Избор на семейна кола

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Джамбазов
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Джамбазов » 05 Апр 2009 21:32

Аз съм твърдо за версото. Сменил съм петнайсетина лични коли, имал съм 2 пежа, от тойотите, авенсис 2002, корола 2006, а сега версо. Това е колата която най ми пасва. Ако не беше тая криза никога нямаше да се продава. Много здрав автомобил. И много функционален.
Човек се учи докато е жив.

Аватар
COSTA

Мнение от COSTA » 06 Апр 2009 09:51

както се вижда от подписа ми, карам от 10 г. само Тойота и определено споделям мнението на Джамбазов за версото :thumbsup:
Avensis 1.6<Avensis 2.0 D4D<Corolla Verso Forte D4D + Yaris 1.4 D4D на жената :)

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 366 пъти

Мнение от slowtraveler » 06 Апр 2009 17:58

Ами вярно, че форума е Тойота, но изказванията са доста крайни....
В момента точно пред избор на такъв тип автомобил е колегата ми.
По-точно въобще не се замисли какво да избере - избора бе предопределен.
В офиса експлоатираме Версо (най-високо оборудване, 1.8 бензин) и Опел Зафира, средно оборудване 1.8 бензин...
Впечатленията ми от карането на двете са следните:
Версо - вътре по-добър интериор, но като динамика, функционалност(например по-голям просвет на 5та врата/багажник, модификация на седалките и т.н.) и пътно поведение твърдо отстъпва на Зафирата. За цена на поддръжка да не говорим.
Като качество - не съм усетил някаква разлика в качеството, въпреки, че Зафирата е вече на почти 7г/150х.км, и се експлоатира доста по-сериозно от Королката (включително товарене с над 600кг палети и т.н.).

Явно впечатленията и на колегата са същите, защото и той директно се насочи към Зафирата, и сигурно до края на тоя месец ще ходим да я избираме...
Маздата също не виждам с какво отстъпва на Королата.....
Виж от Мицубишито нямам никакви впечатления...
Въпрос на вкус...
Става въпрос за бензинови автомобили.
За дизел бих се замислил за Королата, защото дизелите на другите не ми вдъхват доверие.... :thumbsup:
Направи тест драйв на всичките, и ще видиш, коя ще ти легне на сърцето :thumbsup:
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Cosmos

Мнение от Cosmos » 13 Апр 2009 14:05

diver написа:
Cosmos написа:
diver написа:
И кои са тия мноо по-добри предложения, би ли ги споделил с нас?!
http://www.mitsubishi-motors.bg/models/ ... spx?mid=12

http://www.mazda.bg/?go=showroom&p=mazda5
Концентрирай се върху ПО-ДОБРИ, щото дотук такива не виждам да си показал.
За теб не се и съмнявам да видиш нещо по добро, но човека написал темата може да има малко повечко акъл...
------------------------------------------> FUCK OFF

Аватар
mitkoa
Обратна връзка:

Мнение от mitkoa » 13 Апр 2009 16:15

Човека пита за коли около 30к....ти му даваш такава дето цената й започва от близо 50к laugh.gif

Cosmos

Мнение от Cosmos » 13 Апр 2009 18:05

mitkoa написа:Човека пита за коли около 30к....ти му даваш такава дето цената й започва от близо 50к laugh.gif
Corolla Verso 2.2 D4D 39 000 лева с отстъпка от 20% или 1.6 за 30 000 със стандартно оборудване можеше да погледнеш цените преди исказването
------------------------------------------> FUCK OFF

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 13 Апр 2009 18:23

Мазда 5 може да е вариант конкурентен на Версото, но Грандиса e няма такъв кошник.... Освен возия, друго няма в него смислено.... А и дизела е възможно най-гадния - 2.0тди помпа дюза на ВАГ, дето турбо, нафтова помпа на резервоар и кво ли още не са му като консумативи......Дрънчи като каруца с консервни кутий натоварен тоя двигател, яде масло като Хасан фафли..... Реално, Версото и Мазда5 са най-добри в този клас. Хонда не ги броя, защото тяхните са много чудновати и трудно допадат на всеки.

Слоу - Зафирата наистина е куче, наистина и е евтина поддръжката, но как няма да не е такава, като 80% от частите са същите като при Астра .... wacko.gif Евтини, ама недооразмерени и се трошат. Вярно, зафирата вози малко по-меко от Версото, но пък дори най-високото ниво на оборудване на Зафира е такъв грозник, че просто нямам думи. Пластмасата също ме дразни изключително много. Вътрешно пространство - определено не е по-добре измислена от Версото, нито пък се чувствам по-широко или удобно на седалките.

Но все пак всеки има вкус. Щом твоя колега иска Зафира, имам един приятел тук в Пловдив, има автосалон и баща му си докара за него една такава Зафира 2.2 бензин - стъклени покриви, глезотийки, много лачена, с яки джанти и гуми. Ако го интересува, мога да питам за цена, щото май до последно не искаше да е продава, ама джамбазите винаги може да се навият laugh.gif Много лаченка е, но след като ме вози в нея, просто се убедих, че няма да е взема пред Версото никога rolleyes.gif

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 366 пъти

Мнение от slowtraveler » 13 Апр 2009 20:53

Me4oKyX написа:.... 80% от частите са същите като при Астра .... wacko.gif Евтини, ама недооразмерени и се трошат. Вярно, зафирата вози малко по-меко от Версото, но пък дори най-високото ниво на оборудване на Зафира е такъв грозник, че просто нямам думи. Пластмасата също ме дразни изключително много. Вътрешно пространство - определено не е по-добре измислена от Версото, нито пък се чувствам по-широко или удобно на седалките. ....
Мечо, точно затова споменах, че за толкова километри сериозно товарене и тежка експлоатация по заводите Зафирата не е имала никакъв сериозен проблем. Като имаш впредвид, че тази Зафира беше видимо по-лошо сглобена от първата ни (която стана тоталка) - например има само един вентилатор на радиатора вместо два и т.н...
За грозотията - всеки си има приоритети. За мен също е дървена, но съм ходил няколко пъти до София с нея - удобна е и не уморява на дълъг път дори и да е натоварена сериозно biggrin.gif
Вътрешното пространство (особено багажника и аранжировката на задните седалки) на Зафирата е по-практично изпълненена - по-голям просвет и т.н.... Просто я предложих, тъй-като ценово стои много добре, а като практичност - вече споделих biggrin.gif
Благодаря за предложението за автоджамбазина, но ще я купим нова от представителството (с активно окачване и т.н.).. biggrin.gif :thumbsup:
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Публикувай отговор