Кражба на датчици от парктроник - помощ
Rokambol, моят съвет е да отидеш пак в Импас и да си монтираш точните датчици, защото с разни евтини китайски боклуци системата няма да функционира много правилно-помоли ги до ти ги залепят и следващия път(не дай си Боже) при счупване каското ще ти ги покрие.
А между другото някой запознат ли е с цените на преден и заден или само заден парктроник в TOYOTA?
А между другото някой запознат ли е с цените на преден и заден или само заден парктроник в TOYOTA?
Фен съм на BMW, но откъм практичност и здравина, по-добро от японското няма!
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
sonic - може и да си прав, ама не е много сигурно това за китайските буклуци.... Не само, защото всички троници идват от там, а защото на Круйзера ни троника е от Тойота и електричаря ме увещаваше колко е качествен и италиански по произход и какви ли не глупости.... Не че му повярвах, но как да е .... Тази нова година, на Смолян троника на Круйзера замръзна при -7 градуса и пищеше постоянно, след което като отпусна времето, спря да работи изобщо. Питах другите майстори в тойота сервиза, що така стана с "качествения" троник и се позасмяха, че не съм първи, няма да съм и последния, дето да ревне от тях.... На моята Корола си сложих от един приятел, вносител на троници един евтинждос и на Боровец, при -20 няма никакви грижи, работи и до ден днешен, а за точност на мерене просто е абослютен. Да не говорим, че за 130лв има такива с още по-хубави дисплей и отчитат не на 10см, а през 1см - т.е. остават ли 23см показва 23, а не като моя - 20
Истина е, че мнооогоооо хора внасят най-евтините буклуци, но има луди, дет си правят труда да предложат нещо по-качествено на доста по-добри цени 

Me4oKyX написа:sonic - може и да си прав, ама не е много сигурно това за китайските буклуци.... Не само, защото всички троници идват от там, а защото на Круйзера ни троника е от Тойота и електричаря ме увещаваше колко е качествен и италиански по произход и какви ли не глупости.... Не че му повярвах, но как да е .... Тази нова година, на Смолян троника на Круйзера замръзна при -7 градуса и пищеше постоянно, след което като отпусна времето, спря да работи изобщо. Питах другите майстори в тойота сервиза, що така стана с "качествения" троник и се позасмяха, че не съм първи, няма да съм и последния, дето да ревне от тях.... На моята Корола си сложих от един приятел, вносител на троници един евтинждос и на Боровец, при -20 няма никакви грижи, работи и до ден днешен, а за точност на мерене просто е абослютен. Да не говорим, че за 130лв има такива с още по-хубави дисплей и отчитат не на 10см, а през 1см - т.е. остават ли 23см показва 23, а не като моя - 20Истина е, че мнооогоооо хора внасят най-евтините буклуци, но има луди, дет си правят труда да предложат нещо по-качествено на доста по-добри цени
Adski si prav, edna priqtelka si vze no RAV4 i za tronika i iskaha 600E da doplati ot totyota tuk (kato utochnqvashe kakvi ekstri iska). Neise, plati si tq kato momichence, tronika raboti 2 meseca i posle vze da pishti postoqnno - posle se po4na edno hodene po servizi, iskove po garancii i neznam kakvo si bez nikakyv rezultat...nai nakraq si vze edin ot e-bay, ot shatite (estestveno kitaiski

- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Точно както писах в една друга тема . Своеволията на дистрибуторите са безгранични ! Продават ти някакъв боклук от 5 до 10 пъто по-скъпо и след това , като поискате гаранция излиза , че едва ли не вие сте си виновни . Въобще каква е гаранцията , че утре на сервизната поддръжка ще ви сменят маслото или филтъра ? И какво масло и какви консумативи ще ви сложат ? Или "майсторите" карат с оригинално масло , а хората с М10 и с такова на по 30 000 км . И изнасят оригиналните резервни части , а на гаранционните коли меткат боклуци от Симеон ???mirchevbg написа: Adski si prav, edna priqtelka si vze no RAV4 i za tronika i iskaha 600E da doplati ot totyota tuk (kato utochnqvashe kakvi ekstri iska). Neise, plati si tq kato momichence, tronika raboti 2 meseca i posle vze da pishti postoqnno - posle se po4na edno hodene po servizi, iskove po garancii i neznam kakvo si bez nikakyv rezultat...nai nakraq si vze edin ot e-bay, ot shatite (estestveno kitaiskii nikakvi problemi dosega
Аз лично ако дам 600eur за парктроник ( който струва не повече от 100 лв. демек 550 eur печалба за диларчето ) ще отида ще наоравя такъв скандал ,че дори ще ми върнат парите !
Tochno kolega Bass_Man...a dori ne stava duma za Bylgaria 
Nie vse se 4uvstvame adski precakani, edva li ne vpri nas vis4ko e nai zle - i servizite, i telecoma i kvo li ne...no se okazva che ima i kyde kyde...
Az lichno doidoh s golemi ochakvaniq v Belgia...a tuk tolkova neshta sa v pyti po zle ot Bylgariq...Tuk kydeto rabotia sme 40 nacii, no vseki se vyzmushtava - vyrvi izraza "belgiiska rabota"

Nie vse se 4uvstvame adski precakani, edva li ne vpri nas vis4ko e nai zle - i servizite, i telecoma i kvo li ne...no se okazva che ima i kyde kyde...
Az lichno doidoh s golemi ochakvaniq v Belgia...a tuk tolkova neshta sa v pyti po zle ot Bylgariq...Tuk kydeto rabotia sme 40 nacii, no vseki se vyzmushtava - vyrvi izraza "belgiiska rabota"

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 341 пъти
- Получена благодарност: 373 пъти
Мдаа, въпроса с 'оригиналните' парктроници в Тойота е малко замъглен...
Преди няколко години като вземахме Версото го поръчахме с оригинален парктроник (май си е около 600лв)... Писукаше, имаше бутон/индикация на щатното място, сработваше при скорост под 11км/ч, както пише в книжката - сигурно бе оригинален.
Лятото 2008 поръчахме РАВ4 по същата схема - с оригинален парктроник...
И Равката дойде с едно изделие (не знам как да го определя това евтино китайско подобие на парктроник), като дисплея бе цопнат на таблото пред шофьора.... 100% монтирано в някой близък гараж за не повече от 100лв, но си бе 'оригинално'....
Преди няколко години като вземахме Версото го поръчахме с оригинален парктроник (май си е около 600лв)... Писукаше, имаше бутон/индикация на щатното място, сработваше при скорост под 11км/ч, както пише в книжката - сигурно бе оригинален.
Лятото 2008 поръчахме РАВ4 по същата схема - с оригинален парктроник...
И Равката дойде с едно изделие (не знам как да го определя това евтино китайско подобие на парктроник), като дисплея бе цопнат на таблото пред шофьора.... 100% монтирано в някой близък гараж за не повече от 100лв, но си бе 'оригинално'....
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Някой толкова и си струват и печалбата не е 550евроBass_Man написа:Точно както писах в една друга тема . Своеволията на дистрибуторите са безгранични ! Продават ти някакъв боклук от 5 до 10 пъто по-скъпо и след това , като поискате гаранция излиза , че едва ли не вие сте си виновни . Въобще каква е гаранцията , че утре на сервизната поддръжка ще ви сменят маслото или филтъра ? И какво масло и какви консумативи ще ви сложат ? Или "майсторите" карат с оригинално масло , а хората с М10 и с такова на по 30 000 км . И изнасят оригиналните резервни части , а на гаранционните коли меткат боклуци от Симеон ???mirchevbg написа: Adski si prav, edna priqtelka si vze no RAV4 i za tronika i iskaha 600E da doplati ot totyota tuk (kato utochnqvashe kakvi ekstri iska). Neise, plati si tq kato momichence, tronika raboti 2 meseca i posle vze da pishti postoqnno - posle se po4na edno hodene po servizi, iskove po garancii i neznam kakvo si bez nikakyv rezultat...nai nakraq si vze edin ot e-bay, ot shatite (estestveno kitaiskii nikakvi problemi dosega
Аз лично ако дам 600eur за парктроник ( който струва не повече от 100 лв. демек 550 eur печалба за диларчето ) ще отида ще наоравя такъв скандал ,че дори ще ми върнат парите !

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 341 пъти
- Получена благодарност: 373 пъти
Абе не знам каква е едровата цена ама това е смахната работа....Bass_Man написа:...Веско дай пример за един такъв парктроник с едрова цена 500EUR щото аз не съм и чувал за подобно нещо !
http://www.inesauto.com/product.php?iid=1692&so=1

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
-
Не че е много по темата, но онзи ден ми се случи такава "невероятна" случка в сервиза на ТМ Ауто на "Цариградско шосе", че още ми настръхва косата... Купих си Корола Версо 2004г. /Джамбазов знае за това, винаги ще съм му благодарен за помощта, която ми оказа тогава!
/ на която продавача бе монтирал парктроник /дори не знам какъв вид, защото нищо не разбирам от коли, парктроници и т.н./, на който дисплея му се появява на огледалото за задно виждане и има 4 датчика на задната броня. Миналата седмица закачих ДЗВерски едно колче на тротоара, застрахователят ме прати в ТМ Ауто /защото колата е нова, под 5 години/ за изчукване, китосване, пастиране и боядисване на Тойотката. Каква бе изненадата ми след 4 дни, когато си вземах колата, и парктроника не работеше. Върнах се веднага в сервиза да им обясня, че са поправили нещо, но са развалили нещо друго и искам да си го поправят. Отговориха ми - парктроникът не е оригинален, на Тойота, затова не можем да го оправим /защото поправяли само оригинални части на Тойота кретените малоумни!!!/. Обясних им, че колата е докарана с работещ парктроник, те са го изключили и трябва да си го включат и олигофрена ме погледна и най-нагло ми каза в очите - Те, механиците, не разбират от други парктроници, само на Тойота... След което се приближи до мен и ми каза на ушенце - Ако дадеш 60 лв. ще ти го оправим за 15 минути ... Кажете ми това не е ли невероятна наглост!!! Повече там никога няма да отида, при тези бездарни и безмозъчни кретени!
П.С: В тази връзка някой може ли да ми препоръча сервиз, където ще ми оправят/пуснат/закачат обратно парктроника, за да мога да си го ползвам като хората и евентуално колко би ми струвало като финанси тази процедура? Благодаря предварително на отзовалите се и да кажа пак - никога повече в ТМ Ауто на "Цариградско шосе"!

П.С: В тази връзка някой може ли да ми препоръча сервиз, където ще ми оправят/пуснат/закачат обратно парктроника, за да мога да си го ползвам като хората и евентуално колко би ми струвало като финанси тази процедура? Благодаря предварително на отзовалите се и да кажа пак - никога повече в ТМ Ауто на "Цариградско шосе"!
minastirit написа:
Не знам за сервиз, но моя парктроник макар и "made in China", oще си работи прекрасно вече втора година. Постави ми го един пичага за 20 лв., намира се на паркинга, на гърба на хотел "ХИЛТЪН" (срещу НДК). Има един бетонен гараж в началото, в ляво, на самия паркинг.
Успех!

Здравейте,
Вече има решение на проблема с кражбата на датчици или фалшивите Китайски парктроници.
Официално на Българския пазар има парктроници EPS (електромагнитна паркинг система) на Италианската фирма Proxel
- без пробиване на бронята-за да не изглежда като тази Мазда
- не се загрозява колата с различен цвят датчици
- немогат да ги откраднат
- отчита минимално разтояние около 10 до 15см.
- и много други предимства пред обикновените парктроници
За повече информация
0897 846 663
e-mail: epsbulgaria@gmail.bg
Вече има решение на проблема с кражбата на датчици или фалшивите Китайски парктроници.
Официално на Българския пазар има парктроници EPS (електромагнитна паркинг система) на Италианската фирма Proxel
- без пробиване на бронята-за да не изглежда като тази Мазда
- не се загрозява колата с различен цвят датчици
- немогат да ги откраднат
- отчита минимално разтояние около 10 до 15см.
- и много други предимства пред обикновените парктроници
За повече информация
0897 846 663
e-mail: epsbulgaria@gmail.bg
- Прикачени файлове
-
- Ultrasounds_bumper.jpg (36.28 KiB) Преглеждано 2027 пъти
Последно промяна от EPS-BG на 11 Май 2009 12:41, променено общо 1 път.
- Рошко
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 3 пъти
- Обратна връзка:
Пич, еваларка, бате! Сайтът е трепач! Кърти миФФФки, лЕпи плочки... Абе с една дума - РУЛИРА! 

Код за потвърждение: Избери целия код
ТОЗИ ДОМЕЙН Е РЕГИСТРИРАН ЗА ЕДИН ОТ НАШИТЕ КЛИЕНТИ
РЕГИСТРАЦИЯ НА ДОМЕЙН ИМЕНА И ХОСТИНГ НА АТРАКТИВНИ ЦЕНИ
Host.bg