тема:
Моят извод от цялата "зима" до тук е, че ако колата/независимо от типа гориво - бензин, дизел, LPG, CNG, ток/ е поддържана кадърно и с разум единственото, което собственикът и трябва да направи е да стигне до нея и да я подкара.
- Техническото състояние на автомобилите не е ясно.
- Твърде много субективизъм от страна на собствениците им.
- Никой от вас не ползва живи данни или Aftermarket Engine Management - освен един колега от Добрич.
- Куп други странични фактори/неизвестни в уравнението.
Моят извод от цялата "зима" до тук е, че ако колата/независимо от типа гориво - бензин, дизел, LPG, CNG, ток/ е поддържана кадърно и с разум единственото, което собственикът и трябва да направи е да стигне до нея и да я подкара.

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Което и правим, независимо от температурата... Вчера ей-така 'почивно' Берковица - Ст.Загора - Берковица... Проблем не съм усетил..
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- plam55
- Автомобил: ТОЙОТА РАВ4
- Благодарил/а: 1 път
Ето това е добавката против замръзване на нафтата:http://www.bardahl.bg/bg/product/a/5005

PLAM55
TOYOTA RAV4 D4D 1CD FTV. 2004
- gimara
- Автомобил: Verso 1.8/CVT, 2016
- Благодарил/а: 49 пъти
- Получена благодарност: 111 пъти
Това при изпразнен напълно резервоар ли ще го правиш, че да усетиш разлика?Ще изгоря по 10 литра от всяка верига да видя с на коя ще върви най-много.
Toyota Manuals/Сервизни ръководства/Ръководство на потребителя
Toyota Corolla Verso 1.8/2008 >> Toyota Verso 1.8,CVT/2016
Toyota Corolla Verso 1.8/2008 >> Toyota Verso 1.8,CVT/2016

- spiridoncho
Разбира се, че на празен резервоар. Ако не излизам извън градско ще мога да заредя в точния момент. Но при всички положения реално ще трябва да са повече от 10 литра заради времето за адаптация
.

- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Днес следобед Королата си запали като кибрит! Смених горивния филтър, в който нямаше вода и мърсотия и допълних резервоара с OMV MaxMotion. ДВГ работи като Seiko. 

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
-
- Получена благодарност: 2 пъти
А каква е разликата между:plam55 написа:Ето това е добавката против замръзване на нафтата:http://www.bardahl.bg/bg/product/a/5005
- Bardahl - Дизел антифриз-препарат против замръзване-Bar-5580 (http://www.bardahl.bg/bg/product/a/5005) и
- Bardahl - Diesel Antifriz, Bar-2357 (http://www.bardahl.bg/bg/product/a/4407)
- Bardahl BDC (BARDAHL DIESEL COMBUSTION), Bar-1200 (http://www.bardahl.bg/bg/product/a/5192)
Днес взех от този Bardahl - Diesel Antifriz, Bar-2357 ама сега като прочетох този пост и се обърках малко

Toyota Corolla Verso - 2.2 D4D (136hp) 2AD-FTV
- WoLF
- Благодарил/а: 684 пъти
- Получена благодарност: 267 пъти
Първите две са идентични, но горивото трябва да е топло (5 гр.), когато слагаш добавката, примерно при зареждане...

- plam55
- Автомобил: ТОЙОТА РАВ4
- Благодарил/а: 1 път
Разликата между първите две е в количеството и цената.По-голямата опаковка е по на далавера
!

Последно промяна от slowtraveler на 14 Яну 2017 13:25, променено общо 1 път.
Причина: Премахнато обширно цитиране
Причина: Премахнато обширно цитиране
PLAM55
Последните години зареждах бензин почти само от две бензиностанции на Лукойл. Едната до офиса, а другата до дома ми. Обикновен 95 октана основно. Докато не заредих кофти бензин на лукойлска бензиностанция в началото на АМ Хемус. Оттогава започнах да зареждам само от високооктановия на ОМВ и Еко. Разлика в разхода не видях. Може би Еко е една идея по-добре от ОМВ. Последните месеци зареждам само на една определена бензиностанция на Лукойл и разхода ми спадна с 0,5 литра. Вече съм на мнение, че не е важна веригата, а от кой обект се зарежда. Все пак почти всичко идва от рафинерията в Бургас.
Toyota Corolla 1.8 HSD 2020